Koken voor Oekraïne levert ruim 11.000 euro op


Actie - Stichting Vakbekwaamheid Horeca (SVH) en horecaopleidingen uit heel Nederland doneren met de steunactie Koken voor Oekraïne samen meer dan 11.000 euro aan Giro555 van de samenwerkende hulporganisaties.

Dit bedrag werd opgehaald door georganiseerde lunches en diners op scholen en in de bedrijfsbrasserie van SVH. Ricardo Eshuis, directeur van SVH: “Het is hartverwarmend om te zien hoe actief en betrokken leerlingen, studenten, docenten en opleiders uit het horecaonderwijs zich inzetten voor hulp aan Oekraïne. Met elkaar hebben we om precies te zijn 11.605 euro opgehaald.”

Samen in actie

De afgelopen weken zijn er met de actie ontzettend veel lunches en diners bereid en geserveerd aan gasten, in tal van scholenrestaurants en opleiderslocaties. De opbrengsten daarvan werden allemaal aan Giro555 gedoneerd. Onder andere MBO College Centrum - ROC van Amsterdam, mboRijnland, Drenthe College, Praktijkschool Apeldoorn, Discovery College Yulius, Cas Spijkers Academie - ROC Nijmegen, Culinaire Academie Nederland en Het Amsterdamse Proeflokaal deden mee. Medewerkers van SVH bezochten zoveel mogelijk deelnemende horecascholen als gast, om op die manier een extra bijdrage te leveren aan de actie.

Meedoen

Voor wie komende tijd nog aan de slag wil met het initiatief Koken voor Oekraïne, kan tot de zomervakantie gratis gebruik blijven maken van het lesmateriaal voor in de klas. De licentie Koken voor Oekraïne in SVH Horecatalent is eenvoudig aan te vragen via www.kokenvooroekraïne.nl.

Bron: SVH/@FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuwsHorecavakbeurs Gastvrij Rotterdam breekt alle records

Vakbeurzen - Ruim 450 exposanten en 16.757 bezoekers bezochten tijdens de afgelopen dagen Gastvrij Rotterdam. Daarmee is het eerdere record in 2019 met 16.303 bezoekers verslagen en werd de horecavakbeurs afgelopen dagen in Rotterdam Ahoy de grootste editie tot nog toe.

Lees bericht

SIAL Paris komt met nieuwe digitale catalogus

Vakbeurzen – SIAL Paris, internationale vakbeurs die van 15 tot en met 19 oktober wordt gehouden,  komt met een nieuwe digitale catalogus. Op de CXMP marktplaats treft de gebruiker een overzicht aan van ruim 7.000 aanwezige exposanten en hun producten. De digitale catalogus moet een hulpmiddel zijn voor exposanten en bezoekers om 365 dagen van het jaar commercieel in contact te zijn.

Lees bericht

‘Gastvrij Rotterdam moet vastigheid bieden in onzekere tijden’

Interview - Gastvrij Rotterdam had bij de editie van vorig jaar het geluk dat ze plaatsvond in een periode dat de coronamaatregelen werden versoepeld. Toch schaalde de beursorganisatie de veiligheidsmaatregelen voor de bezoekers niet af. ‘We hadden van tevoren afgesproken om de beurs veilig te organiseren voor deelnemers en bezoekers en dat hebben we gedaan’, aldus beursorganisator Robert Melaard aan...

Lees bericht


Pizza Profs organiseert eerste Pizza Inspiratie Event

Event - Pizza Profs, het platform voor alle professionele pizzabakkers in Nederland, organiseert op maandag 24 oktober het allereerste Pizza Inspiratie Event bij SVO in Houten. Een van de gastsprekers op het event is de Italiaanse tomatenspecialist Carlo Casoni van Pizza Prof-partner Mutti. Daarnaast zijn er verschillende proeverijen.

Lees bericht
© 2022 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid