Hela komt met ready-to-serve Maaltijdsauzen
Introductie – Hela brengt vanaf april dit jaar zeven nieuwe maaltijdsauzen op de markt die de foodprofessional in de keuken kunnen helpen op het gebied van gemak, smaak en gezondheid.
De sauzenfabrikant heeft twee jaar aan de ontwikkeling van de zeven nieuwe maaltijdsauzen gewerkt, zo laat het bedrijf weten. De sauzen zijn gemaakt van zorgvuldig geselecteerde ingrediënten en garnituren zoals groenten, kruiden en specerijen. Hela wil met de kant- en-klaarsauzen de horeca ondersteunen die kampt met vraagstukken als personeelstekort, duurzaamheid en gezondheid.
Duurzaam
De zeven varianten zijn allemaal geschikt voor vlees, vis of vega. Daarnaast zijn de maaltijdsauzen vegan, gluten- en lactosevrij. Loekie Hofstee, Manager Innovatie & Ontwikkeling bij Hela: “Waar reguliere champignon- en peperroomsauzen vaak worden gemaakt van dierlijke room, is er bij de productie van de maaltijdsaus Rijke Champignon en Bonte Peper gebruikt gemaakt van plantaardige room. Ook hebben we bij het ontwikkelen van de Tomate Mexicana en Pomodoro Italia gekeken naar de voedselverspilling van tomaten. De basis van deze sauzen is nu gemaakt van 100% geredde tomaten van Food Fellows. De verpakking is 100% recyclebaar. Hierdoor kunnen de sauzen bijdragen aan de duurzaamheidsdoelstellingen van een bedrijf.”
Bron: Hela/@FoodClicks
Auteur: Steffen van Beek
Gerelateerd nieuws
Noah Wynants (De Librije) in top 3 Beste Jonge Chef ter Wereld
Wedstrijd - De Nederlandse chef Noah Wynants (28), senior souschef bij De Librije*** in Zwolle, heeft tijdens de S.Pellegrino Young Chef Academy Competition in Milaan een indrukwekkende derde plaats behaald.
Lees berichtUber Eats: friet is favoriete snack, maar vegan groeit
Analyse - Bezorgdienst Uber Eats heeft een analyse gemaakt van de besteltrends in Nederland in 2024. De data geven een opvallend beeld van het eetgedrag van Nederlanders, waarin traditionele snacks nog altijd favoriet zijn, maar plantaardige alternatieven aan terrein winnen.
Lees berichtEfteling serveert voortaan uitsluitend vegan poffertjes
Attractiepark – In restaurant 't Poffertje in de Efteling worden sinds kort alleen nog vegan poffertjes geserveerd. Het attractiepark heeft de receptuur aangepast, waardoor het beslag volledig plantaardig is. Volgens een woordvoerder, in een reactie aan pretparkwebsite Looopings, is de wijziging onderdeel van de bredere duurzaamheidsambitie van het park.
Lees berichtPrivate labelbeurs PLMA toont opmars huismerken
Vakbeurzen - Dat huismerken in de lift zitten, was duidelijk te merken op de Private Label Manufacturers Association (PLMA), de grootste private labelbeurs ter wereld. Het was ook de grootste editie ooit in de RAI in Amsterdam. De beurs telde meer dan 30.000 bezoekers en 3.100 exposanten uit meer dan 70 landen. Belangrijkste trend? Toegevoegde proteïne. Geen product nieuw op de markt...
Lees berichtRon Gastrobar geopend in Kriterion Studentenpomp
Tankstation – In Kriterion Studentenpomp in Amsterdam is dinsdag de pop-upstore van Ron Gastrobar geopend. De toko met verse producten van chef-kok Ron Blaauw blijft twee weken staan ter promotie van de ‘ready to heat’ maaltijden, die ook in het tankstation verkrijgbaar zijn. De maaltijden worden vers bereid in de keuken van Ron Gastrobar.
Lees berichtEazie opent geheel vernieuwde vestiging in Dordrecht
Formulenieuws – Eazie heeft onlangs een vestiging nieuw heropend. The asian good food bar, zoals de formule wordt genoemd, wil de komende drie jaar groeien naar 50 vestigingen in Nederland. Voor dit jaar staan nog meerdere openingen in de planning, zo laat de franchisegever weten.
Lees bericht