Horeca, cultuur mogelijk toch tot 22.00 uur open’


Politiek – Hoewel de persconferentie met de definitieve beslissingen over de coronamaatregelen pas dinsdagavond is, heeft het kabinet, volgens diverse media, besloten dat de horeca en de cultuursector onder voorwaarden tot 22.00 uur open mag blijven.

Het OMT-adviseerde vrijdag een sluiting om 20.00 uur, maar het kabinet zou daarvan af willen wijken. Voor toegang tot de horeca of theater geldt dan wel 3G , dat wil zeggen bezoekers moeten gevaccineerd zijn of een herstelbewijs kunnen tonen, of een negatieve test kunnen tonen. Ook geldt de verplichting van een mondkapje bij rondlopen. De versoepelingen zouden woensdag ingaan.

Ook bij sportwedstrijden - zowel binnen als buiten – mag weer publiek komen, zij het dat het wel gemaximeerd is. Met de versoepelingen kunnen ook evenementen weer. Voor binnenevents zou een maximum gelden van 1250 en voor buitenactiviteiten zou het gaan om een derde van de capaciteit.

Bron: @FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws



Sfeervolle Belgische Tavola laat bezoekers echt genieten

Vakbeurs – Aan culinaire hoogtepuntjes geen gebrek op de Belgische vakbeurs Tavola in Kortrijk. Dit driedaagse horecaevenement trekt traditioneel ook altijd veel Nederlandse vakbezoekers. Belangrijkste reden is dat de horecabeurs veel specialiteiten laat zien en de foodprofessional ook echt kan genieten van de kwaliteit van de producten.

Lees bericht

Schiphol vernieuwt Lounge 2 met nieuwe horecaconcepten

Luchthaven - Schiphol werkt aan de vernieuwing van Lounge 2, het gebied dat zich bevindt na de securitycontrole voor passagiers met bestemmingen veelal buiten Europa. Het horeca- winkelgebied krijgt een nieuwe inrichting, waarbij de beleving van passagiers centraal staat. Er wordt ruimte gemaakt voor nieuwe luxe merken en een vernieuwd aanbod aan horeca- en winkelmogelijkheden. 

Lees bericht



Minder faillissementen in februari, maar horeca stijgt

Analyse - In februari zijn 26 minder bedrijven failliet verklaard dan in januari, meldt het CBS. Dat is een daling van 7 procent. De onderliggende trend van het aantal faillissementen is echter bijna 2 jaar stijgend. Relatief gezien werden er in februari de meeste faillissementen uitgesproken in de sector horeca.

Lees bericht

Strandpaviljoenondernemers verwend met pizza bij opbouw

Strandpaviljoens - De strandpaviljoens zijn volop bezig met de start van het nieuwe seizoen. De tijdelijke locaties worden weer opgebouwd en de jaarrond paviljoens worden klaargemaakt voor het buitenseizoen. Dr. Oetker Professional speelde hierop in om een aantal van hen langs de Nederlandse kust te verrassen met warme pizza’s.

Lees bericht



© 2024 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid