HMSHost en Sourcy lanceren 100% rPET flessenwater op Schiphol


Luchthaven - HMSHost International zet voortaan op Schiphol Airport de 100% rPET flessenwater van Sourcy van Vrumona op de menukaart en in de koelvitrines. HMSHost wil met deze keuze duurzaamheid nog hoger op de kaart zetten.

Vanaf deze maand schakelen alle lokaal geproduceerde flessenwater in de HMSHost locaties op Amsterdam Airport Schiphol over naar de rPET-flessen. Hiermee worden de duurzaamheidsdoelstellingen van het bedrijf, dat zich als wereldmarktleider in de voedingsmiddelen- en horecabranche voor mensen die veel onderweg zijn, voor 2030 fors gestimuleerd, zo laat het bedrijf weten. In februari wordt ook bruisend en gearomatiseerd water aan het assortiment toegevoegd.

Voorwaarde

Duurzaamheid is een sterke focus van de samenwerking tussen HMSHost International en Amsterdam Airport Schiphol. Samen werken beiden organisaties aan het bereiken van hun doelen rond nul afval en een circulaire economie in 2030. Met een jaarlijkse verkoop van ongeveer 30 miljoen PET-flessen, benadrukte HMSHost International dit als een grote kans voor besparingen op duurzaamheid over hun 19 landen. In 2019 vormde rPET ongeveer 14% van de grondstoffen voor de gebottelde dranken van HMSHost. Dit initiatief zal naar schatting ongeveer 200.000 kg nieuw plastic en 150.000 kg CO2 besparen. De opname van Sourcy geldt alleen voor Schiphol. “Wij vinden het mooi en symbolisch dat dit oer-Hollandse water, met de Nederlandse vlag en leeuw in het logo, nu op onze nationale luchthaven wordt verkocht. Voor ons was het een voorwaarde dat de petfles voor 100% uit rPET moest bestaan", aldus HMSHost Vice President Commercial, Bastiaan van Asten.  HMS Host verkoopt dagelijks, onder normale marktomstandigheden, 12.000 flessen water op Schiphol.

Nieuwe 100% rPET-fles

HMSHost is het eerste bedrijf dat Sourcy's nieuwe 100% rPET-flessen op voorraad heeft. ”Met de keuze voor 100% rPET wordt Sourcy het meest duurzame mineraalwater voor de Nederlandse markt in PET. Doordat het mineraalwater uit de Utrechtse Heuvelrug afkomstig is, legt het de minste kilometers af naar de Nederlandse consument. Het water zit nu al in een duurzame verpakking en die wordt in 2021 nog duurzamer”, aldus Ferry Poppegaai, directeur Out of Home van Vrumona.

Zero waste Schiphol

Vanuit de samenwerking tussen beide bedrijven en Schiphol wordt ook gewerkt aan het plaatsen van automaten om gebruikte flessen in te zamelen, zodat elke fles van de luchthaven een nieuwe gerecyclede fles kan worden, waardoor er meer kan worden bespaard op verloren plastic. Irene Muysson, hoofd Retail, Food & Beverage en Commercial Services bij Amsterdam Airport Schiphol: “Schiphol werkt ernaar toe de meest duurzame luchthaven ter wereld te worden. Met onze retail en horeca business partners dragen we hieraan bij door bijvoorbeeld te kijken naar afvalreductie en het hergebruik van materialen.”De luchthaven heeft de ambitie te komen tot een zero waste-doelstelling voor 2030.

Bron: @FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws

FEBO opent vestiging op Schiphol Plaza

Formulenieuws - Snackbarketen FEBO heeft haar deuren geopend op Amsterdam Schiphol Airport. De winkel van travel retailer Avolta (voorheen HMSHost) is de eerste vestiging van het merk op een luchthaven in Nederland.

Lees bericht


Schiphol vernieuwt Lounge 2 met nieuwe horecaconcepten

Luchthaven - Schiphol werkt aan de vernieuwing van Lounge 2, het gebied dat zich bevindt na de securitycontrole voor passagiers met bestemmingen veelal buiten Europa. Het horeca- winkelgebied krijgt een nieuwe inrichting, waarbij de beleving van passagiers centraal staat. Er wordt ruimte gemaakt voor nieuwe luxe merken en een vernieuwd aanbod aan horeca- en winkelmogelijkheden. 

Lees bericht

Vrumona presenteert nieuw design Pepsi in grootse campagne

Campagne - Vrumona, licentiepartner van PepsiCo, introduceert het nieuwe design voor Pepsi in de grootste campagne ooit. Het wordt de eerste update in 14 jaar tijd. De nieuwe visuele identiteit wordt in meer dan 120 markten uitgerold, waaronder in Nederland. Bezoekers aan de Horecava beleefde de primeur van de nieuwe merkuitstraling.

Lees bericht

Sandra Vingerling nieuwe directeur Retail Vrumona

Benoeming - Sandra Vingerling start per 1 mei 2024 als nieuwe directeur Retail bij Vrumona, onderdeel van Royal Unibrew. Zij neemt de functie over van Arjen Reijnierse, die deze verantwoordelijkheid momenteel a.i. vervult. Vrumona kiest hiermee voor een interne opvolger.

Lees bericht


Schiphol volop bezig met vernieuwing Lounge 1

Luchthaven – Luchthaven Schiphol is volop bezig met de vernieuwing van Lounge 1. Reizigers kunnen terecht bij vier vernieuwde winkels, te weten We love Amsterdam, Finefoods, Let’s Play en Electronics. Schiphol werkt momenteel aan de herontwikkeling van deze vertrekhal. Zo wordt de lounge uitgebreid, looproutes aangepast en het aanbod aan voorzieningen zoals horeca en winkels vergroot.

Lees bericht

Vrumona introduceert drie Royal Club Mocktails

Introductie - Alcoholvrij is al een grote trend in zowel bier als sterke drank, maar het aanbod in frisdranken is nog beperkt. Vrumona speelt hier op in met de introductie van Royal Club Mocktails in de klassieke smaken Gin Tonic, Mojito en Ginger Mule. Zonder alcohol en zonder suiker.

Lees bericht



© 2024 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid