Horeca, cultuur mogelijk toch tot 22.00 uur open’


Politiek – Hoewel de persconferentie met de definitieve beslissingen over de coronamaatregelen pas dinsdagavond is, heeft het kabinet, volgens diverse media, besloten dat de horeca en de cultuursector onder voorwaarden tot 22.00 uur open mag blijven.

Het OMT-adviseerde vrijdag een sluiting om 20.00 uur, maar het kabinet zou daarvan af willen wijken. Voor toegang tot de horeca of theater geldt dan wel 3G , dat wil zeggen bezoekers moeten gevaccineerd zijn of een herstelbewijs kunnen tonen, of een negatieve test kunnen tonen. Ook geldt de verplichting van een mondkapje bij rondlopen. De versoepelingen zouden woensdag ingaan.

Ook bij sportwedstrijden - zowel binnen als buiten – mag weer publiek komen, zij het dat het wel gemaximeerd is. Met de versoepelingen kunnen ook evenementen weer. Voor binnenevents zou een maximum gelden van 1250 en voor buitenactiviteiten zou het gaan om een derde van de capaciteit.

Bron: @FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuwsGroeiende zorgen over voldoende horecapersoneel

Onderzoek  - Horecaondernemers hebben grote zorgen over personeelskrapte. Zeker met de lange weekenden met Hemelvaart en Pinksteren voor de deur, vragen horecaondernemers zich af of ze hun gasten wel op de juiste manier kunnen ontvangen door het personeelsprobleem in de sector, maar inzet techniek wordt nog niet gezien als oplossing. Dat laat onderzoek van GROUP7 Professional Community zien.

Lees bericht

Vakbeurs euvend & coffeena 2022 gaat niet door

Vakbeurzen - De Internationale Vakbeurs voor Vending & Office Coffee Service die gepland staat voor 27 tot en met 29 oktober, euvend & coffeena 2022, gaat dit jaar niet door. De reden is dat de organisatie niet een volwaardige afspiegeling van de markt voor vending en koffie kan presenteren.

Lees bericht

Diageo lanceert nieuw B2B-kennisplatform DIAGEO One

Platform - Diageo introduceert DIAGEO One, een B2B-ondersteuningsplatform, waar eigenaren van slijterijen en horeca 24 uur per dag terecht kunnen voor onder meer exclusieve trainingsvideo's, recepten, social media materiaal, speciale aanbiedingen, trends updates. Ook het bestellen van Diageo producten via hun reguliere groothandel kan met DIAGO One.

Lees bericht


Platform voor horeca lanceert marktplaats ‘no waste’

Voedselverspilling - TIPPR, het inspiratieplatform voor de horeca,  lanceert een marktplaats met overschotten en imperfecte producten. Op het platform ‘no Waste’ kunnen fabrikanten en groothandelaren producten aanbieden, die zij niet meer kunnen verkopen, maar voor een horecaondernemer tegen een gunstige prijs nog wel geschikt zijn om te gebruiken.

Lees bericht

Grote inhaalslag horeca in 2022 met ruim 30% volumegroei

Analyse - Gedurende dit jaar vindt er in de horeca een grote inhaalslag plaats met een verwachte volumegroei van 30% tot 35%. Ondanks de forse groei zal de horecasector naar verwachting pas in 2023 volledig zijn hersteld van de coronapandemie. Dit blijkt uit het nieuwe vooruitzicht horeca van ING Research.

Lees bericht© 2022 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid