Magioni maakt limited edition groentepizza van spruiten


Spruiten van SpringFresh voor de Magioni spruitenpizza

Pizza – Als limited  edition en voor een speciaal event heeft het merk Magioni een groentepizza bedacht van spruiten. De spruitenpizza moet het bewijs leveren dat groente pizzabodems heel goed samengaan met een duurzame levensstijl.

Zes jaar gelden was het Magioni-founder Manon van Essen, die de bloemkoolpizza bedacht. Veel mensen hadden toen niet de overtuiging dat die groentevariant een vaste plek zou veroveren binnen het pizza-aanbod. Maar het tegendeel werd bewezen en mede door de overname van Magioni door Dr. Oetker kreeg de groentepizza nog meer impact.

SpringFresh

De spruitenpizza waarmee Magioni nu komt is exclusief ontwikkeld voor een event op 12 mei van het pizzamerk. Daar wil het merk een aantal mensen overtuigen van de smaak van de pizza. De spruit staat bekend om zijn bittere smaak. Dat vormde ook direct de uitdaging om juist met deze groente aan de slag te gaan. Bij de ontwikkeling werkt Magioni samen met SpringFresh dat elk onderdeel van groenten en fruit bewerkt, dus ook van de spruit. Zo gaat het bedrijf voedselverspilling tegen en gaat er in dit geval geen belangrijke voedingsstoffen van de spruit verloren. De spruiten worden direct van het land in Dirksland in dezelfde omgeving verwerkt en vervolgens verzonden naar de producent. Zo is de keten kort en impact op het milieu minimaal.

40% spruiten

De pizzabodems van Magioni bevatten minimaal 32% groenten, zijn 100% vegan en bevatten veel eiwitten en vezels. Bij de spruitenpizza is een deel van het meel is vervangen door spruitenpuree. Hierdoor bevat de spruitenpizza 40% groenten.

Bron: Magioni/@FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws

Strandpaviljoenondernemers verwend met pizza bij opbouw

Strandpaviljoens - De strandpaviljoens zijn volop bezig met de start van het nieuwe seizoen. De tijdelijke locaties worden weer opgebouwd en de jaarrond paviljoens worden klaargemaakt voor het buitenseizoen. Dr. Oetker Professional speelde hierop in om een aantal van hen langs de Nederlandse kust te verrassen met warme pizza’s.

Lees bericht










© 2024 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid