InstockMarket verdubbelt capaciteit na corona


InstockMarket kan de reststromen die vandaag ontstaan de volgende dag serveren in de horeca

Voedselverspilling – InstockMarket, een online horeca groothandel in geredde voedselproducten, heeft geïnvesteerd in technologie en vierkante meters waardoor een groter aantal boeren, telers en producenten met reststromen zich kan aansluiten. Door de uitbreiding kunnen 400 horecaklanten in heel Nederland nu duurzamer koken.

De online groothandel InstockMarket wil zoveel mogelijk voedselproducten redden. Ruim een kwart van alle voedsel wordt nog altijd verspild in Nederland, terwijl de kwaliteit van die producten goed is. InstockMarket maakt deze goede producten toegankelijk voor restaurants, hotels en cateraars. Hiermee verlagen zij hun voetafdruk en kopen ze in voor een lagere prijs. Door de huidige uitbreiding kan er zo’n 2 miljoen kilo voedsel per jaar worden gered.

Jaarlijks wordt er in Nederland zo’n 1,8 tot 2,5 miljoen ton voedsel in de gehele keten verspild. Voedselproductie vraagt veel van de aarde en door voedsel te verspillen belasten wordt  het milieu onnodig belast. Voedselverspilling ontstaat onder andere omdat boeren en telers kampen met overschotten, of dat producten niet voldoen aan de juiste maatvoering. Bij producenten en retailers gaat het dikwijls om magazijn restanten die plaats moeten maken.

Horecasector

De horecasector leent zich bij uitstek voor hergebruik van deze productstromen, omdat chefs snel kunnen schakelen en zo hun creativiteit kunnen inzetten. Medeoprichter Bart Roetert van InstockMarket: “Chefs werken graag met deze producten, maar een chef gaat niet met zijn auto door heel Nederland om overal reststromen op te halen. Wij organiseren dit voor hen en maken het op die gemakkelijk voor hen om snel een duurzame stap in hun bedrijfsvoering te zetten.” Rico Nab keuken manager bij Burgundy Street bij onder andere bekend van Tivoli in Utrecht is blij met de online webshop van InstockMarket: “Duurzaamheid is in onze bedrijfsvoering steeds belangrijker, wij kopen veel vegetarische en vegan opties van InstockMarket en zijn blij met het brede assortiment.”

Vermaat

Als Instock-klant van het eerste uur heeft Vermaat klimaatimpact hoog in het vaandel staan. “We maken onze milieu-footprint inzichtelijk en delen die met al onze locaties en leveranciers”, zegt Hein van Gameren, manager inkoop Food bij Vermaat. “Zo hopen we ook onze leveranciers en partners mee te nemen in ons duurzaamheidsverhaal.” Om te voorkomen dat klanten in een halfvolle winkel terecht komen, wordt het aantal nieuwe klanten afgestemd op het aantal leveranciers dat aan InstockMarket levert.

Restastroomcalculator

Het aantal leveranciers is het afgelopen jaar verdubbeld. Naast de leveranciers die vanaf de start leveren zoals Bakker Barendrecht (Albert Heijn) sluiten steeds meer boeren, telers, producenten en retailers zich aan. Deels komt dit door de reststroomcalculator.nl, een instrument waarop leveranciers hun reststromen kunnen aanmelden. Als leverancier ontvang je binnen een uur een aanbod en worden de producten binnen 24 uur opgehaald.

Bron: InstockMarket/@FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws



Minder verspilling brood en banket blijkt uit NVB Monitor

Voedselverspilling – Brood is het product dat het meest wordt verspild. Dat komt vooral omdat het een dagvers product is. Daarom zet de Nederlandse Vereniging voor de Bakkerij (NVB) zich in om de reststromen en verspilling in de keten inzichtelijk te maken, zodat ze gericht kunnen werken aan reductie. En met resultaat, zo laat de NVB weten. Op basis van de...

Lees bericht

Orbisk bestaat 5 jaar en heeft inmiddels 737.520 kilo voedsel gered

Voedselverspilling - Orbisk, een Nederlandse scale-up die zich inzet voor een duurzamer voedselsysteem, bestaat vijf jaar. Het jubileum wordt gevierd met de lancering van een Impact Report. Uit dit eerste rapport blijkt onder andere dat Orbisk wereldwijd 737.520 kilo voedsel heeft gered uit de afvalbak, wat neerkomt op zo'n 1,6 miljoen maaltijden.

Lees bericht

Coöperatie DELA introduceert nieuw horeca-assortiment

Uitvaartcatering – Coöperatie DELA laat weten dat de uitvaartorganisatie na een proefperiode bij een zestal locaties het horeca-assortiment heeft aangepast. Na de proef, die eind vorig jaar werd gehouden, wordt het nieuwe assortiment vanaf deze maand stapsgewijs bij de rest van de DELA-locaties geïntroduceerd. DELA heeft bij de samenstelling samengewerkt met partner Vermaat.

Lees bericht


Orbisk en Accor-hotels streven naar halvering voedselverspilling

Voedselverspilling - Accor Group is één van de eerste grote hotelketen die haar wereldwijde voedselverspilling actief gaat terugdringen. In een samenwerking met de voedselafvalmonitor van Orbisk gaat de hotelorganisatie in honderden Accor hotels de komende maanden een start maken met het tegengaan van voedselverspilling. Die slimme technologie moet chefs helpen hun voedselafval te meten en met de helft terug te...

Lees bericht




© 2024 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid