Kipster ontwikkelt plantaardig ei: Veggs


Technologie – Vlees waar geen varken of rund bij komt kijken en ook aan melk zonder koe wordt gewerkt. Technologieën gaan steeds verder. Nu is er een plantaardig ei waar geen kip aan te pas komt, want Kipster komt met een vegan ei: Veggs.

Veggs is een vloeibare goedje dat bestaat uit tal van ingrediënten, waaronder gist en eiwit van soja. Het product leent zich prima om een roerei mee te bakken.

Mondgevoel

Ruim twee jaar hebben de kippenboeren van Kipster in het geheim aan het vegan ei ontwikkeld, zo laat Ruud Zanders van Kipster weten. Volgens de mede-initiatiefnemer van het vegan ei is het ingewikkeld om het mondgevoel van een roerei met plantaardige ingrediënten na te bootsen. Om te komen waar het vegan ei nu staat, werkt Kipster samen met voedseltechnologen van TOP BV, studenten van Wageningen Universiteit, topkoks en tal van andere partijen, waaronder Flevo Campus. Zanders: “In het laboratorium doen we hetzelfde als op onze boerderij. We hebben plantaardige grondstoffen en daar maken we een ei van. Op de boerderij stoppen we die grondstoffen in een kip. In de keuken van het het lab stoppen we het in een ketel.”

Kipster streeft ernaar dat Veggs over een jaar verkrijgbaar is en in de schappen van de supermarkt ligt. Doel van Kipster is steeds minder dieren te gebruiken voor ons dagelijkse voedsel. Op Dierendag 2021 hoopt het bedrijf dat de Nederlander kan ontbijten met een roerei waar geen kip aan te pas komt.

Bron: @FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Tags: kipster veggs

Gerelateerd nieuws

Cafetariaformule Kwalitaria ziet vega aandeel groeien

Formulenieuws – De vraag naar vegetarisch groeit nog steeds, merkt ook Kwalitaria. En daarmee groeit ook het aanbod van de cafetariaformule. De ruim 135 vestigingen hebben een steeds uitgebreider vega assortiment met onder andere burgers, snacks en friet specials.

Lees bericht


Diviande wint Innovatie Publieksprijs Regio FoodValley

Verkiezing - Diviande heeft onlangs de Publieksprijs van Regio FoodValley ontvangen. Het concept van Diviande, waarbij restvlees van duurzame Kipster hanen en leghennen wordt gebruikt voor de productie van gezonde ‘hybride’ roerbakreepjes, overtuigde het publiek om voor deze innovatie te kiezen.

Lees bericht

Samenwerking Kipster en Albron, De Efteling, FFC en HMSHost

Samenwerking – Albron, De Efteling en HMSHost gaan binnen inkooporganisatie Victoria Trading samenwerken met de boerderij van Kipster. De samenwerking wordt aangegaan voor vijf jaar. De eieren en het vlees van de Kipster boerderij, komen vanaf een nog nieuw te bouwen locatie in Beuningen. Het plan is om in maart 2019 te starten met de bouw. Eind 2019 zijn de eerste eieren en...

Lees bericht



© 2024 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid