Kabinet werkt aan heropening van de horeca


Het aftellen naar opening van de horeca zoals dat eerder het geval was voor veel ondernemers

Politiek – Volgens RTL Nieuws werkt het kabinet aan een proef om 25 horecazaken onder bepaalde strikte voorwaarden open te laten gaan. Het wordt genoemd als onderdeel van een groter plan.

Berichten dat het kabinet zou werken aan een heropeningsplan van de horeca circuleren al langer. Maar nu worden het plan door diverse partijen bevestigd. Ook Koninklijke Horeca Nederland (KHN) maakt melding op de website van een gefaseerd plan om de horeca eerder te openen en niet een systeem te hanteren van open of dicht. KHN zou het overleg houden met de partners MKB-Nederland en VNO-NCW. Het zou gaan om een slim plan dat gekoppeld is aan de routekaart van het kabinet waarover met verschillende ministeries wordt gesproken.

De uitgangspunten van KHN voor het uitrollen van het plan met slimme maatregelen zijn:

- De horeca in de buitenruimte openstellen omdat daar nauwelijks risico is.

- De horeca in de binnenruimte openstellen omdat er veel risicobeheersing is met maatregelen zoals triage, reserveren, placeren en registratie bron- en contactonderzoek.

- De aanvullende maatregelen als het aantal gasten per m2, groepsgrootte, zittend of staand, etc. kunnen met fieldlabs op effectiviteit worden getoetst en waar mogelijk worden versoepeld.

Op basis van ervaringen van de fieldlabs worden in het plan mogelijk nog aanpassingen gedaan, laat KHN weten.

Bron: @FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws

Schiphol opent met Avolta nieuw horecaconcept Salon

Luchthaven – Schiphol heeft in samenwerking met travel retailer Avolta (voorheen HMSHost) twee nieuwe horecaconcepten geopend in Lounge 1 op de luchthaven. Salon, geïnspireerd door de grachten en terrassen van Amsterdam, bestaat uit een Grand Café en Deli.

Lees bericht


Compass Group nieuwe horecapartner WEC

Catering - Compass Group Nederland en het WEC (Werelderfgoedcentrum Waddenzee) gaan een samenwerking aan. Als de nieuwe horecapartner van het WEC zal Compass Group Nederland een bijzonder horecaconcept ontwikkelen dat de schoonheid en het belang van het Waddengebied weerspiegelt.

Lees bericht


CIRFOOD nieuwe cateraar Evides Waterbedrijf

Catering - Evides is na Vitens het tweede waterbedrijf in het portfolio van CIRFOOD. De cateraar uit Hoofddorp breidt hiermee het portfolio in het B&I segment wederom verder uit.  Evides heeft CIRFOOD als nieuwe horecapartner gecontracteerd voor zowel de restaurant als de banqueting voor de locaties Kralingen en Spijkenisse.

Lees bericht


Eventseizoen 2024 geopend met fors meer eventcateraars

Analyse – In april start het evenementenseizoen en volgens cijfers van de Kamer van Koophandel is het aantal fors gegroeid. Het gaat dan om cateringpartijen die zowel festivals, bruiloften, verjaardagen en andere feesten verzorgen. Het handelsregister van de KvK telde er in het eerste kwartaal van 2024 ruim 27.000, dat zijn er bijna 16.000 meer dan vijf jaar geleden, een stijging van 133%.

Lees bericht

Foodsector bewust van invloed Gen-Z maar actie blijft uit

Onderzoek – In de foodsector is meer dan de helft (63%) zich ervan bewust dat Gen-Z andere behoeftes en wensen heeft op het gebied van buitenshuis eten. Toch past niet iedereen zich direct aan op de opkomst van met name Gen-Z. Dit blijkt uit onderzoek van de GROUP7 Professional Community onder respondenten uit Nederland (443), uit de segmenten Horeca, Fastservice en Catering, dat...

Lees bericht



© 2024 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid