Horeca sowieso dicht tot eind mei en geen festivals
Overheid – Een ‘duivels dilemma’ noemde minister-president Mark Rutte de versoepeling van de coronamaatregelen dinsdag. Graag had hij meer willen vrijgeven, maar nu bleef de versoepeling beperkt tot lagere scholen, kinderdagverblijven en het sporten voor de jeugd. De horeca blijft echter dicht en alle festivals gaan tot 1 september in elk geval niet door.
De persconferentie dinsdag was misschien een streep door de rekening van veel optimisten. Veel horecamensen hadden gehoopt op meer verruiming. Maar in de aanloop naar de persconferentie werd steeds meer duidelijk dat de gehoopte versoepeling er niet zou komen. Tot 20 mei blijven de meeste maatregelen van kracht. Afhankelijk van de ontwikkeling in de ziekenhuizen ten aanzien van opnames, bezetting van de ic-afdeling en de eventuele besmettingsgraad, na de nu aangekondigde verruiming, wordt de komende tijd gekeken tot welke aanpassingen de huidige maatregelen kunnen gaan leiden.
Rutte riep op vast te houden aan datgene wat tot nu toe door goede naleving van de regels is bereikt. Hij gaf aan tussentijds zoveel mogelijk de afwegingen in zijn keuzes te willen delen. Liever had ook hij verdere verruiming van de maatregelen willen vertellen, maar het is te vroeg en niet verstandig. “Voorzichtigheid nu, is beter dan spijt achteraf.”
Festivals
Het feit dat de festivals niet door gaan en de horeca vooralsnog gesloten blijft, treft de foodservicesector hard. Het zal vreemd zijn een zomer te hebben zonder festivals als Pinkpop, Lowlands, Concert at Sea, Zwarte Cross, Mysteryland, Down the Rabbit Hole en Best Kept Secrets. Maar ook voor alle lokale festiviteiten gedurende de zomer zijn de maatregelen een hard gelag.
Bioscoop
Hetzelfde geldt voor de horeca. Lege terrassen vooralsnog dit voorjaar en geen bezetting in de restaurants tot – in ieder geval - eind mei. Ondanks alle initiatieven die horecaondernemers hebben getroffen om invulling te geven aan de anderhalvemetersamenleving. Rutte noemde de bioscoopsector een paar maal zeer specifiek tijdens zijn persconferentie dinsdag. Waarschijnlijk omdat zij met plaatsbewijzen de afstand kunnen garanderen. Maar net als het bezoek aan een voetbalwedstrijd zorgt bioscoopbezoek voor verplaatsing van groepen mensen en juist dat is niet gewenst.
Bron: @FoodClicks
Auteur: Steffen van Beek
Gerelateerd nieuws
CIRFOOD nieuwe cateraar Evides Waterbedrijf
Catering - Evides is na Vitens het tweede waterbedrijf in het portfolio van CIRFOOD. De cateraar uit Hoofddorp breidt hiermee het portfolio in het B&I segment wederom verder uit. Evides heeft CIRFOOD als nieuwe horecapartner gecontracteerd voor zowel de restaurant als de banqueting voor de locaties Kralingen en Spijkenisse.
Lees berichtFoodsector bewust van invloed Gen-Z maar actie blijft uit
Onderzoek – In de foodsector is meer dan de helft (63%) zich ervan bewust dat Gen-Z andere behoeftes en wensen heeft op het gebied van buitenshuis eten. Toch past niet iedereen zich direct aan op de opkomst van met name Gen-Z. Dit blijkt uit onderzoek van de GROUP7 Professional Community onder respondenten uit Nederland (443), uit de segmenten Horeca, Fastservice en Catering, dat...
Lees berichtPlant FWD Week wil inspireren vaker plantaardig te kiezen
Actie - Plant FWD organiseert de eerste Plant FWD Week, waar ruim 40 restaurants, waaronder Cannibale Royale, Restaurant Flore **, The Lobby, Chez Nina, Yerba en Madre, mensen worden geïnspireerd vaker plantaardig te eten.
Lees berichtSteeds vaker worden flessen en blikjes ingeleverd
Statiegeld - Eén jaar na de invoering van statiegeld op blikjes, wordt op dit moment ongeveer 65% ingeleverd. Naar inschatting komt het inzamelpercentage voor alle plastic drankflessen, groot en klein, met én zonder statiegeld over 2023 op 71% uit. Dit is in lijn met de verwachting. Dat laat Verpact, voorheen Stichting Afvalfonds Verpakkingen, weten.
Lees berichtRestaurant Hemel & Aarde krijgt er een wijnbar bij
Horeca - Restaurant Hemel & Aarde in Utrecht krijgt er een bijdehand jong zusje bij. Half mei opent het team direct naast het restaurant een wijnbar.
Lees berichtSfeervolle Belgische Tavola laat bezoekers echt genieten
Vakbeurs – Aan culinaire hoogtepuntjes geen gebrek op de Belgische vakbeurs Tavola in Kortrijk. Dit driedaagse horecaevenement trekt traditioneel ook altijd veel Nederlandse vakbezoekers. Belangrijkste reden is dat de horecabeurs veel specialiteiten laat zien en de foodprofessional ook echt kan genieten van de kwaliteit van de producten.
Lees bericht