Meatless Farm gaat Nathan's Famous voorzien van ‘plantbased' hotdogs


Plantaardig - Meatless Farm, producent van vleesvervangers, gaat samenwerken met het Amerikaanse hotdogrestaurant Nathan's Famous en lanceert zijn allereerste plantaardige hotdog.  In deze plantaardige hotdog combineert Nathan's zijn meer dan 100 jaar oude geheime kruidenrecept met de plantaardige ingrediënten, waaronder erwteneiwit van topkwaliteit van Meatless Farm.

Het eindresultaat is volgens de samenstellers een hotdog met een sappige textuur en vleessmaak. Aan het product en de receptuur van de hotdog is een jaar lang gewerkt. Vorig jaar verkocht de fastfoodketen bijna 700 miljoen ‘traditionele' hotdogs.

De introductie moet het volgens Meatless Farm en Nathan’s de mensen makkelijk maken om hun vleesconsumptie te verminderen. Daarnaast geven zij aan dat de hotdog rijk is aan eiwitten, arm aan verzadigd vet en natrium, maar ook gluten- en sojavrij is. Morten Toft Bech, oprichter van Meatless Farm: ‘Steeds meer mensen zijn zich bewust van de impact van vlees op de planeet en zijn nu op zoek producten die niet alleen de eigen gezondheid helpt beschermen, maar ook het milieu. Deze spannende samenwerking met Nathan's Famous biedt de mogelijkheid om een ​​nieuwe generatie consumenten te inspireren om minder vlees te eten.'

De producten van Meatless Farm zijn sinds enige tijd in Nederland verkrijgen via online supermarkt Crisp en bezorgservices Gorillas en Thuisbezorgd. Doel van Meatless Farm is om dit jaar de producten van dit Britse snelst groeiende ‘plantbased' merk via de horeca en retail ruim beschikbaar te hebben voor de consument.

Bron: @FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws

IKEA komt met ‘voordelig geprijsde’ plantdog

Formulenieuws – IKEA introduceert de plantdog, een plantaardige variant van de al veertig jaar bestaande populaire hotdog. Net als alle andere plantaardige opties in het IKEA Food aanbod, is deze nieuwe hotdog lager in prijs dan de kipvariant. Op die manier wil het Zweedse woonwarenhuis mensen stimuleren om te kiezen voor een plantaardig alternatief.

Lees bericht



Meatless Farm lanceert drie nieuwe horecaproducten

Vegetarisch - Meatless Farm, introduceert na de plantaardige Aziatische borrelsnacks, nu drie nieuwe producten voor de horeca en groothandel. De lijn omvat een drietal hoofdmaaltijden, te weten Aziatische gehaktballetjes, kiploze stukjes en gehaktloze braadworst.

Lees bericht



Nieuwe Europese productiehub Meatless Farm in Almere

Plantaardig - Meatless Farm opent een nieuwe Europese productiehub in Almere. De hub zorgt er voor dat de productiecapaciteit met 25 procent kan worden verhoogd en laat de Europese ambities zien van het bedrijf. Het bedrijf heeft voor de productieunit een strategisch partnerschap met de Van Loon Group gesloten.

Lees bericht




© 2024 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid