Horeca gaat speeddaten met talenten


Horeca – Horecabedrijven gaan woensdag speeddaten met talenten. Vanwege het enorme aantal horecavacatures in Utrecht is het voor leerbedrijven van belang zichzelf op de juiste wijze in de kijker te spelen. En dat is precies wat de vertegenwoordigers van ruim 70 horecabedrijven uit de regio Utrecht aanstaande woensdag tijdens de jaarlijkse speeddate op het Horeca & Toerisme College in Nieuwegein zullen proberen

In de regio Utrecht zijn maar liefst 3.000 horecavacatures. Horeca-studenten van ROC Midden Nederland, die op zoek moeten naar een stage- of leerwerkplek voor komend schooljaar, verkeren in een luxepositie. Ze hebben de keuze en kunnen kritisch zijn. Via een speeddate willen vertegenwoordigers van ruim 70 horecabedrijven uit de regio Utrecht zichzelf dan ook in de kijker spelen. Edith van Delft, P&O manager Van der Valk Utrecht: “Wij zijn altijd op zoek naar stagiaires van verschillende opleidingen, vooral studenten (zelfstandig werkend) kok, maar we bieden ook veel stageplekken op bedieningsfuncties aan.” Waarom zou een student voor Van der Valk moeten kiezen? Van Delft: “Een werknemer of student die bij ons start hoeft niet over heel veel ervaring te beschikken. Wij vinden het als leerbedrijf erg leuk om mensen op te leiden binnen ons bedrijf. Wij doen geen speciale aanbiedingen aan leerlingen en stagiaires, maar bij een nette, prettige afronding van een stage of leertraject bieden wij altijd een passende baan aan.”.

Werkdruk

De interesse van de stagiairs in de leerbedrijven is vooralsnog verdeeld. Er zijn een paar horecagelegenheden die veel aandacht trekken, zoals The Streetfood Club en Holland Casino. Sander van de Goorbergh, teamlead training Holland Casino, ziet dat als een groot compliment: “Ik denk dat de grote belangstelling te maken heeft met het feit dat wij uitdagingen bieden die je nergens anders tegenkomt.” Volgens Ron Okhuijsen, eigenaar van Goesting en Blue Bar1, zal oog voor de mens de doorslag geven. “Wij willen studenten niet opbranden, maar juist ervaringen bieden en enthousiasmeren voor het vak. Balans tussen je werk en je leven is hierin ontzettend belangrijk.”

Nieuwe generatie

Suzanne Staal, directeur van het Horeca & Toerisme College, over de speeddate: “Vol hoop wordt gekeken naar de nieuwe generatie studenten . De leerbedrijven hebben gelukkig goed door waar deze ‘nieuwe’ werknemers naar kijken: flexibiliteit, een goed salaris en een goede work/life-balance.”

Bron: @FoodClicks

Auteur: M.Louws

Gerelateerd nieuws

CIRFOOD nieuwe cateraar Evides Waterbedrijf

Catering - Evides is na Vitens het tweede waterbedrijf in het portfolio van CIRFOOD. De cateraar uit Hoofddorp breidt hiermee het portfolio in het B&I segment wederom verder uit.  Evides heeft CIRFOOD als nieuwe horecapartner gecontracteerd voor zowel de restaurant als de banqueting voor de locaties Kralingen en Spijkenisse.

Lees bericht


Foodsector bewust van invloed Gen-Z maar actie blijft uit

Onderzoek – In de foodsector is meer dan de helft (63%) zich ervan bewust dat Gen-Z andere behoeftes en wensen heeft op het gebied van buitenshuis eten. Toch past niet iedereen zich direct aan op de opkomst van met name Gen-Z. Dit blijkt uit onderzoek van de GROUP7 Professional Community onder respondenten uit Nederland (443), uit de segmenten Horeca, Fastservice en Catering, dat...

Lees bericht




Steeds vaker worden flessen en blikjes ingeleverd

Statiegeld - Eén jaar na de invoering van statiegeld op blikjes, wordt op dit moment ongeveer 65% ingeleverd. Naar inschatting komt het inzamelpercentage voor alle plastic drankflessen, groot en klein, met én zonder statiegeld over 2023 op 71% uit. Dit is in lijn met de verwachting. Dat laat Verpact, voorheen Stichting Afvalfonds Verpakkingen, weten.

Lees bericht




© 2024 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid