KHN wil snelle opening horeca en krijgt bijval


Actie -Koninklijke Horeca Nederland (KHN) bood vanmorgen voorafgaand aan het coronadebat de nieuwe horecaroutekaart en petitie aan Tweede Kamerleden aan. Met deze actie wil KHN duidelijk maken dat de horeca op een veilige en verantwoorde manier open kan en daar nog deze week duidelijkheid over wil. KHN riep voorafgaand aan het debat het kabinet op per direct versoepelingen voor de horeca aan te kondigen voor 26 januari.

Voor het gebouw waar de Tweede Kamer tijdelijk gehuisvest is, overhandigden KHN-voorzitter Robèr Willemsen en KHN-directeur Dirk Beljaarts symbolisch een enorme horecaroutekaart aan Kamerleden Hawre Rahimi (VVD), Mustafa Amhaouch (CDA), Léon de Jong (PVV), Chris Stoffer (SGP), Wybren van Haga (Groep van Haga/BVNL), Caroline van der Plas (BBB) en Liane den Haan (Fractie den Haan). De Tweede Kamer is nu aan zet. Kamerleden kunnen vandaag tijdens het coronadebat het kabinet via een motie oproepen om de horeca onmiddellijk, maar uiterlijk per 26 januari, te openen en hier nog deze week duidelijkheid over te bieden.

De aanwezige Kamerleden ondersteunen de actie en begrijpen de noodkreet. Hawre Rahimi (VVD) en Mustafa Amhaouch (CDA) roepen het kabinet op ondernemers helderheid te bieden en willen perspectief zodat de horeca stap voor stap open kan. Léon de Jong (PVV) vindt “de veerkracht van de horeca echt bewonderenswaardig. Wat de PVV betreft kan de horeca vandaag al open.”

Gisteren spraken burgemeesters zich al uit via een gezamenlijke brief om het coronabeleid te herzien.

Bron: KHN/@FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws

Ruime Kamermeerderheid wijst vleestaks af

Vleestaks – Een Kamermeerderheid wijst net als de vleessector zelf een vleestaks af. Tegenstanders van een extra belasting op vlees zijn van mening dat boodschappen al duur genoeg zijn en de vleessector zelf is van mening dat de vleestaks contraproductief werkt.

Lees berichtAchterban FNV Horeca zegt massaal ‘ja’ tegen nieuwe cao

Horecapersoneel - De achterban van FNV Horeca is akkoord met het onderhandelingsresultaat voor een nieuwe cao horeca 2022-2023. Medewerkers in de sector - leden en niet-leden - konden hun mening geven over het voorstel en van de uitgebrachte was 88,6% positief. Ook Koninklijke Horeca Nederland (KHN) is akkoord. De nieuwe cao horeca is vanaf 1 januari 2022 een feit.

Lees berichtStudenten organiseren Colourfull Lunch voor de horeca

Actie – Studenten van het Horeca & Toerisme College van ROC Midden Nederland hebben met een lunch aandacht gevraagd voor de problemen in de horeca. Met de Colourfull Lunch wilden zij de aandacht vestigen op het werken in de horeca in het algemeen en het tekort aan personeel en de horeca-opleidingen in het bijzonder.

Lees bericht

KHN wil deze week duidelijkheid heropening horeca

Heropening - Nu er steeds meer geluiden komen vanuit gemeenten en maatschappij over de mogelijkheden de horeca te heropenen, roept Koninklijke Horeca Nederland (KHN) het kabinet op om nog deze week de horecasector duidelijkheid te geven over heropening.

Lees bericht© 2022 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid