Medewerkers SPAR in nieuw, duurzaam jasje gestoken


Medewerkers SPAR krijgen nieuwe duurzame kledinglijn

Formulenieuws – Alle medewerkers van de Nederlandse SPAR-winkels worden dit jaar in nieuwe werkkleding gestoken. Naast het andere design van de kledinglijn, is deze ook volledig van duurzame materialen geproduceerd.

SPAR is bezig met een missie en wil King of Convenience worden,  of wel de koning in gemak. Daarbij zijn gastvrijheid, foodservice, duurzaamheid en een eigentijds karakter belangrijke elementen, volgens de organisatie. Die laatste twee elementen moeten in de nieuwe kleding terugkomen.

Duurzaam

Na een uitgebreid testtraject en met een klankbordgroep van ondernemers is uiteindelijk gekozen voor deze nieuwe lijn. Bijzonder aan de nieuwe kledinglijn is het duurzaamheidsaspect. De lijn is volledig van duurzame materialen geproduceerd. Dit betekent dat conventioneel katoen en polyester vervangen zijn door GOTS-gecertificeerd biologisch katoen en polyester van gerecyclede petflessen. Marlies van Wijk, formulespecialist: “Daar zijn we erg trots op en we laten dit dan ook graag zien. Daarom is op ieder kledingstuk een duurzaamheidslabel bevestigd. Dit label laat zien van welke duurzame materialen het artikel gemaakt is. Bij de uitlevering van de nieuwe kleding krijgen winkels een zak toegestuurd om de oude kleding retour te sturen, zodat we het kunnen recyclen.”

De uitlevering van de nieuwe bedrijfskleding verloopt gefaseerd en begint medio april 2023. Het is de bedoeling dat alle SPAR-winkelmedewerkers vóór het einde van dit jaar in het nieuw gehuld zijn.

Bron: SPAR/@FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws



Private Labelbeurs PLMA vult negen RAI-hallen met food

Vakbeurzen - Ruim 2.950 exposanten uit 70 landen gaan op 28 en 29 mei de beurshallen vullen van de RAI in Amsterdam. Negen hallen van het Amsterdam Convention Centre worden in beslag genomen door de foodbedrijven. De PLMA is daarmee de grootste foodvakbeurs in Nederland.

Lees bericht


Chantal de Rijk nieuwe Commercieel Directeur SPAR

Benoeming - SPAR kondigt de komst van Chantal de Rijk aan als de nieuwe Commercieel Directeur van het bedrijf. De Rijk heeft ruime ervaring in zowel de retail als in foodservice. Zij komt per 1 juli en zal Geeske Burema opvolgen, die deze rol de afgelopen vier jaar heeft vervuld.

Lees bericht



Geeske Burema vertrekt als commercieel directeur bij SPAR

Persoonlijk - Geeske Burema verlaat per 1 maart 2024 de SPAR-organisatie, zo laat de Raad van Commissarissen van SPAR weten. Geeske Burema is sinds januari 2020 als commercieel directeur werkzaam bij SPAR. Na 4 jaar heeft zij besloten om een nieuw hoofdstuk in haar carrière te beginnen.

Lees bericht



© 2024 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid