Limburgs Culinair Gala 2021 tijdens BBB Maastricht


Sfeerbeeld van de BBB Maastricht

Beurzen - Het Limburgs Culinair Gala 2021 vindt plaats op maandag 11 oktober in het geheel vernieuwde MECC Maastricht. Normaal gesproken is het gala altijd in januari, maar door corona kon dat niet doorgaan. Het gala vindt nu plaats op de eerste dag van BBB Maastricht, de oudste horecavakbeurs van Nederland.

Het Limburgs Culinair Gala is ruim 2 jaar geleden in het leven geroepen door Chapeau Magazine met als doel jonge culinaire talenten uit eigen provincie een podium te bieden en om de Limburgse culinaire wereld een impuls te geven. Silvie Slachter, beursmanager BBB Maastricht vindt het gala een geweldige aanwinst voor de beurs. „BBB Maastricht en Limburgs Culinair Gala hebben beide als doel meer aandacht te vragen voor de Limburgse gastronomie. Met deze samenwerking versterken we elkaar in deze missie en kunnen we gebruikmaken van elkaars netwerk en kwaliteiten."

Tijdens de finale van de kookwedstrijden op BBB maandag worden de deelnemende Limburgse ‘young professionals’ beoordeeld door een vakjury met gerenommeerde namen uit de gastronomie. De winnaars worden diezelfde avond tijdens het gala bekend gemaakt.

Het diner op het Limburgs Culinair Gala wordt bereid door meerdere Limburgse Michelin sterrenchefs, die gezelschap krijgen van telkens één sterrenchef van buiten de provincie. Deze editie is dat Joris Bijdendijk, executive chef van RIJKS, het restaurant bij het Rijksmuseum in Amsterdam dat één ster heeft. Vermaat Group, de nieuwe cateraar van MECC Maastricht, wordt de culinaire partner van het gala en zal de hele logistieke operatie op zich nemen.

Bron: BBB Maastricht/@FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws

Maastricht wordt gaststad MICHELIN Gids Ceremonie 2024

Uitreiking - Michelin zal de 2024-editie van de MICHELIN Gids Ceremonie voor Nederland houden in MECC Maastricht tijdens de Horecavakbeurs BBB Maastricht. Tijdens het event worden zoals elk jaar de restaurants bekendgemaakt die worden bekroond met één of meerdere MICHELIN Sterren, maar ook wie de nieuwe Groene MICHELIN sterren en Bib Gourmands zijn.

Lees bericht


RIJKS na ingrijpende verbouwing weer open

Horeca - Na een ingrijpende renovatie opent RIJKS, het restaurant van het Rijksmuseum, opnieuw haar deuren aan het Museumplein. “Na bijna 10 jaar werd het tijd voor de next step. In het nieuwe RIJKS hebben we meegenomen wat we hebben geleerd in de afgelopen jaren. We zijn de verbeterde versie van onszelf geworden,” aldus Executive Chef Joris Bijdendijk namens zijn team.

Lees bericht

Euro-Toques gaat meerjarig samenwerken met BBB Maastricht

Vakbeurzen – Euro-Toques Nederland en horecavakbeurs BBB Maastricht gaan samen met partners PALUX en Culinaire Saisonnier meerjarig de vakwedstrijden oppakken in het Euro-Toques paviljoen. Het nieuwe paviljoen is te vinden op Folie Culinaire, het exclusieve gedeelte van BBB Maastricht dat zich focust op het midden tot hoog segment.

Lees bericht

BBB Maastricht legt focus op Belgische horecamarkt

Vakbeurs - Horecavakbeurs BBB Maastricht richt zich nog meer dan voorgaande jaren op de Belgische markt. Reden hiervoor is de toenemende samenwerking tussen horecagroothandels en -leveranciers en horecaondernemers in het Nederlands- Belgisch grensgebied.

Lees bericht






© 2024 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid