Hutten stelt Raad van Commissarissen samen


V.l.n.r.: Harry Brouwer, Bob Hutten en Edwin Heeren

Benoeming – Hutten heeft sinds het voorjaar van 2021 een Raad van Commissarissen aangesteld. Die aanstelling volgde op het overdragen van het directeurschap van Bob Hutten aan Drees Peter van den Bosch per 1 januari. Naast voorzitter Bob Hutten bestaat de raad uit Edwin Heeren en Harry Brouwer.

De Raad van Commissarissen moet toezicht houden op de lange termijn waardecreatie van Hutten en het handelen van het directieteam. Zowel Edwin Heeren als Harry Brouwer hebben hun sporen binnen de foodsector verdiend. Zegt ook Bob Hutten: “Ik ben erg blij met deze specialisten naast mij, ze kennen de markt én Hutten goed en dat geeft veel vertrouwen”.

Op 1 januari 2021 droeg algemeen directeur Bob Hutten de leiding van Hutten over aan Drees Peter van den Bosch. Samen met financieel directeur Bas Schut stuurt Drees sinds deze datum het familiebedrijf Hutten als directieteam aan. De raad houdt toezicht op de financiële gezondheid en de risicobeheersing van Hutten, maar ook op de uitvoering van de strategie en of de belangen van stakeholders voldoende zijn gewaarborgd door de directie. Hutten: “Eerder bepaalden 62 leiders van Hutten de strategie voor de toekomst: ‘Mensen gelukkig maken’, daar ben ik erg trots op. Het is een mooie ambitie waar je nooit klaar mee bent en waarmee je als je het intrinsiek beleeft het juiste gaat doen. Tevens is met deze governance ook voor de lange termijn de toekomst van het familiebedrijf gezekerd. Hutten kan nu zelfstandig opereren zonder mij en mijn dochters krijgen de tijd om uit te zoeken wat zij op de lange termijn voor het bedrijf zouden willen betekenen.”

Veel expertise

Met Harry Brouwer en Edwin Heeren heeft Hutten veel expertise binnen gehaald. Harry Brouwer is voormalig  CEO van Unilever Food Solutions en brengt naast veel kennis over de out of home markt ook expertise in op het gebied van marketing, sales, branding en concepten. Edwin Heeren is registeraccountant, werkzaam geweest als partner bij KPMG en nu CFO bij Opportunity Partners, het investeringsbedrijf van de Brabantse ondernemer Robert van der Wallen. Heeren heeft eerder in de Raad van Advies van Hutten gezeten.

Bron: Hutten/@FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws

Hutten wordt Food & Beverage-partner van DPG Media

Catering - Vanaf halverwege maart volgend jaar wordt Hutten de nieuwe partner voor het verzorgen van het aanbod Food & Beverage voor de medewerkers van DPG Media. De cateraar uit Veghel gaat dat voor de DPG-Mediamedewerkers verzorgen op drie locaties: het nieuwe Nederlandse hoofdkantoor Mediavaert in Amsterdam-Duivendrecht en de kantoren in Best en Rotterdam.

Lees bericht


Wakker Dier zet tien ‘plantaardige’ cateraars in het zonnetje

Campagne – Omdat tien bedrijfscateraars zich hebben gecommitteerd aan de ‘meer plant, minder dier’-doelstelling van Wakker Dier, zet de organisatie deze in een printadvertentie in het zonnetje. De betreffende cateraars hebben toegezegd in 2030 minimaal zestig procent plantaardige eiwitten aan te bieden van alle verkochte eiwitten.

Lees bericht

Cateringsector gaat voedselverspilling in kaart brengen

Catering – Elf ondernemingen in de cateringsector en twee brancheverenigingen hebben gezamenlijk besloten werk te gaan maken van voedselverspilling en starten met het in kaart brengen van de hoeveelheid voedsel dat wordt verspild. Het gaat om alle sectoren waarin de cateraars actief zijn, dus bedrijfskantines, zorginstellingen en schoolkantines.

Lees bericht

Cateraar kan milieukosten verlagen door dierlijk eiwit te schrappen

Onderzoek - Broodbeleg zorgt binnen catering verreweg voor de hoogste milieukosten, vooral vanwege de dierlijke eiwitten. Dat blijkt uit onderzoek van CE Delft gedaan bij cateraar Hutten en drie cateringlocaties. Belangrijk doel van het onderzoek was te kijken met welke voedingsproducten bedrijfsrestaurants hun assortiment het snelst kunnen verduurzamen. Het schrappen van dierlijk eiwit in het assortiment zorgt voor een aanzienlijke...

Lees bericht


Prinses Máxima Centrum verlengt samenwerking met Hutten

Catering - Het Prinses Máxima Centrum voor kinderoncologie en Hutten hebben hun samenwerking verlengd. De komende jaren blijft Hutten de cateringactiviteiten verzorgen binnen dit speciale centrum. “Onze missie blijft om met voeding toegevoegde waarde te bieden aan het herstel van kinderen met kanker én om bij te dragen aan een zo prettig mogelijk verblijf,” aldus Jan Loeff, directeur Care &...

Lees bericht

Drees Peter van den Bosch vertrekt onverwachts bij Hutten

Persoonlijk  – Drees Peter van den Bosch heeft aangekondigd te vertrekken als Algemeen Directeur bij Hutten. Op 1 januari 2021 nam hij de dagelijkse leiding over van Bob Hutten, die laat weten dat het vertrek in goed overleg is gegaan en met wederzijds respect. Het vertrek is onverwachts.

Lees bericht



© 2024 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid