KHN wil dat horeca als een van de eerste sectoren opent na lockdown


Horecastraten blijven tot 14 januari 2022 in ieder geval leeg

Corona - Koninklijke Horeca Nederland (KHN) wil dat de horeca na de huidige lockdown als een van de eerste sectoren op een verantwoorde manier haar deuren weer kan openen. De huidige maatregelen voorzien in een sluiting in ieder geval tot de19e van deze maand.

De brancheorganisatie roept het kabinet daarom op zo snel mogelijk met een economisch heropeningsplan te komen voor de getroffen horecasectoren. Daarnaast moet er zo snel mogelijk meer duidelijkheid komen als het gaat om sneltesten en ventilatiemogelijkheden, zodat ondernemers weten waar ze aan toe zijn. KHN pleit voor een steviger steunpakket voor de periode waarin ondernemen in de gehele sector niet voor 100 procent mogelijk is.

Heropeningsplan

KHN is van mening dat zodra er versoepelingen doorgevoerd kunnen worden, horecaondernemers als eerste weer ruimte moeten krijgen om te ondernemen. Ook omdat veel horecabedrijven al meer dan een half jaar op slot zitten. KHN wordt hierin gesteund door VNO-NCW, MKB-Nederland en INretail. Zowel de horeca als retail horen immers thuis in het straatbeeld en leveren een cruciale bijdrage aan de leefbaarheid in de stad. Veel zal afhangen van het vaccinatieprogramma en het succes er van. Verschillende scenario’s zouden de horeca helpen plannen te kunnen maken, nu ontbreekt elk perspectief volgens KHN.

KHN-voorzitter Robèr Willemsen is van mening dat met het eerder gepresenteerde ‘slimme  maatregelenplan’ de horeca weer op een verantwoorde manier open kan. “Na de vele handreikingen vanuit KHN wordt het nu echt tijd voor het kabinet om dit sámen met de branche op te pakken.”

Bron: @FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws

Schiphol opent met Avolta nieuw horecaconcept Salon

Luchthaven – Schiphol heeft in samenwerking met travel retailer Avolta (voorheen HMSHost) twee nieuwe horecaconcepten geopend in Lounge 1 op de luchthaven. Salon, geïnspireerd door de grachten en terrassen van Amsterdam, bestaat uit een Grand Café en Deli.

Lees bericht


Compass Group nieuwe horecapartner WEC

Catering - Compass Group Nederland en het WEC (Werelderfgoedcentrum Waddenzee) gaan een samenwerking aan. Als de nieuwe horecapartner van het WEC zal Compass Group Nederland een bijzonder horecaconcept ontwikkelen dat de schoonheid en het belang van het Waddengebied weerspiegelt.

Lees bericht


CIRFOOD nieuwe cateraar Evides Waterbedrijf

Catering - Evides is na Vitens het tweede waterbedrijf in het portfolio van CIRFOOD. De cateraar uit Hoofddorp breidt hiermee het portfolio in het B&I segment wederom verder uit.  Evides heeft CIRFOOD als nieuwe horecapartner gecontracteerd voor zowel de restaurant als de banqueting voor de locaties Kralingen en Spijkenisse.

Lees bericht


Eventseizoen 2024 geopend met fors meer eventcateraars

Analyse – In april start het evenementenseizoen en volgens cijfers van de Kamer van Koophandel is het aantal fors gegroeid. Het gaat dan om cateringpartijen die zowel festivals, bruiloften, verjaardagen en andere feesten verzorgen. Het handelsregister van de KvK telde er in het eerste kwartaal van 2024 ruim 27.000, dat zijn er bijna 16.000 meer dan vijf jaar geleden, een stijging van 133%.

Lees bericht

Foodsector bewust van invloed Gen-Z maar actie blijft uit

Onderzoek – In de foodsector is meer dan de helft (63%) zich ervan bewust dat Gen-Z andere behoeftes en wensen heeft op het gebied van buitenshuis eten. Toch past niet iedereen zich direct aan op de opkomst van met name Gen-Z. Dit blijkt uit onderzoek van de GROUP7 Professional Community onder respondenten uit Nederland (443), uit de segmenten Horeca, Fastservice en Catering, dat...

Lees bericht



© 2024 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid