Horeca, cultuur mogelijk toch tot 22.00 uur open’


Politiek – Hoewel de persconferentie met de definitieve beslissingen over de coronamaatregelen pas dinsdagavond is, heeft het kabinet, volgens diverse media, besloten dat de horeca en de cultuursector onder voorwaarden tot 22.00 uur open mag blijven.

Het OMT-adviseerde vrijdag een sluiting om 20.00 uur, maar het kabinet zou daarvan af willen wijken. Voor toegang tot de horeca of theater geldt dan wel 3G , dat wil zeggen bezoekers moeten gevaccineerd zijn of een herstelbewijs kunnen tonen, of een negatieve test kunnen tonen. Ook geldt de verplichting van een mondkapje bij rondlopen. De versoepelingen zouden woensdag ingaan.

Ook bij sportwedstrijden - zowel binnen als buiten – mag weer publiek komen, zij het dat het wel gemaximeerd is. Met de versoepelingen kunnen ook evenementen weer. Voor binnenevents zou een maximum gelden van 1250 en voor buitenactiviteiten zou het gaan om een derde van de capaciteit.

Bron: @FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuwsHorecavakbeurs Gastvrij Rotterdam breekt alle records

Vakbeurzen - Ruim 450 exposanten en 16.757 bezoekers bezochten tijdens de afgelopen dagen Gastvrij Rotterdam. Daarmee is het eerdere record in 2019 met 16.303 bezoekers verslagen en werd de horecavakbeurs afgelopen dagen in Rotterdam Ahoy de grootste editie tot nog toe.

Lees bericht

SIAL Paris komt met nieuwe digitale catalogus

Vakbeurzen – SIAL Paris, internationale vakbeurs die van 15 tot en met 19 oktober wordt gehouden,  komt met een nieuwe digitale catalogus. Op de CXMP marktplaats treft de gebruiker een overzicht aan van ruim 7.000 aanwezige exposanten en hun producten. De digitale catalogus moet een hulpmiddel zijn voor exposanten en bezoekers om 365 dagen van het jaar commercieel in contact te zijn.

Lees bericht

‘Gastvrij Rotterdam moet vastigheid bieden in onzekere tijden’

Interview - Gastvrij Rotterdam had bij de editie van vorig jaar het geluk dat ze plaatsvond in een periode dat de coronamaatregelen werden versoepeld. Toch schaalde de beursorganisatie de veiligheidsmaatregelen voor de bezoekers niet af. ‘We hadden van tevoren afgesproken om de beurs veilig te organiseren voor deelnemers en bezoekers en dat hebben we gedaan’, aldus beursorganisator Robert Melaard aan...

Lees berichtJoin Program wint contract campus Booking.com

Catering - Booking.com kiest voor cateringvernieuwer Join Program om het complete voedsel- en drank aanbod te produceren en faciliteren voor het nieuwe kantoor. Booking.com verhuist in 2023 naar een nieuwe campus en heeft in Join Program de partner gevonden om ervoor te zorgen dat alle HQ-medewerkers zich thuis gan voelen.

Lees bericht© 2022 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid