Horeca heeft goed eerste kwartaal achter de rug


Marktcijfers – De horeca heeft met een stijging van 2,1 procent een goed eerste kwartaal achter de rug. Dat meldt het CBS. De omzet van eet- en drinkgelegenheden nam met 2,3 procent toe en de omzet van logiesverstrekking steeg met 1,6 procent. Vogens het CBS neemt stijgt de omzet van de horeca, bestaande uit logiesverstrekking en eet- en drinkgelegenheden, al vijf jaar elk kwartaal. Eet- en drinkgelegenheden, waaronder restaurants, fastfoodrestaurants, cafés, kantines en catering, hebben in het eerste kwartaal 2,3 procent meer omgezet dan een kwartaal eerder. Het aantal verkochte consumpties steeg met 1,5 procent. Met 3,2 procent nam de omzet van restaurants het sterkst toe. Het is bovendien de grootste groei in anderhalf jaar. Ook fastfoodrestaurants, cafés, kantines en catering hebben meer omgezet dan een kwartaal eerder. Personeelstekort De groei zorgt ook voor problemen. Zo berichtte twee weken geleden het CBS al dat steeds meer bedrijven in hun groei gehinderd worden door personeelstekort. Een kwart van de hotels geeft aan dat het uitoefenen van de bedrijfsactiviteiten momenteel belemmerd wordt door een tekort aan arbeidskrachten. Ook 32 procent van de verhuurders van vakantiehuisjes en 27 procent van de campings voelt zich belemmerd door een tekort aan arbeidskrachten.  Ruim een vijfde van de restaurants, inclusief fastfoodrestaurants, geeft aan last te ondervinden van een tekort aan personeel. Voor kantines en catering en cafés vormt personeelstekort minder vaak een belemmering. Bron: CBS Marktcijfers – De horeca heeft met een stijging van 2,1 procent een goed eerste kwartaal achter de rug. Dat meldt het CBS. De omzet van eet- en drinkgelegenheden nam met 2,3 procent toe en de omzet van logiesverstrekking steeg met 1,6 procent. Vogens het CBS neemt stijgt de omzet van de horeca, bestaande uit logiesverstrekking en eet- en drinkgelegenheden, al vijf jaar elk kwartaal. Eet- en drinkgelegenheden, waaronder restaurants, fastfoodrestaurants, cafés, kantines en catering, hebben in het eerste kwartaal 2,3 procent meer omgezet dan een kwartaal eerder. Het aantal verkochte consumpties steeg met 1,5 procent. Met 3,2 procent nam de omzet van restaurants het sterkst toe. Het is bovendien de grootste groei in anderhalf jaar. Ook fastfoodrestaurants, cafés, kantines en catering hebben meer omgezet dan een kwartaal eerder. Personeelstekort De groei zorgt ook voor problemen. Zo berichtte twee weken geleden het CBS al dat steeds meer bedrijven in hun groei gehinderd worden door personeelstekort. Een kwart van de hotels geeft aan dat het uitoefenen van de bedrijfsactiviteiten momenteel belemmerd wordt door een tekort aan arbeidskrachten. Ook 32 procent van de verhuurders van vakantiehuisjes en 27 procent van de campings voelt zich belemmerd door een tekort aan arbeidskrachten.  Ruim een vijfde van de restaurants, inclusief fastfoodrestaurants, geeft aan last te ondervinden van een tekort aan personeel. Voor kantines en catering en cafés vormt personeelstekort minder vaak een belemmering. Bron: CBS

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws



© 2024 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid