Horeca na 1 juni meer ruimte, sportkantines pas na 1 september


Bonden en horecasector akkoord met nieuw cao

Coronamaatregelen – De eet- en drinkgelegenheden mogen vanaf 1 juni om 12.00 uur weer open. Voorwaarde is dat mensen 1,5 meter afstand houden, zowel binnen als op het terras, met uitzondering van mensen uit hetzelfde huishouden. Ook maakte het kabinet bekend dat er een maximum zit aan het aantal mensen binnen, dat is maximaal dertig, exclusief eigen personeel.

Over dat laatste punt was de afgelopen dagen onduidelijkheid, maar tijdens de persconferentie van dinsdag maakte minister president Mark Rutte duidelijk dat het nu definitief exclusief personeel was.

De horeca had graag gezien dat er ruimte was gegeven aan een eerdere opening van de locaties, maar het kabinet houdt vast aan de eerder aankondiging van 1 juni. Hoewel er over de sportkantines tijdens de persconferentie niets werd gezegd is nu wel duidelijk dat die naar alle waarschijnlijkheid nog tot 1 september gesloten blijven.

Controle

Gasten die gebruik willen maken van de horeca moeten voor de zitplaatsen binnen van te voren reserveren. Ondernemers moeten controleren bij de reservering of de gasten klachtenvrij zijn voor wat betreft het coronavirus. KHN meldde al dat die controle uiteraard moeten worden nagekomen, maar dat zij nooit kunnen bestaan uit een harde controle. De belangenvereniging gaat uit van eigen verantwoordelijkheid bij de gasten. Hetzelfde geldt voor de controle of mensen tot eenzelfde gezin behoren, die bij elkaar aan een tafeltje mogen zitten op het terras.

Bioscopen

Andere maatregelen die kunnen worden versoepeld hebben betrekking op scholen, theaters, musea en bioscopen. Voor culturele instellingen als film-, theater- en concertzalen, musea, monumenten en muziekscholen gelden dezelfde voorwaarden als voor de horeca. Ook zij mogen dus 1 juni om 12.00 uur open, met de beperking van dertig bezoekers.

Scholen

Middelbare scholen mogen op 2 juni de deuren weer openen voor alle leerlingen. Ook hier moeten zowel leerlingen als docenten onderling 1,5 meter afstand houden. Op 15 juni begint het mbo, hbo en wetenschappelijk onderwijs met het afnemen van toetsen, tentamens en het geven van praktijklessen.

Openbaar vervoer

Ook het openbaar vervoer gaat weer rijden voor mensen die noodzakelijk op pad moeten. Het is wel verplicht om een niet-medisch mondkapje te dragen. Op het niet dragen daarvan staat een boete van 95 euro. Voor de stationshoreca is dat risico niet echt motiverend om on-the-go-producten aan te bieden aan reizigers.

Bron: @FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws

Compass Group nieuwe horecapartner WEC

Catering - Compass Group Nederland en het WEC (Werelderfgoedcentrum Waddenzee) gaan een samenwerking aan. Als de nieuwe horecapartner van het WEC zal Compass Group Nederland een bijzonder horecaconcept ontwikkelen dat de schoonheid en het belang van het Waddengebied weerspiegelt.

Lees bericht



CIRFOOD nieuwe cateraar Evides Waterbedrijf

Catering - Evides is na Vitens het tweede waterbedrijf in het portfolio van CIRFOOD. De cateraar uit Hoofddorp breidt hiermee het portfolio in het B&I segment wederom verder uit.  Evides heeft CIRFOOD als nieuwe horecapartner gecontracteerd voor zowel de restaurant als de banqueting voor de locaties Kralingen en Spijkenisse.

Lees bericht



Foodsector bewust van invloed Gen-Z maar actie blijft uit

Onderzoek – In de foodsector is meer dan de helft (63%) zich ervan bewust dat Gen-Z andere behoeftes en wensen heeft op het gebied van buitenshuis eten. Toch past niet iedereen zich direct aan op de opkomst van met name Gen-Z. Dit blijkt uit onderzoek van de GROUP7 Professional Community onder respondenten uit Nederland (443), uit de segmenten Horeca, Fastservice en Catering, dat...

Lees bericht




© 2024 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid