Maggi introduceert kruidenbouillonblokjes Rustic Bouillon
Introductie – Nestlé introduceert de Maggi Rustic Bouillon. Dit kruidenbouillonblok bestaat voor 100% uit natuurlijke ingrediënten zoals groenten en kruiden, bevat minder vet en zout dan de reguliere bouillonblokjes, en dat zonder palmolie, conserveringsmiddelen of kunstmatige kleur- en smaakstoffen.
Om Nederland kennis te laten maken met Maggi Rustic Bouillon organiseert Maggi in samenwerking met Koffietijd nog één interactieve digitale kookworkshops, en wel op 14 december. Daarin laten de chef-kok van Koffietijd, London en Patrick Martens zien hoe je met de bouillonblokjes kunt koken.
In de afgelopen 12 maanden gebruikte Nederland bijna 200 miljoen liter bouillon. 73 procent hiervan werd gebruikt om soep te maken. Bijna de helft van de Nederlanders gebruikt bouillon ook om andere gerechten dan soep te maken. Daarvoor is de nieuwe Rustic Bouillon vooral geschikt.
Twee smaken
De tabletten zijn beschikbaar in twee varianten. Rustic Bouillon Provence met de smaak van wortel, ui, knoflook en provençaalse kruiden en Rustic Bouillon Mediterranean met de klassieke Italiaanse smaak van tomaat, peterselie, basilicum en paprika. Deze kruidentabletten kunnen als basis dienen voor risotto’s, couscous, stoofpotjes, soepen of sauzen.
Bron: Nestlé
Auteur: Steffen van Beek
Gerelateerd nieuws
Nestlé komt met eerste KitKat met traceerbare cacao
Introductie - Nestlé introduceert de eerste KitKat ‘Breaks for Good’ die gemaakt is met traceerbare cacaomassa. De basis voor de KitKat is afkomstig van bonen die verbouwd zijn door de boerengezinnen die deelnemen aan het Income Accelerator programma van Nestlé.
Lees berichtGarden Gourmet introduceert alternatief voor foie gras
Introductie - Nestlé blijft het assortiment van plantaardige producten uitbreiden en introduceert nu in Nederland Voie Gras, een plantaardig alternatief voor foie gras. Voie Gras werd vorig jaar al geintroduceerd in Zwitserland.
Lees berichtNestlé en Vreugdenhil Dairy Foods willen landbouw verduurzamen
Landbouw - Nestlé en Vreugdenhil Dairy Foods starten een omvangrijk project om de broeigassen binnen de melkveehouderij te reduceren op basis van regeneratieve landbouwprincipes in Nederland. Het project is onderdeel van de Nestlé Global ambitie om tegen 2050 netto-nul emissie te bereiken.
Lees berichtNestlé introduceert met Voie Gras plantaardige foie gras
Introductie - Nestlé heeft in zes maanden tijd een plantaardige foie gras ontwikkeld. Het product is vooralsnog alleen verkrijgbaar in Zwitserland en op een select aantal punten in Spanje. Ook is het product met de naam Voie Gras slechts tijdelijk verkrijgbaar zijn.
Lees berichtNestlé introduceert plantaardige WUNDA Barista
Introductie – Nestlé introduceert WUNDA Barist, een plantaardige alternatief voor melk, op basis van gele spliterwten. De opschuimmelk is naast plantaardig ook eiwitrijk (3,4 gram), laag in suikers en laag in vet.
Lees berichtNestlé wil koffieketen verder verduurzamen met plan 2030
Koffie - Nescafé - het grootste koffiemerk van Nestlé en 's werelds meest gedronken koffie - introduceert een omvangrijk programma met de ambitie de wereldwijde koffieteelt te verduurzamen: Nescafé Plan 2030. Het plan stimuleert de regeneratieve landbouw en moet het CO2-gebruik in de koffieketen verminderen.
Lees bericht