McDonald’s laat in prototype locatie het ‘nieuwe werken’ zien


Fastservice – McDonald’s heeft een prototype locatie neergezet als oplossing voor het nieuwe werken. Twee nieuwe elementen zijn aangebracht: Take Out en Dine In. De komende tijd wil de hamburgerketen samen met de franchisers kijken of er verbeteringen zijn aan te brengen. Ook medewerkers kunnen in een videclip alvast bekijken hoe er straks rekening kan worden gehouden met elkaar en met de gasten.

Het prototype restaurant dat is ingericht als oplossing voor de anderhalvemetereconomie staat in het GelreDome in Arnhem. Op de locatie wil McDonald’s met franchisers en vakgenoten gezamenlijk bekijken welke aanpassingen en verbeteringen kunnen worden aangebracht. De keten heeft, met de kennis van nu, twee varianten uitgewerkt dat een blauwdruk zou kunnen zijn van hoe de horeca straks weer gasten kan verwelkomen: Take Out Plus en Dine In.

Take Out

Bij Dine In wordt de bestelling in het restaurant aan tafel geserveerd, met behulp van een serveerwagen om een veilige afstand te houden tussen medewerkers en gasten. Take Out is nieuw. Arnhem GelreDome is het eerste McDrive restaurant waar de keten vanaf vandaag deze service introduceert. Take Out is met name gericht op het helpen van gasten die het restaurant niet kunnen bezoeken via de McDrive, bijvoorbeeld fietsers of voetgangers. Gasten kunnen ook daar contactloos betalen.

Branchebreed

Erwin Dito, Managing Director McDonald’s Nederland: “We denken graag in oplossingen. Uiteraard is elk restaurant anders,  dat geldt ook  voor onze eigen restaurants, maar elke ondernemer heeft wel met dezelfde uitdagingen te maken om een veilige omgeving voor gasten en medewerkers te creëren. Daarom nodigen we collega-horecaondernemers uit bij ons te komen kijken en met elkaar na te denken over verbeteringen waar de hele horeca iets aan heeft. Zo kunnen we er samen voor zorgen dat alle Nederlanders straks weer op veilige wijze kunnen genieten van alles wat de horeca te bieden heeft.”

Medewerkersrap

Een rap voor medewerkers moet duidelijk maken hoe medewerkers zich straks aan de nieuwe regels moeten houden. De videoclip is gemaakt met rapper Jac Forty en medewerkers van McDonald’s en draait om het principe van ‘zet neer, stap weg en pak over’, dat sinds medio maart wordt toegepast in alle McDonald’s restaurants in Nederland die geopend zijn voor contactloze bestelmogelijkheden. In deze werkwijze, waar medewerkers in vaste zones werken om afstand te bewaren tot elkaar, staat de gezondheid en veiligheid van medewerkers en gasten centraal.

Aangepast menu

Om de afstanden te garanderen zijn er veranderingen doorgevoerd in de keuken. Als gevolg van deze aangepaste opstelling in de keuken biedt de restaurantketen tijdelijk bepaalde producten niet aan. De klassiekers waaronder de Big Mac, Quarter Pounder, McChicken, McNuggets en de McKroket zijn wel verkrijgbaar.

Bron: @FoodClicks

McDonald's was een van de eerste restaurants die een 'coronaveilige' testlocatie inrichtte in een vestiging in Arnhem

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws



Sfeervolle Belgische Tavola laat bezoekers echt genieten

Vakbeurs – Aan culinaire hoogtepuntjes geen gebrek op de Belgische vakbeurs Tavola in Kortrijk. Dit driedaagse horecaevenement trekt traditioneel ook altijd veel Nederlandse vakbezoekers. Belangrijkste reden is dat de horecabeurs veel specialiteiten laat zien en de foodprofessional ook echt kan genieten van de kwaliteit van de producten.

Lees bericht

Schiphol vernieuwt Lounge 2 met nieuwe horecaconcepten

Luchthaven - Schiphol werkt aan de vernieuwing van Lounge 2, het gebied dat zich bevindt na de securitycontrole voor passagiers met bestemmingen veelal buiten Europa. Het horeca- winkelgebied krijgt een nieuwe inrichting, waarbij de beleving van passagiers centraal staat. Er wordt ruimte gemaakt voor nieuwe luxe merken en een vernieuwd aanbod aan horeca- en winkelmogelijkheden. 

Lees bericht



Minder faillissementen in februari, maar horeca stijgt

Analyse - In februari zijn 26 minder bedrijven failliet verklaard dan in januari, meldt het CBS. Dat is een daling van 7 procent. De onderliggende trend van het aantal faillissementen is echter bijna 2 jaar stijgend. Relatief gezien werden er in februari de meeste faillissementen uitgesproken in de sector horeca.

Lees bericht

Strandpaviljoenondernemers verwend met pizza bij opbouw

Strandpaviljoens - De strandpaviljoens zijn volop bezig met de start van het nieuwe seizoen. De tijdelijke locaties worden weer opgebouwd en de jaarrond paviljoens worden klaargemaakt voor het buitenseizoen. Dr. Oetker Professional speelde hierop in om een aantal van hen langs de Nederlandse kust te verrassen met warme pizza’s.

Lees bericht



© 2024 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid