Hendriksen en De Jong winnaars Dobla Pastry Battle


Wedstrijd - ‘The Dobla Pastry Battle Edition NL’, de patisseriewedstrijd voor banket- en chocoladeprofessionals, is dit jaar gewonnen door Tineke Hendrikse en David de Jong van Culinair Centrum Beverwijk. Een vakjury verkoos dit patisserieteam na een patisseriewedstrijd uit zes andere deelnemers tijdens de Horecava  in de RAI Amsterdam. De wedstrijd is er voor alle koks en patissiers die passie, affiniteit en de juiste skills hebben om diverse rondes patisseriegevechten te overleven. The Pastry Battle van Dobla vindt over de hele wereld plaats. In Amsterdam speelt de battle zich af in samenwerking met het Gastronomisch Gilde. De zeven deelnemende teams, bestaande uit een leermeester en zijn of haar leerling, streden in drie rondes. Het thema van de wedstrijd was: ‘All Time Favourites’, oftewel klassieke gerechten in een nieuwe uitvoering, die een gevoel van nostalgie opwekken. De rondes bestonden uit het maken van een klassieke ‘Charlotte Russe’ desserttaart, friandises en de black box-opdracht: het maken van een Tarte Tatin. Bron: @FoodClicks Wedstrijd - ‘The Dobla Pastry Battle Edition NL’, de patisseriewedstrijd voor banket- en chocoladeprofessionals, is dit jaar gewonnen door Tineke Hendrikse en David de Jong van Culinair Centrum Beverwijk. Een vakjury verkoos dit patisserieteam na een patisseriewedstrijd uit zes andere deelnemers tijdens de Horecava  in de RAI Amsterdam. De wedstrijd is er voor alle koks en patissiers die passie, affiniteit en de juiste skills hebben om diverse rondes patisseriegevechten te overleven. The Pastry Battle van Dobla vindt over de hele wereld plaats. In Amsterdam speelt de battle zich af in samenwerking met het Gastronomisch Gilde. De zeven deelnemende teams, bestaande uit een leermeester en zijn of haar leerling, streden in drie rondes. Het thema van de wedstrijd was: ‘All Time Favourites’, oftewel klassieke gerechten in een nieuwe uitvoering, die een gevoel van nostalgie opwekken. De rondes bestonden uit het maken van een klassieke ‘Charlotte Russe’ desserttaart, friandises en de black box-opdracht: het maken van een Tarte Tatin. Bron: @FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws

Sterrenchef Servais Tielman opent Smullies Maastricht

IJssalon – Servais Tielman van sterrenrestaurant Beluga Loves You heeft samen met zijn compagnons ‘Smullies’ geopend in Maastricht. Smullies is een patisserie en ijssalon, waar niet alleen unieke ijssmaken en  bijzondere patisserie wordt verkocht, maar ook smoothies, milkshakes en koffie.

Lees bericht


Horecava trekt 71.000 bezoekers

Beurzen - De 63ste editie van de Horecava in RAI heeft volgens de organisatie 71.000 bezoekers getrokken. Een groei van bijna 7 procent ten opzichte van de voorgaande editie. De groei wordt met name toegeschreven aan de positieve omzetontwikkeling in de horeca en het feit dat horecaondernemers meer op zoek zijn naar innovaties en trends om omzetkansen te verzilveren. De afgelopen dagen...

Lees bericht

Prijzenregen voor VITAM tijdens Horecava

Wedstrijden – Cateraar VITAM wist tijdens de afgelopen Horecava verschillende prijzen in de wacht te slepen. Zo was er een erepodium tijdens De Lekkerste Wedstrijden en werd de cateraar benoemd tot beste foodservicebedrijf binnen catering. De Horecava was daarmee erg succesvol voor VITAM. De stamppot Winter Wonderland van chef Rob Kramer van VITAM werd het ‘Lekkerste Stamppotje met minder zout’ en...

Lees bericht

OSI Europe introduceert burgerconcept ‘The Deli Burger’

Introductie - OSI Europe introduceert op de Horecava het  burgerconcept ‘The Deli Burger’. Bij dit concept worden premium hamburgers gecombineerd met luxe vleeswarentoppings. In samenwerking met tv-kok Evert te Pas worden op de beurs tien van dergelijke burgerrecepten gepresenteerd met de merken Bakx Foods, Foodworks en henri van de bilt. Het concept van ‘The Deli Burger’ bestaat uit het combineren...

Lees bericht


Lekkerland geeft inzicht in High Traffic & Convenience op Horecava

Groothandel – Als partner in het InnovationLAB op de Horecava deelt Lekkerland van maandag 7 januari t/m donderdag 10 januari 2019 in de RAI in Amsterdam, haar kijk op de toekomst van de conveniencemarkt. De groothandel wil laten zien welke kansem ondernemers in de ‘on-the-go’-segment hebben om succesvol in te kunnen spelen op de huidige consumententrends. Op het zogenaamde InnovationLAB op de...

Lees bericht

Meer beleving en nieuwe initiatieven op Horecava 2019

Beurzen – De aankomende horecavakbeurs Horecava introduceert het nieuwe Food Mobility & Delivery. Het Bar segment groeit met extra aandacht voor speciaal- en craft bier. Fast Casual en Fast Service bevinden zich samen in een hal van 12.000m². Het Innovation LAB laat vernieuwende oplossingen zien en het Startup-LAB staat vol nieuwe ondernemingen. Zo maar enkele initiatieven op de aanstaande vakbeurs voor foodprofessionals....

Lees bericht



© 2024 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid