Koken voor Oekraïne levert ruim 11.000 euro op
_1080_720_90.jpg)
Actie - Stichting Vakbekwaamheid Horeca (SVH) en horecaopleidingen uit heel Nederland doneren met de steunactie Koken voor Oekraïne samen meer dan 11.000 euro aan Giro555 van de samenwerkende hulporganisaties.
Dit bedrag werd opgehaald door georganiseerde lunches en diners op scholen en in de bedrijfsbrasserie van SVH. Ricardo Eshuis, directeur van SVH: “Het is hartverwarmend om te zien hoe actief en betrokken leerlingen, studenten, docenten en opleiders uit het horecaonderwijs zich inzetten voor hulp aan Oekraïne. Met elkaar hebben we om precies te zijn 11.605 euro opgehaald.”
Samen in actie
De afgelopen weken zijn er met de actie ontzettend veel lunches en diners bereid en geserveerd aan gasten, in tal van scholenrestaurants en opleiderslocaties. De opbrengsten daarvan werden allemaal aan Giro555 gedoneerd. Onder andere MBO College Centrum - ROC van Amsterdam, mboRijnland, Drenthe College, Praktijkschool Apeldoorn, Discovery College Yulius, Cas Spijkers Academie - ROC Nijmegen, Culinaire Academie Nederland en Het Amsterdamse Proeflokaal deden mee. Medewerkers van SVH bezochten zoveel mogelijk deelnemende horecascholen als gast, om op die manier een extra bijdrage te leveren aan de actie.
Meedoen
Voor wie komende tijd nog aan de slag wil met het initiatief Koken voor Oekraïne, kan tot de zomervakantie gratis gebruik blijven maken van het lesmateriaal voor in de klas. De licentie Koken voor Oekraïne in SVH Horecatalent is eenvoudig aan te vragen via www.kokenvooroekraïne.nl.
Bron: SVH/@FoodClicks
Auteur: Steffen van Beek
Gerelateerd nieuws
Kop is er af bij HorecaEvenTT in WTC Expo Leeuwarden
Vakbeurzen - De kop is er af bij HorecaEventt in Leeuwarden in WTC Expo. Bijna 500 exposanten presenteren nog tot en met woensdag hun producten en concepten. De horecabeurs in het noorden trekt traditioneel altijd veel ondernemers van de Waddeneilanden.
Lees berichtING gematigd positief over horeca in 2025
Analyse - De vooruitzichten voor de horeca voor 2025 zijn, met een verwachte volumegroei van 3%, gematigd positief. Dankzij een verbeterde koopkracht en ‘gewenning’ aan de hogere prijzen geeft de consument dit jaar volgens de bank weer meer uit in de horeca dan in 2024.
Lees berichtBroekhuyzen Horecagroothandel nu officieel Bidfood Noordwijkerhout
Groothandel – Broekhuyzen Horecagroothandel in Noordwijkerhout is zaterdag 25 januari officieel geïntegreerd in Bidfood Noordwijkerhout. Dat heeft de groothandel laten weten.
Lees berichtJan Zandbergen Group introduceert EKO Wagyu X
Introductie – Wagyu rundvlees behoort tot de meest exclusieve vleessoorten. Het vlees is daardoor meestal alleen verkrijgbaar bij de exclusieve restaurants. Jan Zandbergen Group in Veenendaal introduceert nu EKO Wagyu X rundvlees uit Australië dat ook voor de reguliere horeca betaalbaar is.
Lees berichtHorecava trekt volgens organisatie 67.000 bezoekers
Vakbeurzen – De afgelopen Horecava heeft volgens de organisator meer bezoekers op de been gebracht in de Amsterdamse RAI dan de vorige editie. Dit jaar werd de horecabeurs bezocht door 67.000 mensen, terwijl dit vorig jaar lag op 64.000. Daarmee ligt het bezoekers aantal nog net niet op het niveau van voor corona.
Lees berichtGreendish en SVH bouwen aan duurzamere hospitality
Samenwerking - Greendish en SVH bundelen hun krachten om de online Greendish Academy nieuw leven in te blazen op het platform SVH Horecatalent.
Lees bericht