Koken voor Oekraïne levert ruim 11.000 euro op


Actie - Stichting Vakbekwaamheid Horeca (SVH) en horecaopleidingen uit heel Nederland doneren met de steunactie Koken voor Oekraïne samen meer dan 11.000 euro aan Giro555 van de samenwerkende hulporganisaties.

Dit bedrag werd opgehaald door georganiseerde lunches en diners op scholen en in de bedrijfsbrasserie van SVH. Ricardo Eshuis, directeur van SVH: “Het is hartverwarmend om te zien hoe actief en betrokken leerlingen, studenten, docenten en opleiders uit het horecaonderwijs zich inzetten voor hulp aan Oekraïne. Met elkaar hebben we om precies te zijn 11.605 euro opgehaald.”

Samen in actie

De afgelopen weken zijn er met de actie ontzettend veel lunches en diners bereid en geserveerd aan gasten, in tal van scholenrestaurants en opleiderslocaties. De opbrengsten daarvan werden allemaal aan Giro555 gedoneerd. Onder andere MBO College Centrum - ROC van Amsterdam, mboRijnland, Drenthe College, Praktijkschool Apeldoorn, Discovery College Yulius, Cas Spijkers Academie - ROC Nijmegen, Culinaire Academie Nederland en Het Amsterdamse Proeflokaal deden mee. Medewerkers van SVH bezochten zoveel mogelijk deelnemende horecascholen als gast, om op die manier een extra bijdrage te leveren aan de actie.

Meedoen

Voor wie komende tijd nog aan de slag wil met het initiatief Koken voor Oekraïne, kan tot de zomervakantie gratis gebruik blijven maken van het lesmateriaal voor in de klas. De licentie Koken voor Oekraïne in SVH Horecatalent is eenvoudig aan te vragen via www.kokenvooroekraïne.nl.

Bron: SVH/@FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws

Jonge talenten gekroond als Talent van de Toekomst

Wedstrijd – Deze week  zijn de gastronomische talenten van Nederland de strijd met elkaar aangegaan tijdens Talent van de Toekomst 2024. De eerste editie sinds 2019 van deze jaarlijkse vakwedstrijd, die voor de tiende keer werd gehouden. In totaal hebben 70 jonge koks en gastheren & -vrouwen meegedaan.

Lees bericht


CIRFOOD nieuwe cateraar Evides Waterbedrijf

Catering - Evides is na Vitens het tweede waterbedrijf in het portfolio van CIRFOOD. De cateraar uit Hoofddorp breidt hiermee het portfolio in het B&I segment wederom verder uit.  Evides heeft CIRFOOD als nieuwe horecapartner gecontracteerd voor zowel de restaurant als de banqueting voor de locaties Kralingen en Spijkenisse.

Lees bericht

Foodsector bewust van invloed Gen-Z maar actie blijft uit

Onderzoek – In de foodsector is meer dan de helft (63%) zich ervan bewust dat Gen-Z andere behoeftes en wensen heeft op het gebied van buitenshuis eten. Toch past niet iedereen zich direct aan op de opkomst van met name Gen-Z. Dit blijkt uit onderzoek van de GROUP7 Professional Community onder respondenten uit Nederland (443), uit de segmenten Horeca, Fastservice en Catering, dat...

Lees bericht



Steeds vaker worden flessen en blikjes ingeleverd

Statiegeld - Eén jaar na de invoering van statiegeld op blikjes, wordt op dit moment ongeveer 65% ingeleverd. Naar inschatting komt het inzamelpercentage voor alle plastic drankflessen, groot en klein, met én zonder statiegeld over 2023 op 71% uit. Dit is in lijn met de verwachting. Dat laat Verpact, voorheen Stichting Afvalfonds Verpakkingen, weten.

Lees bericht




© 2024 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid