Magioni pizza’s voortaan van restgroenten en vleesloos
Vleesloos - Magioni Pizza, het bedrijf achter de groentebodems voor pizza’s, heeft zich tot doel gesteld niet alleen 100% vegetarisch te worden, maar de groentebodems voor pizza’s voortaan ook te maken van restgroenten.
De bloemkoolbodem van Magioni Pizza, wordt al voor een belangrijk deel gemaakt van bloemkoolstronken. Het idee is nu om dit ook voor de andere pizzabodems te doen.
Oprichtster Manon van Essen wil het bedrijf ook volledig vleesloos maken, omdat het volgens haar past bij de verantwoordelijkheid van het bedrijf. “Met het schrappen van vlees maken we een duidelijk statement”, aldus Van Essen.
De pizza’s van Magioni worden verkocht in 9 landen. Elke dag worden er meer dan 13.000 pizza’s gemaakt.
Bron: @FoodClicks
Auteur: Steffen van Beek
Gerelateerd nieuws
Plant-based burger bij Duitse Burger King goedkoper dan vleesvariant
Formulenieuws – Een op de vijf verkochte burgers bij Burger King Duitsland is al plant-based, maar nu gaat de fastfoodketen bij onze oosterburen de prijs van de burgers ook nog eens lager maken dan de vleesvariant. Doel van de prijsverlaging is de plantaardige variant voor zoveel mogelijk mensen bereikbaar maken.
Lees berichtStrandpaviljoenondernemers verwend met pizza bij opbouw
Strandpaviljoens - De strandpaviljoens zijn volop bezig met de start van het nieuwe seizoen. De tijdelijke locaties worden weer opgebouwd en de jaarrond paviljoens worden klaargemaakt voor het buitenseizoen. Dr. Oetker Professional speelde hierop in om een aantal van hen langs de Nederlandse kust te verrassen met warme pizza’s.
Lees berichtMagioni komt met American Pancakes met groenten
Introductie - Magioni, bekend van de pizzabodems met groenten, introduceert nu koelverse, ready-to-eat American Pancakes met groenten. De pancakes bieden een gezonder alternatief voor de traditionele versie van de ontbijtklassieker.
Lees berichtNew York Pizza bestaat 30 jaar en opent 300ste vestiging
Formulenieuws – Nederlands grootste pizzaketen, New York Pizza, viert een dubbele mijlpaal: op 29 december is de opening van haar 300ste vestiging in Nederland in het jaar dat de keten 30 jaar bestaat.
Lees berichtMcDonald’s breidt keuze meatless uit en gaat gast ‘sturen’
Formulenieuws - McDonald’s breidt het assortiment vleesloze producten verder uit en gaat gasten in hun keuze meer sturen. De restaurantformule zet niet alleen vier nieuwe meatlessproducten op het menu, maar gaat die ook prominenter communiceren. McDonald’s hoopt hiermee routinematige keuzes van gasten te doorbreken.
Lees berichtDe Vegetarische Slager opent pop-up broodjeszaak op Rotterdam CS
Pop-upstore – Zes weken lang kunnen reizigers en passanten op Rotterdam CS terecht voor een assortiment broodjes en salades bij een pop-upstore van De Vegetarische Slager. De winkel is geopend met de naam ‘Vleesch Centraal’.
Lees bericht