Jack Daniel’s introduceert Bonded Rye whisky


Bonded Rye is gemaakt met een rijke blend van 70% rogge, 18% maïs en 12% gemoute gerst

Introductie - Op Vaderdag (16 juni) introduceert Jack Daniel’s de nieuwste toevoeging aan hun Bonded Series. Na de Jack Daniel’s Bonded en Jack Daniel’s Triple Mash brengen de whiskymakers uit Tennessee nu de Jack Daniel’s Bonded Rye. Jack Daniel’s Bonded Rye is te bestellen bij gelimiteerde cocktailbars en bij de betere slijter.

De derde expressie binnen Jack Daniel’s Bonded Series bottelt net als zijn twee voorgangers de vaardigheden en het vakmanschap van meesterdistilleerder Chris Fletcher in een fles. Bonded Rye is gemaakt met een rijke blend van 70% rogge, 18% maïs en 12% gemoute gerst die gerijpt is in op maat gemaakte whiskyvaten van Amerikaans eikenhout. Zo creëerde Fletcher de kenmerkende smaken van Jack Daniel’s Bonded Rye: tonen van gedroogd fruit en subtiele hints van toffee, die overgaan in een gedurfde, complexe en gebalanceerde smaak met een kruidige afdronk van rogge.

In het productieproces van de Bonded Series volgt het team van whiskymakers de Bottled-In-Bond Act die in 1897 werd opgesteld. Deze serie whiskywetten schrijven distillateurs strenge regels voor die de kwaliteit van de whisky zouden verhogen. Whisky die bottled-in-bond is moet uit één distilleerseizoen komen en door één distilleerderij gemaakt zijn. De whisky heeft minstens 4 jaar gerijpt in een van de officiële bonded-opslaghuizen.

Rye whisky is door zijn krachtige smaak en complexiteit een veelgebruikte spirit onder bartenders en cocktailliefhebbers, waarbij de rye whisky zowel in klassieke als innovatieve cocktails gebruikt kan worden. Zes cocktailbars in Amsterdam creëren een cocktail met de nieuwste Jack Daniel’s Bonded Rye. Liefhebbers kunnen vanaf 16 juni terecht bij Door74, Flying Dutchmen Cocktails, Lotti’s, Pulitzer’s Bar, Sins of Sal en Law & Order.

Bron: Jack Daniel’s/@FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws

Bus Whisky lanceert duurzame whisky in nieuwe stokerij

Gedestilleerd – Duurzaam Nederlands whiskymerk Bus Whisky opent een splinternieuwe stokerij. Ter ere van de opening van de stokerij in het Brabantse Loosbroek lanceert het merk een nieuwe whisky. De nieuwe release is een vijf jaar oude Single Cask Whisky en gelagerd op Pedro Ximenez quarter cask vaten.

Lees bericht


Derde editie van drankenfestival Art of Drinks

Event - The Art of Drinks is terug voor zijn derde editie. Het jaarlijkse drankenfestival, dat in het wekend van 28 oktober plaatsvindt in de Gashouder op het Westerpark is de plek om nieuwe spirits te ontdekken of met vrienden te proosten met verrassende dranken. En met bijna 90 stands, proefpaspoorten en een innovatieplein valt er veel te ontdekken.

Lees bericht

Diageo komt met acht limited editions single malts whisky’s

Introductie - Drankproducent Diageo lanceert donderdag “Spirited Xchange”, de Special Releases Single Malt Scotch Whisky-collectie van 2023. De collectie, bestaande uit acht exclusieve single malt whisky’s, komt tot leven door de unieke illustraties op het verpakkingsmateriaal, gecreëerd door kunstenaars.

Lees bericht

Jack Daniel’s en Coca-Cola introduceren Ready-To-Drink cocktail

Introductie – Jack Daniel's en Coca‑Cola kondigen de lancering van Jack Daniel’s & Coca‑Cola ‘Ready-To-Drink’ (RTD) aan. Het gemixte drankje in blik is geïnspireerd op de klassieke barcocktail waarbij Jack Daniel's Tennessee Whiskey en Coca‑Cola worden gecombineerd. Jack Daniel’s & Coca‑Cola is vanaf 1 april verkrijgbaar in Nederland.

Lees bericht


Lucas Bols neemt alcoholvrij gedistilleerd merk Fluère over

Overname - Lucas Bols, verkoper van gedistilleerde dranken neemt het van origine Nederlandse merk Fluère over. Fluère is een merk voor alcoholvrije gedistilleerde dranken, een markt die momenteel sterk groeit. Lucas Bols wordt per 1 januari 2023 100% eigenaar van het merk, dat verkocht wordt in meer dan 20 landen.

Lees bericht

Whiskyplatform Malts.com start in Nederland en België

Gedistilleerd - Malts.com, is het nieuwe online verzamelpunt voor de whiskyliefhebber. Op het platform is alles te vinden over de meest exclusieve Schotse whisky’s, maar kan ook de beginnende whiskyliefhebber terecht. Het platform staat daarnaast in direct contact met de whisky-distilleerderijen, zodat een bestelling plaatsen of zelfs een tripje naar de makers geen probleem is.

Lees bericht© 2024 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid