KHN wil deze week duidelijkheid heropening horeca
Heropening - Nu er steeds meer geluiden komen vanuit gemeenten en maatschappij over de mogelijkheden de horeca te heropenen, roept Koninklijke Horeca Nederland (KHN) het kabinet op om nog deze week de horecasector duidelijkheid te geven over heropening.
De roep vanuit zowel de verschillende sectoren, als vanuit de samenleving om te kijken naar wat er wél kan, wordt inmiddels ook breed gedragen door burgemeesters en veiligheidsregio’s., zo laat KHN weten. Maandagavond riep het Veiligheidsberaad het kabinet op de horeca nog deze week duidelijkheid te bieden over de coronaversoepelingen. ‘Een welkome steun voor de horeca, maar nu is Den Haag aan zet om snel besluiten te nemen en verder te versoepelen’, aldus KHN in een oproep.
Horecaroutekaart
Om de oproep kracht bij te zetten, biedt KHN voorafgaand aan het coronadebat van donderdag de Tweede Kamerleden de vernieuwde horecaroutekaart voor heropening en een petitie aan. De Tweede Kamer kan immers via een motie het kabinet oproepen om de horeca onmiddellijk, maar uiterlijk per 26 januari, te openen en hier nog deze week duidelijkheid over te geven. KHN-voorzitter Robèr Willemsen: “Het is fijn dat we hoog op het prioriteitenlijstje staan en complimenten krijgen over hoe we het als sector doen. Maar het is mooi geweest. We moeten als sector vóór aankomend weekend horen waar we volgende week aan toe zijn. Het is fijn dat burgemeesters onze duidelijke oproep ondersteunen.”
Bron: KHN/@FoodClicks
Auteur: Steffen van Beek
Gerelateerd nieuws
Schiphol opent met Avolta nieuw horecaconcept Salon
Luchthaven – Schiphol heeft in samenwerking met travel retailer Avolta (voorheen HMSHost) twee nieuwe horecaconcepten geopend in Lounge 1 op de luchthaven. Salon, geïnspireerd door de grachten en terrassen van Amsterdam, bestaat uit een Grand Café en Deli.
Lees berichtCompass Group nieuwe horecapartner WEC
Catering - Compass Group Nederland en het WEC (Werelderfgoedcentrum Waddenzee) gaan een samenwerking aan. Als de nieuwe horecapartner van het WEC zal Compass Group Nederland een bijzonder horecaconcept ontwikkelen dat de schoonheid en het belang van het Waddengebied weerspiegelt.
Lees berichtBiertje in Europees restaurant het duurst in Noorwegen
Prijsvergelijking – Van alle Europese steden is de gemiddelde prijs van een biertje in Noorwegen het duurst. Portugal is het goedkoopst, maar voor wie echt voor een dubbeltje op de eerste rang wil zitten voor zijn biertje in een restaurant moet naar Noord-Macedonië.
Lees berichtCIRFOOD nieuwe cateraar Evides Waterbedrijf
Catering - Evides is na Vitens het tweede waterbedrijf in het portfolio van CIRFOOD. De cateraar uit Hoofddorp breidt hiermee het portfolio in het B&I segment wederom verder uit. Evides heeft CIRFOOD als nieuwe horecapartner gecontracteerd voor zowel de restaurant als de banqueting voor de locaties Kralingen en Spijkenisse.
Lees berichtEventseizoen 2024 geopend met fors meer eventcateraars
Analyse – In april start het evenementenseizoen en volgens cijfers van de Kamer van Koophandel is het aantal fors gegroeid. Het gaat dan om cateringpartijen die zowel festivals, bruiloften, verjaardagen en andere feesten verzorgen. Het handelsregister van de KvK telde er in het eerste kwartaal van 2024 ruim 27.000, dat zijn er bijna 16.000 meer dan vijf jaar geleden, een stijging van 133%.
Lees berichtFoodsector bewust van invloed Gen-Z maar actie blijft uit
Onderzoek – In de foodsector is meer dan de helft (63%) zich ervan bewust dat Gen-Z andere behoeftes en wensen heeft op het gebied van buitenshuis eten. Toch past niet iedereen zich direct aan op de opkomst van met name Gen-Z. Dit blijkt uit onderzoek van de GROUP7 Professional Community onder respondenten uit Nederland (443), uit de segmenten Horeca, Fastservice en Catering, dat...
Lees bericht