Lean & Green Award voor Salomon en FVZ Convenience


Duurzaamheid – Vion Food Service en haar twee zusterbedrijven Salomon FoodWorld en FVZ Convenience hebben op basis van het terugdringen van de CO2-uitstoot de toekenning gekregen van de Lean & Green Award.  De bedrijven wisten de uitstoot in het logistieke proces met bijna 25% te verminderen.

Duurzaamheid speelt voor beide bedrijven een belangrijk rol. Beide bedrijven hebben daarom een breed pakket maatregelen genomen om de CO2-uitstoot in het logistieke traject verder te verminderen. Een nieuw geïmplementeerd aangepast logistiek-  en productiesysteem moet nu zorgen voor geoptimaliseerde routeplanning. Dit nieuwe systeem moet leiden tot minder lege ritten en ook minder transferverkeer tussen de twee locaties. Bovendien zal het wagenpark van de onderaannemers worden gemoderniseerd en wordt meer groene stroom gebruikt. Het concept wordt uitgevoerd in nauwe samenwerking met de jarenlange partner Nordfrost.

25% minder CO2-uitstoot

Verwacht wordt dat de uitvoering van de maatregelen de eigen emissies van het bedrijf dit jaar al met bijna 25 procent zal doen dalen. Hartmut Jung, Director Supply Chain bij Vion Food Group : "Het is voor ons belangrijk om ook op het gebied van logistiek een belangrijke bijdrage te leveren aan de uitgebreide duurzaamheidsstrategie van Vion Food Service."

De Lean & Green Award voor de herstructureringsplannen van Salomon FoodWorld en FVZ Convenience hebben de bedrijven inmiddels van GS1 Duitsland ontvangen.

Bron: Salomon/@FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws

De Fruitmotor ontsluit productinformatie met GS1 e-Label

Wijnen - Wijnproducenten zijn sinds 8 december 2023 verplicht om informatie over voedingswaarden en ingrediënten te delen met consumenten. Hiervoor heeft GS1 een e-Label beschikbaar: een digitaal etiket dat mensen kunnen openen door de bijbehorende QR-code van GS1 op de fles te scannen.

Lees bericht

{if '1' == '1'}

Vion herziet bedrijfsportfolio in Duitsland

Heroriëntatie - In lijn met trends in de gehele vleesindustrie past Vion Food Group, een internationale producent van vlees en plantaardige alternatieven, haar strategie in haar belangrijkste markten aan. Vion herziet haar activiteiten in Duitsland en heeft een uitgebreid pakket aan maatregelen ontworpen voor 2024. Het pakket omvat desinvesteringen en sluitingen.

Lees bericht

{if '2' == '1'}

Mirjam Karmiggelt (GS1) wil foodservicesector aan tafel hebben

Achtergrond - Twee op drie Nederlandse MKB-bedrijven zijn onbekend met richtlijn om vanaf 2024 te rapporteren over duurzaamheid, meldde ABNAMRO onlangs. Het gaat bij deze rapportage over de invoering van de Corporate Sustainability Reporting Directive (CSRD), die met ingang van 1 januari 2024 voor zowel grote als beursgenoteerde middelgrote bedrijven verplicht is. Ook voor foodservicebedrijven. De overheid wil met de rapportage het zogenaamde â€...

Lees bericht



GS1 maakt zich op voor statiegeld op blikjes

Inzameling - Vanaf 31 december 2022 gaan consumenten statiegeld betalen voor metalen drankverpakkingen met een inhoud van drie liter of minder. Het doel van de maatregel is het inzamelen en recyclen van de twee miljard blikjes, waarvan op dit moment een groot deel in de natuur belandt. GS1 treft de voorbereidingen om ervoor te zorgen dat data over de blikjes kan worden...

Lees bericht

Salomon Foodworld wil bijdrage leveren aan succesvolle heropening

Heropening - Salomon Foodworld wil horecaondernemers helpen met een goede opstart van de horeca-activiteiten en komt met tips, checklists, feiten en inspiratievolle ideeën die gratis te downloaden zijn.  Met de hartenkreet ‘Eindelijk weer gastheer’ wil het bedrijf laten zien, ook aan de sectoren die nu nog gesloten zijn, zoals de hotels, hoe een vloeiende start onder de nieuwe voorwaarden...

Lees bericht



© 2024 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid