Hela komt met ready-to-serve Maaltijdsauzen


Hela brengt dit jaar zeven nieuwe maaltijdsauzen op de markt

Introductie – Hela brengt vanaf april dit jaar zeven nieuwe maaltijdsauzen op de markt die de foodprofessional in de keuken kunnen helpen op het gebied van gemak, smaak en gezondheid.

De sauzenfabrikant heeft twee jaar aan de ontwikkeling van de zeven nieuwe maaltijdsauzen gewerkt, zo laat het bedrijf weten. De sauzen zijn gemaakt van zorgvuldig geselecteerde ingrediënten en garnituren zoals groenten, kruiden en specerijen. Hela wil met de kant- en-klaarsauzen de horeca ondersteunen die kampt met vraagstukken als personeelstekort, duurzaamheid en gezondheid.

Duurzaam

De zeven varianten zijn allemaal geschikt voor vlees, vis of vega. Daarnaast zijn de maaltijdsauzen vegan, gluten- en lactosevrij. Loekie Hofstee, Manager Innovatie & Ontwikkeling bij Hela: “Waar reguliere champignon- en peperroomsauzen vaak worden gemaakt van dierlijke room, is er bij de productie van de maaltijdsaus Rijke Champignon en Bonte Peper gebruikt gemaakt van plantaardige room. Ook hebben we bij het ontwikkelen van de Tomate Mexicana en Pomodoro Italia gekeken naar de voedselverspilling van tomaten. De basis van deze sauzen is nu gemaakt van 100% geredde tomaten van Food Fellows. De verpakking is 100% recyclebaar. Hierdoor kunnen de sauzen bijdragen aan de duurzaamheidsdoelstellingen van een bedrijf.”

Bron: Hela/@FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws



Uber Eats: friet is favoriete snack, maar vegan groeit

Analyse - Bezorgdienst Uber Eats heeft een analyse gemaakt van de besteltrends in Nederland in 2024. De data geven een opvallend beeld van het eetgedrag van Nederlanders, waarin traditionele snacks nog altijd favoriet zijn, maar plantaardige alternatieven aan terrein winnen.

Lees bericht

Efteling serveert voortaan uitsluitend vegan poffertjes

Attractiepark – In restaurant 't Poffertje in de Efteling worden sinds kort alleen nog vegan poffertjes geserveerd. Het attractiepark heeft de receptuur aangepast, waardoor het beslag volledig plantaardig is. Volgens een woordvoerder, in een reactie aan pretparkwebsite Looopings, is de wijziging onderdeel van de bredere duurzaamheidsambitie van het park.

Lees bericht

Private labelbeurs PLMA toont opmars huismerken

Vakbeurzen - Dat huismerken in de lift zitten, was duidelijk te merken op de Private Label Manufacturers Association (PLMA), de grootste private labelbeurs ter wereld. Het was ook de grootste editie ooit in de RAI in Amsterdam. De beurs telde meer dan 30.000 bezoekers en 3.100 exposanten uit meer dan 70 landen. Belangrijkste trend? Toegevoegde proteïne. Geen product nieuw op de markt...

Lees bericht


Ron Gastrobar geopend in Kriterion Studentenpomp

Tankstation – In Kriterion Studentenpomp in Amsterdam is dinsdag de pop-upstore van Ron Gastrobar geopend. De toko met verse producten van chef-kok Ron Blaauw blijft twee weken staan ter promotie van de ‘ready to heat’ maaltijden, die ook in het tankstation verkrijgbaar zijn. De maaltijden worden vers bereid in de keuken van Ron Gastrobar.

Lees bericht

Eazie opent geheel vernieuwde vestiging in Dordrecht

Formulenieuws – Eazie heeft onlangs een vestiging nieuw heropend. The asian good food bar, zoals de formule wordt genoemd, wil de komende drie jaar groeien naar 50 vestigingen in Nederland. Voor dit jaar staan nog meerdere openingen in de planning, zo laat de franchisegever weten.

Lees bericht



© 2025 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid