HOMiES en Gastvrij Rotterdam gaan Start-Ups ondersteunen

Vakbeurzen - Foodservice HOMiES, hét netwerk voor professionals in Foodservice, en horecavakbeurs Gastvrij Rotterdam slaan opnieuw de handen ineen om start-ups en scale-ups in de horeca een podium te bieden. "Het vernieuwde Start-Up Paviljoen op de horecabeurs krijgt een frisse impuls met interactieve programma’s, waardevolle netwerkmomenten en gerichte ondersteuning", aldus beide partijen in een gezamenlijke verklaring.
De samenwerking onderstreept de missie van HOMiES en Gastvrij Rotterdam om innovatie, verbinding en groei in de horeca te stimuleren. Beide partijenwillen start-ups en scale-ups helpen met hun ideeën en producten.
In 2018 en 2019 werkten Mehmet Eser, oprichter van HOMiES, en Robert Melaard, Managing Director van Gastvrij Rotterdam, al samen aan de lancering van het originele Start-Up Paviljoen. Nu bouwen zij verder op dat succes. Mehmet Eser: “Foodservice draait niet om cijfers, maar om mensen. Door opnieuw samen te werken met Gastvrij Rotterdam kunnen we jonge ondernemers een uniek platform bieden waar zij de juiste connecties kunnen maken, inspiratie kunnen opdoen en hun visie tot leven kunnen brengen. Dit jaar zetten we een stap verder door niet alleen een podium te bieden, maar ook tools en netwerkmogelijkheden om écht impact te maken.”
Robert Melaard sluit zich daarbij aan: “Het Start-Up Paviljoen heeft zich bewezen als een plek waar innovatie en inspiratie samenkomen. Met de expertise en het netwerk van HOMiES voegen we daar nu een extra dimensie aan toe. Ons doel is om start-ups niet alleen zichtbaar te maken, maar ook te helpen groeien en impact te maken..”
Nieuw Start-Up Paviljoen
Het vernieuwde Start-Up Paviljoen gaat verder dan alleen een presentatieplek. Door Foodservice HOMiES worden aanvullende programma’s ontwikkeld, waaronder interactieve sessies waar start-ups hun ideeën en producten kunnen pitchen aan toonaangevende experts die werken bij de grootste nationale formules. Daarnaast worden netwerkbijeenkomsten en workshops georganiseerd.
Bron: HOMIES/@FoodClicks
Auteur: Steffen van Beek
Gerelateerd nieuws
Restaurant ’t Havenmantsje wint HANOS gouden koksmuts
Wedstrijd - Ruben van Zanten en Pascal Poldervaart van Restaurant ’t Havenmantsje uit Harlingen zijn de winnaars van de HANOS Gouden Koksmuts 2025. Tijdens de finale van het NK Koken op de Horecava streden de deelnemers om de winst. De finalisten waren: Restaurant de Tramhalte, Marco Culinair, Restaurant ’t Havenmantsje, Landgoed het Roode Koper en Restaurant Basliek*.
Lees berichtMehmet Eser maakt comeback bekend van HOMIES
Netwerk - Na een korte afwezigheid keert Foodservice HOMiES terug met een hernieuwde missie en visie. Het foodservicenetwerk werd eerder opgericht door Mehmet Eser die nu weer leiding gaat geven aan het netwerk voor foodprofessionals. Eser maakte de comeback bekend op 11 november 2024 om 11:11 uur.
Lees berichtGastvrij Rotterdam 2024 breekt opnieuw record
Vakbeurzen – Het was al de grootste Gastvrij Rotterdam-beurs tot nu toe met vijf beurshallen en 500 exposanten. Maar nu blijkt volgens de organisatie dat de 11e editie van Gastvrij Rotterdam ook de meeste bezoekers heeft getrokken, namelijk bijna 20.000 vakbezoekers.
Lees berichtJanna Rijpma-Meppelink Wijnvrouw van het Jaar 2024
Verkiezing - Op dinsdag 24 september heeft de vakjury van de Wijnvrouw van het Jaar verkiezing Janna Rijpma-Meppelink uitgeroepen tot Wijnvrouw van het Jaar 2024. Een extra feestelijk moment omdat het voor de zesde keer is dat de jaarlijkse award wordt uitgereikt.
Lees berichtJet Loos wint Nederlandse finale Bocuse d’Or
Verkiezing - Maandag 23 september 2024 tijdens horecavakbeurs Gastvrij Rotterdam is Jet Loos van restaurant Flore** in Amsterdam, samen met haar commis Rowin IJsseldijk, van restaurant De Treeswijkhoeve, de winnaar geworden van de Nederlandse finale van Bocuse d’Or. Zij vertegenwoordigen Nederland tijdens de Europese finale in maart 2026.
Lees berichtDrukke eerste dag Gastvrij Rotterdam laat veel nieuws zien
Vakbeurzen – Gastvrij Rotterdam beleefde een drukke eerste dag in Ahoy. Vakwedstrijden en de ruim 500 exposanten hadden veel horecaondernemers naar de horecabeurs in Rotterdam gebracht. Opvallend was dat er ook veel jongeren rondliepen. Geen studenten, maar medewerkers van horecabedrijven. Voor veel exposanten gelijk een mogelijkheid om te investeren in een toekomstige klantengroep. Maar er is ook veel nieuws. Meest opvallende? De...
Lees bericht