Maaltijdbezorger Just Eat Takeaway koopt Grubhub uit VS


Just Eat Takeaway zit momenteel in een onrustige fase

Maaltijdbezorgdienst - De Nederlands-Britse maaltijdbezorger Just Eat Takeaway heeft in de Verenigde Staten branchegenoot Grubhub overgenomen. De overname zorgt voor een springplank naar de Amerikaanse markt.

Volgens topman Jitse Groen van Just Eat Takeaway ontstaat door de overname de grootste maaltijdbezorger ter wereld buiten China. Ze zijn samen goed voor zo’n 70 miljoen klanten wereldwijd. Met de overname van Grubhub door Just Eat Takeaway is zo’n 7,3 miljard dollar (6,4 miljard euro) gemoeid.

Volgens diverse berichten was ook concurrent Uber geïnteresseerd in Grubhub. Het bedrijf is met Uber Eats actief in maaltijdbezorging, maar vist nu achter het net. Het bedrijf krijgt er nu op de Amerikaanse markt een geduchte concurrent bij.

Bron: @FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws

Minder bestellingen, maar beter resultaat bij Just Eat Takeaway

Bezorgdienst - Minder bestellingen, maar toch een beter resultaat. Dat is de kern van de jaarcijfers van moederbedrijf Just Eat Takeaway van het Nederlandse Thuisbezorgd. Het betere resultaat werd vooral geboekt omdat ondernemers meer betaalden aan de maaltijdenbezorgdienst. Het bedrijf wist te melden dat het operationeel resultaat in 2023 naar 324 miljoen euro steeg.

Lees bericht



‘Picnic-klant bestelt steeds gezondere producten’

Analyse  – Nederlanders kiezen steeds vaker voor gezonde boodschappen als fruit en zuivel. Conference peren, Griekse yoghurt en tropisch fruit behoorden het afgelopen jaar tot de snelste stijgers op het boodschappenlijstje bij Picnic. Dat blijkt uit een analyse van de online supermarkt op basis van bestelgegevens van ruim één miljoen Nederlandse huishoudens.

Lees bericht

NLVVM viert 7e editie Dag van de Maaltijdbezorger

Maaltijdbezorging - De Nederlandse Vereniging van Maaltijdbezorgers (NLVVM) zet zich voor het 7e jaar op rij in voor landelijke waardering van de maaltijdbezorger. Op 21 september - De Dag van de Maaltijdbezorger - zullen de bij de NLVVM aangesloten formules de maaltijdbezorgers persoonlijk in het zonnetje zetten.

Lees bericht






© 2024 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid