Koken voor Oekraïne levert ruim 11.000 euro op


Actie - Stichting Vakbekwaamheid Horeca (SVH) en horecaopleidingen uit heel Nederland doneren met de steunactie Koken voor Oekraïne samen meer dan 11.000 euro aan Giro555 van de samenwerkende hulporganisaties.

Dit bedrag werd opgehaald door georganiseerde lunches en diners op scholen en in de bedrijfsbrasserie van SVH. Ricardo Eshuis, directeur van SVH: “Het is hartverwarmend om te zien hoe actief en betrokken leerlingen, studenten, docenten en opleiders uit het horecaonderwijs zich inzetten voor hulp aan Oekraïne. Met elkaar hebben we om precies te zijn 11.605 euro opgehaald.”

Samen in actie

De afgelopen weken zijn er met de actie ontzettend veel lunches en diners bereid en geserveerd aan gasten, in tal van scholenrestaurants en opleiderslocaties. De opbrengsten daarvan werden allemaal aan Giro555 gedoneerd. Onder andere MBO College Centrum - ROC van Amsterdam, mboRijnland, Drenthe College, Praktijkschool Apeldoorn, Discovery College Yulius, Cas Spijkers Academie - ROC Nijmegen, Culinaire Academie Nederland en Het Amsterdamse Proeflokaal deden mee. Medewerkers van SVH bezochten zoveel mogelijk deelnemende horecascholen als gast, om op die manier een extra bijdrage te leveren aan de actie.

Meedoen

Voor wie komende tijd nog aan de slag wil met het initiatief Koken voor Oekraïne, kan tot de zomervakantie gratis gebruik blijven maken van het lesmateriaal voor in de klas. De licentie Koken voor Oekraïne in SVH Horecatalent is eenvoudig aan te vragen via www.kokenvooroekraïne.nl.

Bron: SVH/@FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws

Omzet horeca mogelijk tien procent hoger dan in 2019

Analyse - Rien de Koning van More2market heeft drie scenario’s opgesteld van te verwachten ontwikkelingen in de Nederlandse horeca. De scenario’s zijn gebaseerd op de cijfers van het Foodservice Instituut Nederland (FSIN) en het CBS. De drie scenario’s laten in alle drie de gevallen een positief beeld zien.

Lees bericht


Kick-off Week van de horeca tijdens Gastvrij Rotterdam

Actieweek - Na een succesvolle editie vorig jaar wordt ook dit jaar weer de Week van de horeca georganiseerd. De week, die van 19 tot en met 24 september wordt gehouden, staat volledig in het teken van alle horecaprofessionals, ondernemers, leveranciers, opleiders – en studenten binnen de horeca. De week wordt afgetrapt samen met de officiële opening van Gastvrij Rotterdam op 19 september...

Lees bericht

Baro, bohemien kustplaats aan de Amsterdamse gracht

Horeca - Openluchtrestaurant Baro brengt de bohemien flair van badplaatsen op Ibiza en de energie van Tulum aan de Postjesweg in Amsterdam West. Met kleurrijk streetfood en verfrissende tequilacocktails serveert Baro zorgeloze vakantiedagen. Donderdag ging de locatie open.

Lees bericht

CBS ziet forse groei horeca in eerste kwartaal 2022

Analyse - De omzet in de horeca groeide in het eerste kwartaal van 2022 met 9,7 procent ten opzichte van het voorgaande kwartaal. Dat komt vooral door versoepeling van de coronamaatregelen. Vergeleken met het eerste kwartaal vorig jaar lag de horecaomzet 92,2 procent hoger, maar ook dat werd veroorzaakt door een strenge lockdown in het eerste kwartaal 2021. De cijfers zijn afkomstig van het...

Lees berichtGroeiende zorgen over voldoende horecapersoneel

Onderzoek  - Horecaondernemers hebben grote zorgen over personeelskrapte. Zeker met de lange weekenden met Hemelvaart en Pinksteren voor de deur, vragen horecaondernemers zich af of ze hun gasten wel op de juiste manier kunnen ontvangen door het personeelsprobleem in de sector, maar inzet techniek wordt nog niet gezien als oplossing. Dat laat onderzoek van GROUP7 Professional Community zien.

Lees bericht© 2022 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid