In 2024 breidt SPAR Foodclub uit naar circa 220 winkels


De SPAR Foodclub in Tilburg was de tweede locatie in Nederland / Foto bij: SPAR

Formulenieuws - Nog voor de zomer van 2024 krijgen bijna 220 SPAR-winkels elementen van ‘SPAR Foodclub’. Dat heeft algemeen directeur John van der Ent van SPAR Nederland gezegd tijdens het Nationaal Food Congres waarover FoodPersonality bericht.

SPAR testte het Foodclub-concept eerder al in Philippine (Zeeland) en in Tilburg. Tijdens die tweede pilot, in Tilburg, werd al bekend dat SPAR Foodclub geen afzonderlijke formulevariant zou worden, zoals bijvoorbeeld SPAR City of SPAR University. Wel ging het bedrijf kijken of het Foodclub-elementen kon integreren in verschillende SPAR-winkels, zo gaf Ferry Schepens, ‘concept development manager’ bij Spar Holding, eerder aan. Dat integreren gaat dus nog voor de zomer van 2024 gebeuren, aldus Van der Ent. Dan moeten 220 Spar-winkels elementen van Spar Foodclub – maaltijden, warme broodjes, snacks etc. – bevatten. “Zodat klanten er niet alleen hun boodschappen kunnen doen, maar ook hun verse ontbijtje, lunch of avondmaaltijd kunnen afhalen.”

SPAR Buurt

Onder die 220 SPAR-winkels vallen verschillende formulevarianten, het kan dus zowel gaan om SPAR Buurt (de ‘buurtsuper om de hoek’) als SPAR University (op de campus van een universiteit of hogeschool), SPAR Enjoy (bij vakantiewinkels) etc., afhankelijk van de mogelijkheden die er zijn op die locaties. Volgens Monique Muller, manager communicatie bij SPAR in FP betreft het gros van de SPAR-winkels  waaraan Foodclub-elementen worden toevoegen een SPAR Buurt- of SPAR City- winkel.

Bron: FoodPersonality/@FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuwsWinnaars Gezonde Innovatie Awards uitgereikt

Verkiezing - De stemmen van de vakjury, consumenten én bezoekers van het Gezonde Innovatie Event zijn geteld. Voor de vierde keer op rij reikten Foodlog, FoodPersonality en Supermarkt.team de Gezonde Innovatie Awards uit aan producten en initiatieven die bijdragen aan een gezonder eetpatroon.

Lees bericht

Inkoopclub Primera, SPAR en FOOX heet Coöperatie Retail Inkoopunie (CRI)

Inkoop - Begin april dit jaar maakten Primera, SPAR en FOOX bekend dat zij een gezamenlijk inkoopclub gingen optuigen. Inmiddels is door de partijen de Coöperatie Retail Inkoopunie (CRI) opgericht. Een inkoopverband dat rechtsreeks afspraken maakt met leveranciers van tabaksproducten. De coöperatie staat inmiddels ook organisatorisch, heeft een bestuur en een  inkoopcommissie die bestaat uit medewerkers van de...

Lees bericht© 2023 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid