In 2024 breidt SPAR Foodclub uit naar circa 220 winkels


De SPAR Foodclub in Tilburg was de tweede locatie in Nederland / Foto bij: SPAR

Formulenieuws - Nog voor de zomer van 2024 krijgen bijna 220 SPAR-winkels elementen van ‘SPAR Foodclub’. Dat heeft algemeen directeur John van der Ent van SPAR Nederland gezegd tijdens het Nationaal Food Congres waarover FoodPersonality bericht.

SPAR testte het Foodclub-concept eerder al in Philippine (Zeeland) en in Tilburg. Tijdens die tweede pilot, in Tilburg, werd al bekend dat SPAR Foodclub geen afzonderlijke formulevariant zou worden, zoals bijvoorbeeld SPAR City of SPAR University. Wel ging het bedrijf kijken of het Foodclub-elementen kon integreren in verschillende SPAR-winkels, zo gaf Ferry Schepens, ‘concept development manager’ bij Spar Holding, eerder aan. Dat integreren gaat dus nog voor de zomer van 2024 gebeuren, aldus Van der Ent. Dan moeten 220 Spar-winkels elementen van Spar Foodclub – maaltijden, warme broodjes, snacks etc. – bevatten. “Zodat klanten er niet alleen hun boodschappen kunnen doen, maar ook hun verse ontbijtje, lunch of avondmaaltijd kunnen afhalen.”

SPAR Buurt

Onder die 220 SPAR-winkels vallen verschillende formulevarianten, het kan dus zowel gaan om SPAR Buurt (de ‘buurtsuper om de hoek’) als SPAR University (op de campus van een universiteit of hogeschool), SPAR Enjoy (bij vakantiewinkels) etc., afhankelijk van de mogelijkheden die er zijn op die locaties. Volgens Monique Muller, manager communicatie bij SPAR in FP betreft het gros van de SPAR-winkels  waaraan Foodclub-elementen worden toevoegen een SPAR Buurt- of SPAR City- winkel.

Bron: FoodPersonality/@FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws

Geeske Burema vertrekt als commercieel directeur bij SPAR

Persoonlijk - Geeske Burema verlaat per 1 maart 2024 de SPAR-organisatie, zo laat de Raad van Commissarissen van SPAR weten. Geeske Burema is sinds januari 2020 als commercieel directeur werkzaam bij SPAR. Na 4 jaar heeft zij besloten om een nieuw hoofdstuk in haar carrière te beginnen.

Lees bericht


SPAR en EG Group verlengen en intensiveren samenwerking

Tankstations - SPAR Nederland en EG Group (Euro Garages) in Nederland verlengen hun samenwerking. De samenwerking begon in 2017 en wordt geïntensiveerd nu door de uitrol van The Tosti Club op alle Go Fresh-locaties. Sinds de start van de samenwerking zijn er 190 winkels EG-stations omgebouwd met het SPAR-format en is er jaar op jaar samen omzetgroei gerealiseerd in de SPAR...

Lees bericht
© 2024 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid