La Place introduceert nieuw foodconcept bij HEMA


Het nieuwe foodconcept van La Place zoals dat te zien is in twee HEMA-winkels

Formulenieuws - La Place introduceert een nieuw foodconcept in twee vernieuwde HEMA winkels in Hilversum en Alkmaar. In dit nieuwe concept lopen de gasten niet langs een buffet, maar kunnen zij direct bestellen bij een food- of barista bar, waar de bestelling ter plekke vers wordt bereid. De nieuwe vestigingen worden op donderdag 23 maart in Hilversum en op 6 april in Alkmaar geopend.

In de restaurant is het ook mogelijk te bestellen via een QR-code een bestelling, die direct kan worden afgerekend, en waar de bestelling aan tafel wordt bezorgd. Het assortiment bevat de huisgemaakte gerechten die gasten van La Place kennen, aangevuld met een aantal nieuwe producten, zoals ontbijtplankjes, mocktails, en vegetarische pita’s.

Verhalen

La Place wil de gasten over het assortiment ook meer gaan vertellen. Zo geven de locaties uitleg over de stappen die het bedrijf zet op het gebied van duurzaamheid en het voorkomen van voedselverspilling. La Place noemt dat ‘meer verhalen vertellen’. Zo is er ook het verhaal over ‘circulaire koffiedrab’, waarop de paddenstoelen groeien die in de paddenstoelenragout van La Place worden verwerkt. Of het verhaal van de kruidensla die wordt gekweekt op een compoststroom. Om voedselverspilling tegen te gaan, wordt daarnaast van alle croissantjes die overblijven de volgende dag een bread-pudding gemaakt.

Uniek

De komst van La Place in de HEMA winkels in Hilversum en Alkmaar markeert een unieke samenwerking tussen twee typisch Nederlandse bedrijven. Beide bedrijven zijn ook verbonden door de familie Van Eerd. La Place is eigendom van Jumbo, waarvan de familie Van Eerd eigenaar is en HEMA is deels in handen van een investeringsmaatschappij van de familie Van Eerd. Alice Theunissen, directeur van La Place is trots dat het nieuwe concept in de HEMA winkels wordt geïntroduceerd.  “Dankzij deze mooie samenwerking kunnen gasten onbezorgd winkelen in een prachtige en volledig vernieuwde HEMA winkel, om vervolgens te genieten van de gastvrijheid en de lekkere producten die zij van La Place gewend zijn.”

Ontbijt- en borrelplank

Nieuw in het assortiment van La Place  zijn de ontbijt- en borrelplanken, die een variëteit aan hapjes bieden zodat mensen niet hoeven te kiezen tussen gerechten. Verder in het aanbod de La Place klassiekers, zoals crispy maaltijdsalades, verse sappen en broodjes met kruidenroomkaas, zijn aangevuld met een tal van nieuwe gerechten. Maar gasten kunnen ook terecht voor plaatpizza’s met bijvoorbeeld zalm, kip of gegrilde groenten, en voor vegetarische pita’s met falafel of paprika en feta.

Bron: La Place/@FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws

Winnaars FoodAwards 2023 bekend gemaakt

Verkiezing - Op kasteel Amerongen zijn woensdagavond de jaarlijkse FoodAwards uitgereikt. 12 introducties uit 2022 werden door de jury beloond met een FoodAward. De uitverkiezing van de FoodAwards is een initiatief van FoodPersonality en vond voor de 25e keer plaats.

Lees bericht


HEMA opent twee locaties met vernieuwde foodconcepten

Formulenieuws – Naast de nieuwe HEMA-locaties met de vernieuwde HEMA-foodcourt en de vernieuwende La Place-vestigingen in Hilversum en Alkmaar, opende de winkelketen onlangs ook een tweetal locaties met daarin het eigen foodcourt en een nieuwe opzet van het restaurant. Dat gaat om de locaties Voorburg en Assen.

Lees bericht

Jan Linders verkoopt 10 winkels aan Jumbo, PLUS en ALDI

Formulenieuws - Jan Linders heeft een nieuwe eigenaar gevonden voor tien van haar winkels, die niet meegaan in de franchise-samenwerking met Albert Heijn. Jan Linders verkoopt deze winkels aan Jumbo, Plus en ALDI. De winkels worden naar verwachting in de tweede helft van dit jaar omgebouwd naar de nieuwe formules.

Lees bericht

Iftar-Aanschuiftafel van Jumbo Den Haag geslaagd

Supermarkten - Jumbo winkels in Den Haag kijken terug op een geslaagde iftar-aanschuiftafel. Iftar is de maaltijd die gedurende de vastenmaand ramadan genuttigd wordt direct na zonsondergang. Jumbo staat als supermarkt midden in de samenleving en vindt het belangrijk dat iedereen zich welkom voelt.

Lees bericht


La Place opent in Efteling als Oosterse Kashba

Formulenieuws – Het is de grootste locatie van La Place, en meteen ook de duurste. Exploitant Vermaat heeft samen met attractiepark Efteling en La Place een waar ‘foodpaleis’ neergezet in de sfeer van Sinbad de Zeeman uit de verhalen van 1001-nacht. Het nieuwe restaurant, dat onder de naam Kashba wordt geïntroduceerd, kent naast het gebruikelijke La Place-assortiment ook een aantal...

Lees bericht

Supermarktondernemer Nico de Witt verruilt Plus voor Jumbo

Supermarkt - Nico de Witt, supermarktondernemer van een grote Plus in Beek-Ubbergen, heeft overeenstemming bereikt met Jumbo over een nauwe samenwerking, met als doel de regiofunctie van zijn supermarkt te versterken. De Witt geldt als belangrijk uithangbord van Plus, maar zet de Plus-formule eind 2025 aan de kant en kiest ervoor om vanaf dan Jumbo-franchiser te worden.

Lees bericht© 2023 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid