‘Ingrijpende nieuwe maatregelen voor minstens drie weken’


Coronamaatregelen - “We doen ons best, maar het virus doet het beter, met die woorden onderstreepte minister Hugo de Jonge de noodzaak om extra maatregelen te nemen tegen de verspreding van het virus. De cijfers ten aanzien van het aantal besmettingen en ziekenhuisopnames zijn niet goed en dus zijn ingrijpende maatregelen nodig. Vooralsnog voor een periode van drie weken.

De cafés en restaurants moeten eerder dicht, thuiswerken, zeker in de Randstad, is bijna een vereiste, tenzij het niet anders kan en ook in samenkomsten van groepen mensen worden verdere beperkingen opgelegd. Koninklijke Horeca Nederland heeft al laten weten boos te zijn over de afgekondigde maatregelen, met name omdat er geen perspectief wordt geboden. "Wederom is er geen onderbouwing voor de beperkingen", zegt KHN-voorzitter Robèr Willemsen tegen de NOS. "Rutte had het in de persconferentie over clusters in de horeca. Maar ik zie dat niet terug in de RIVM-cijfers." Het is volgens de voorzitter daarom steeds moeilijker om draagvlak te vragen van zijn leden. "Er is totaal geen lichtpuntje.

Ook Supporterscollectief Nederland, een samenwerkingsverband van voetbalsupportersverenigingen, is teleurgesteld over het aangekondigde verbod op publiek bij sportevenementen. Het collectief begrijpt de noodzaak om het aantal besmettingen terug te dringen, maar zet wel vraagtekens bij de maatregelen, ook omdat de crisis langer gaat duren dan de drie weken.

Kort gezegd komen de nieuwe regels neer op het volgende:

Nieuwe regels binnen

- Werk zoveel mogelijk thuis.

- Ontvang thuis maximaal 3 gasten.

- U mag met een groep van 4 mensen samen afspreken. Bijvoorbeeld in een bioscoop of restaurant. Kinderen tot en met 12 jaar tellen niet mee.

- In een ruimte binnen mogen maximaal 30 mensen samen zijn. Kinderen tellen mee.

- Om 22.00 uur sluiten de cafés en restaurants. Daarna moet bezoek weg

- Tot 21.00 mag bezoek naar binnen, wel onder de voorwaarde van naam en telefoonnummer Wordt iemand ziek die in het restaurant of café is geweest? Dan moet de GGD gebeld worden.

- Sportkantines zijn dicht.

- Voor bezoek aan een museum of bibliotheek moet worden gereserveerd.

- Winkels laten alleen klanten toe als er genoeg ruimte is en mogen vragen een mondkapje voor te doen.

- In de supermarkten komen er twee speciale winkeltijden per dag voor ouderen en zieken

- Mensen met een contactberoep zoals kappers e.d. moeten klanten registeren.

- Verder zijn er nog uitzonderingen op regels voor ruimtes binnen.

Nieuwe regels buiten

- Alle sportwedstrijden worden gespeeld zonder publiek, zowel bij de amateurs als bij betaalde sporten. Ook bij de training mogen mensen niet komen kijken.

- In de buitenlucht komen maximaal 40 mensen op 1 plek samen. Kinderen tellen mee en mensen mogen niet rondlopen.

- Musea en dierenparken laten beperkt mensen toe en mensen moeten een tijdslot reserveren.

Bron: @FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws

CIRFOOD nieuwe cateraar Evides Waterbedrijf

Catering - Evides is na Vitens het tweede waterbedrijf in het portfolio van CIRFOOD. De cateraar uit Hoofddorp breidt hiermee het portfolio in het B&I segment wederom verder uit.  Evides heeft CIRFOOD als nieuwe horecapartner gecontracteerd voor zowel de restaurant als de banqueting voor de locaties Kralingen en Spijkenisse.

Lees bericht


Foodsector bewust van invloed Gen-Z maar actie blijft uit

Onderzoek – In de foodsector is meer dan de helft (63%) zich ervan bewust dat Gen-Z andere behoeftes en wensen heeft op het gebied van buitenshuis eten. Toch past niet iedereen zich direct aan op de opkomst van met name Gen-Z. Dit blijkt uit onderzoek van de GROUP7 Professional Community onder respondenten uit Nederland (443), uit de segmenten Horeca, Fastservice en Catering, dat...

Lees bericht


Steeds vaker worden flessen en blikjes ingeleverd

Statiegeld - Eén jaar na de invoering van statiegeld op blikjes, wordt op dit moment ongeveer 65% ingeleverd. Naar inschatting komt het inzamelpercentage voor alle plastic drankflessen, groot en klein, met én zonder statiegeld over 2023 op 71% uit. Dit is in lijn met de verwachting. Dat laat Verpact, voorheen Stichting Afvalfonds Verpakkingen, weten.

Lees bericht



Sfeervolle Belgische Tavola laat bezoekers echt genieten

Vakbeurs – Aan culinaire hoogtepuntjes geen gebrek op de Belgische vakbeurs Tavola in Kortrijk. Dit driedaagse horecaevenement trekt traditioneel ook altijd veel Nederlandse vakbezoekers. Belangrijkste reden is dat de horecabeurs veel specialiteiten laat zien en de foodprofessional ook echt kan genieten van de kwaliteit van de producten.

Lees bericht



© 2024 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid