Maak uw bedrijfsvoering meer circulair


Bedrijfsafval - Bent u op zoek naar aanknopingspunten om uw circulaire bedrijfsvoering te verbeteren en werkt u in de dienstensector? Doe dan mee met de Inspiratieweek Bedrijfsafval ‘4x Circulair werkt’ van 1 tot en met 4 november, georganiseerd door Rijkswaterstaat VANG Buitenshuis.

De themasessies Re-act, Re-fuse, Re-use en Re-think praten u bij over preventie van afval, de logistieke issues, het beleid van de overheid t.a.v. de circulaire economie en hoe gedragsverandering afval kan verminderen. Elke ochtend tussen 9-10 uur is een online-sessie bij te wonen. Dagelijks wordt gekozen voor een andere insteek, die bijdraagt aan het verbeteren van uw circulaire bedrijfsvoering: Re-act, Re-fuse, Re-use, Re-think.

Het reduceren van afval kan op vele manieren, o.a. door het voorkomen, scheiden en recyclen. Onder begeleiding van een groot aantal experts worden dagelijks verschillende uitdagingen en relevante ontwikkelingen behandeld. Tijdens de Inspiratieweek nemen sprekers als Klaske Kruk (oprichter van Circularities), Klaas van der Sterren (Rijkswaterstaat adviseur Circulaire Economie) en Kaj Morel (Lector New Marketing Avans Hogeschool) ons mee in de laatste stand van zaken en relevante ontwikkelingen.

Meer informatie over de themasessies van maandag (Re-act), dinsdag (Re-fuse), woensdag (Re-use), donderdag (Re-think) en inschrijven kan hier.

Bron: Vang Buitenshuis

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws

Bakkerij Pré Pain gaat brood maken van biergraan

Samenwerking – Bakkerij Pré Pain en circulair innovator MaGie Creations gaan samenwerken en hun assortiment uitbreiden met een duurzaam broodconcept. Pré Pain gaat broodproducten maken van het biergraan van MaGie Creations, een restproduct uit het bierbrouwproces.

Lees bericht


SVH en VANG Buitenshuis starten e-learning duurzame horeca

Opleiding - Stichting Vakbekwaamheid Horeca (SVH) en VANG Buitenshuis, een uitvoeringsorgaan van het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat, gaan samen aan de slag voor een meer duurzame horeca. Beide partijen willen ondernemers met een e-learning voorbeelden en kennis aanreiken, zodat zij meer kunnen bijdragen aan het bereiken van een duurzame bedrijfsvoering en daarmee de klimaatdoelstellingen.

Lees bericht

Test Last Mile Box van Leen Menken levert geen CO2-uitstoot op

Proef – Een proef met leveringen van gekoelde producten met de mobiele ‘Last Mile Koelbox’ van Leen Menken wijst uit dat er geen CO2-uitstoot plaatsvindt. De testleveringen vonden plaats in Amsterdam Zuid met één koelbox, met elektrisch fietsvervoer.  Ook blijkt door deze wijze van leveren het aantal vervoersbewegingen te verminderen.

Lees berichtLeen Menken start met Foodlogica distributieproef in Amsterdam

Stadsdistributie - Leen Menken Foodservice Logistics start in samenwerking met de fietskoeriers van Foodlogica en de gemeente Amsterdam een twee maanden durende proef met duurzame stadsdistributie. Bij de proef worden bestellingen van verschillende leveranciers gebundeld en afgeleverd bij bedrijven en particulieren.

Lees bericht

‘Grab&Fly op Schiphol krijgt circulaire variant’

Luchthavenshops – De ‘oude’ Grab&Fly-shop op de F-pier op Schiphol heeft een nieuwe bestemming gekregen op de D-pier. Een bijzonder initiatief van Schiphol, omdat de Grab&Fly niet met een circulair idee indertijd is opgebouwd. Op de F-pier kunnen reizigers nu kennismaken met een vernieuwde Grab&Fly.

Lees bericht© 2024 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid