Maak uw bedrijfsvoering meer circulair


Bedrijfsafval - Bent u op zoek naar aanknopingspunten om uw circulaire bedrijfsvoering te verbeteren en werkt u in de dienstensector? Doe dan mee met de Inspiratieweek Bedrijfsafval ‘4x Circulair werkt’ van 1 tot en met 4 november, georganiseerd door Rijkswaterstaat VANG Buitenshuis.

De themasessies Re-act, Re-fuse, Re-use en Re-think praten u bij over preventie van afval, de logistieke issues, het beleid van de overheid t.a.v. de circulaire economie en hoe gedragsverandering afval kan verminderen. Elke ochtend tussen 9-10 uur is een online-sessie bij te wonen. Dagelijks wordt gekozen voor een andere insteek, die bijdraagt aan het verbeteren van uw circulaire bedrijfsvoering: Re-act, Re-fuse, Re-use, Re-think.

Het reduceren van afval kan op vele manieren, o.a. door het voorkomen, scheiden en recyclen. Onder begeleiding van een groot aantal experts worden dagelijks verschillende uitdagingen en relevante ontwikkelingen behandeld. Tijdens de Inspiratieweek nemen sprekers als Klaske Kruk (oprichter van Circularities), Klaas van der Sterren (Rijkswaterstaat adviseur Circulaire Economie) en Kaj Morel (Lector New Marketing Avans Hogeschool) ons mee in de laatste stand van zaken en relevante ontwikkelingen.

Meer informatie over de themasessies van maandag (Re-act), dinsdag (Re-fuse), woensdag (Re-use), donderdag (Re-think) en inschrijven kan hier.

Bron: Vang Buitenshuis

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws

‘Grab&Fly op Schiphol krijgt circulaire variant’

Luchthavenshops – De ‘oude’ Grab&Fly-shop op de F-pier op Schiphol heeft een nieuwe bestemming gekregen op de D-pier. Een bijzonder initiatief van Schiphol, omdat de Grab&Fly niet met een circulair idee indertijd is opgebouwd. Op de F-pier kunnen reizigers nu kennismaken met een vernieuwde Grab&Fly.

Lees bericht
Strandpaviljoens mogen van de minister van de winter blijven staan

Strandpaviljoens – De strandexploitanten mogen in principe hun paviljoens laten staan deze winter. Voorwaarde is dat de waterschappen en kustgemeenten instemmen met het akkoord dat Minister Cora van Nieuwenhuizen op het verzoek van Koninklijke Horeca Nederland (KHN) om de niet-permanente strandbedrijven de mogelijkheid te bieden hun locaties ook deze winter te mogen laten staan.

Lees bericht


Slimme, herbruikbaar beker-systeem voor ‘on the go’

Introductie – Paardekooper en tech start-up PackBack introduceren een slim, technologisch herbruikbaar beker-systeem voor ‘on the go’. In combinatie met de 100% recyclebare Zero Waste Cup helpt dit systeem de horeca een flinke stap te zetten naar circulair opereren. Gestart is er met het systeem in Rotterdam, per 1 juli.

Lees bericht

Seenons wil grondstoffen uit restafval redden

Afval – Start-up Seenons wil de wereld afvalvrij maken, te beginnen in Nederland. Het it-bedrijf is van plan bedrijven, logistieke partners, gemeentes en afvalverwerkers met een app bij elkaar te brengen om op die manier een fijnmazige afvalinzameling en -scheiding te realiseren. Met de inzet van deze app wil men stap voor stap naar een circulaire economie toewerken.

Lees bericht© 2022 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid