Koekjes van De Koekfabriek voor gasten Landal GreenParks


In de centrale bakkerij van De Koekfabriek worden de koekjes gemaakt voor Landal GreenParks

Leisureparken - Landal GreenParks gaat op 15 vakantieparken de koekjes van De Koekfabriek serveren. In totaal gaat het om ruim 1 miljoen handgemaakte koekjes, die gasten krijgen bij hun warme dranken. De samenwerking is bijzonder: bij De Koekfabriek werken mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt.  Dankzij de samenwerking met Landal GreenParks kunnen circa tien structurele werkplekken worden opgevuld.

Iedereen vindt het prettig ergens bij te horen. Onderdeel te zijn van iets. Maar er zijn genoeg mensen voor wie dit niet vanzelfsprekend is. Mensen met een lichamelijke en/of verstandelijke beperking, ex-gedetineerden, statushouders, ex-thuislozen, jongeren die hun opleiding niet hebben kunnen afmaken et cetera. De Koekfabriek is opgericht om juist deze mensen te voorzien van een plek in de maatschappij. “We zijn enorm blij met de samenwerking met Landal GreenParks. Heel fijn is dat met deze opdracht de continuïteit voor onze bakkers is geborgd. Mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt krijgen een kans om terug te keren in de maatschappij en daar is het ons allemaal om te doen,” aldus Arthur de Neree, directeur (Cookie Executive Officer) bij De Koekfabriek. 

Wageningen

De koek voor Landal GreenParks wordt gebakken in de centrale bakkerij in Wageningen, waar het grootste deel van de jaarlijkse productie gebakken wordt. De Koekfabriek heeft verder nog bakkerij-winkels in het centrum van Utrecht, Arnhem en Rotterdam.

Bron: Landal/@FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws



Omzet horeca nagenoeg gelijk in vierde kwartaal

Analyse - In 2023 heeft de horeca 13,2 procent meer omgezet dan in 2022. Ook in het vierde kwartaal steeg de omzet, zij het licht met 0,1 procent ten opzichte van het derde kwartaal. Het volume (de voor prijsveranderingen gecorrigeerde omzet) daalde in het laatste kwartaal van 2023 wel met 0,6 procent, zo meldt het CBS.

Lees bericht

ING: ‘Horeca gaat mager jaar tegemoet in 2024’

Analyse - De vooruitzichten voor de horeca voor 2024 zijn, met een minimale volumegroei van 1%, mager. Dit komt door de lage economische groei, een licht stijgende werkloosheid, een laag consumentenvertrouwen en oplopende prijzen in de horeca. Dat voorspelt ING Research in een Vooruitzicht Horeca.

Lees bericht

Landal ’t Loo neemt proef met zelfrijdende bezorgrobot

Leisure - Vakantiepark Landal Landgoed ’t Loo in ’t Loo-Oldebroek heeft de primeur van de eerste zelfrijdende robot op een Europees vakantiepark. De bezorgrobot gaat het parkteam in eerste instantie ondersteunen bij het aanleveren en ophalen van linnengoed in de recreatiewoningen, maar later wordt de bezorgrobot ook ingezet voor ontbijt- en bbq-pakketten en pizza’s.

Lees bericht


‘AI en robotisering moeten hospitality ondersteunen’

Bijeenkomst – Donderdag vond de bijeenkomst ‘Phygital’ van Trema Foodnetwerk. Het thema behandelde de vraagstukken van de steeds verdere (noodzakelijke) integratie van digitalisering en robotisering in de foodservicebranche. Efficiency en gebrek aan personeel zijn belangrijk uitgangspunten bij de invulling. Conclusie van de dag: AI en robotisering moeten hospitality ondersteunen, maar kunnen de menselijke waarde van gastvrijheid nooit vervangen.

Lees bericht

Omzet horeca plust in tweede kwartaal met 4,5%

Marktcijfers - De omzet in de horeca groeide in het tweede kwartaal van 2023 met 4,5 procent ten opzichte van het voorgaande kwartaal. Ook het volume, de voor prijsveranderingen gecorrigeerde omzet, nam toe met ruim 3 procent, laat het CBS weten. De omzet van eet- en drinkgelegenheden steeg met 4,1 procent.

Lees bericht



© 2024 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid