Hela komt met ready-to-serve Maaltijdsauzen


Hela brengt dit jaar zeven nieuwe maaltijdsauzen op de markt

Introductie – Hela brengt vanaf april dit jaar zeven nieuwe maaltijdsauzen op de markt die de foodprofessional in de keuken kunnen helpen op het gebied van gemak, smaak en gezondheid.

De sauzenfabrikant heeft twee jaar aan de ontwikkeling van de zeven nieuwe maaltijdsauzen gewerkt, zo laat het bedrijf weten. De sauzen zijn gemaakt van zorgvuldig geselecteerde ingrediënten en garnituren zoals groenten, kruiden en specerijen. Hela wil met de kant- en-klaarsauzen de horeca ondersteunen die kampt met vraagstukken als personeelstekort, duurzaamheid en gezondheid.

Duurzaam

De zeven varianten zijn allemaal geschikt voor vlees, vis of vega. Daarnaast zijn de maaltijdsauzen vegan, gluten- en lactosevrij. Loekie Hofstee, Manager Innovatie & Ontwikkeling bij Hela: “Waar reguliere champignon- en peperroomsauzen vaak worden gemaakt van dierlijke room, is er bij de productie van de maaltijdsaus Rijke Champignon en Bonte Peper gebruikt gemaakt van plantaardige room. Ook hebben we bij het ontwikkelen van de Tomate Mexicana en Pomodoro Italia gekeken naar de voedselverspilling van tomaten. De basis van deze sauzen is nu gemaakt van 100% geredde tomaten van Food Fellows. De verpakking is 100% recyclebaar. Hierdoor kunnen de sauzen bijdragen aan de duurzaamheidsdoelstellingen van een bedrijf.”

Bron: Hela/@FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws

Eerste gezamenlijke meting eiwittransitie supermarkten

Supermarkten - In Nederland is 39,7% van de eiwitten die we kopen in de supermarkt plantaardig en 60,3% dierlijk. Dit blijkt uit de eerste gezamenlijke Eiweet-meting van de supermarkten Aldi, Dirk, Ekoplaza, Jumbo, Lidl en Plus, in samenwerking met de Green Protein Alliance en ProVeg Nederland.

Lees bericht


Royal Swinkels introduceert biologisch gebrouwen FreeBrew

Introductie - Royal Swinkels introduceert een caloriearme craft soda op basis van mout. FreeBrew is gemaakt van biologische ingrediënten en mouten van gerst, haver, tarwe en spelt. De alcoholvrije dorstlesser doorloopt hetzelfde brouwproces als bier, zonder dat er alcohol wordt gevormd, en komt in de smaken bloedsinaasappel, citroen en framboos.

Lees bericht

Cafetariaformule Kwalitaria ziet vega aandeel groeien

Formulenieuws – De vraag naar vegetarisch groeit nog steeds, merkt ook Kwalitaria. En daarmee groeit ook het aanbod van de cafetariaformule. De ruim 135 vestigingen hebben een steeds uitgebreider vega assortiment met onder andere burgers, snacks en friet specials.

Lees bericht

Nieuw bij Captain Food de plantaardige gehaktbal

Introductie – De plantaardige gehaktbal is te gebruiken voor het bekende broodjes bal, als onderdeel van een maaltijd, direct eetbaar vanuit de jus of als een berehap met pindasaus. De nieuwe vleesloze bal van Captain Food smaakt als half-om-half gehakt en is vrijwel overal voor inzetbaar.

Lees bericht


© 2024 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid