Mikael Andersson nieuwe CEO Roompot en Landal GreenParks


Mikael Andersson de nieuwe CEO van Roompot en Landal GreenParks

Benoeming – Het Executive Team van Roompot en Landal GreenParks is versterkt met Mikael Andersson als nieuwe CEO. Ook treden drie nieuwe directieleden met internationale ervaring toe tot de directie van de vakantieaanbieder.

Om de internationale groeiambities te realiseren en de reis naar één organisatie te versnellen, is een sterk en internationaal georiënteerd Executive Team cruciaal, laat het vakantiebedrijf weten. Andersson (54) zegt verheugd te zijn dat de belangrijke rollen binnen het Executive Team worden ingevuld met een buitengewoon goed team van professionals. Het is de ambitie om de onbetwiste Europese leider te worden op het gebied van vakanties in de natuur.

Andersson werkte eerder als CCO bij Roompot en Landal GreenParks. Daarvoor werkte hij voor NH Hotels in Madrid en Expedia in Londen. De vrijgekomen Chief Commercial Officer (CCO)-positie in het Executive Team zal per 1 augustus a.s. worden ingevuld door Tjalling Smit (47). Smit brengt vanuit zijn huidige positie als CCO bij de Nederlandse Spoorwegen en daarvoor verschillende commerciële directorposities bij de luchtvaartmaatschappijen Transavia en Airfrance-KLM een brede internationale ervaring en kennis mee over digitale producten, revenue management en marketing.

Carla Milovanov zal per 1 juni de positie van Chief Information Officer (CIO) vervullen. Haar focus zal eerst vooral liggen op de integratie en harmonisatie van de digitale systemen van Roompot en Landal GreenParks. Bastiaan Haks (46) volgt als Chief Financial Officer (CFO) Coen van der Wel op die begin dit jaar te kennen heeft gegeven een volgende stap in zijn leven te willen zetten. Bastiaan start op 1 juni a.s.

Jeroen Mol zal terugtreden als Chief Operations Officer (COO) wegens fysieke gezondheidsklachten. Hij heeft besloten niet terug te keren als COO en op termijn een nieuwe wending aan zijn carrière te willen geven. Binnenkort wordt verwacht een opvolger voor Jeroen te kunnen aankondigen met de focus op gastvrijheid en het centraal stellen van gasten op de parken.

Het Executive Team bestaat verder uit Chief Development Officer (CDO) Belinde Bakker en Chief Human Resources Officer (CHRO) Alrik Boonstra.

Bron: Roompot/@FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws

Naam Roompot verdwijnt en wordt Landal

Leisure - De naam Roompot voor de vakantieparken verdwijnt uit Nederland. De parken gaan voortaan verder onder de naam Landal. Verder verhuist het hoofdkantoor van Roompot in Goes naar Amsterdam en krijgt Landal na de zomer een nieuwe uitstraling.

Lees bericht


Landal ’t Loo neemt proef met zelfrijdende bezorgrobot

Leisure - Vakantiepark Landal Landgoed ’t Loo in ’t Loo-Oldebroek heeft de primeur van de eerste zelfrijdende robot op een Europees vakantiepark. De bezorgrobot gaat het parkteam in eerste instantie ondersteunen bij het aanleveren en ophalen van linnengoed in de recreatiewoningen, maar later wordt de bezorgrobot ook ingezet voor ontbijt- en bbq-pakketten en pizza’s.

Lees bericht

‘AI en robotisering moeten hospitality ondersteunen’

Bijeenkomst – Donderdag vond de bijeenkomst ‘Phygital’ van Trema Foodnetwerk. Het thema behandelde de vraagstukken van de steeds verdere (noodzakelijke) integratie van digitalisering en robotisering in de foodservicebranche. Efficiency en gebrek aan personeel zijn belangrijk uitgangspunten bij de invulling. Conclusie van de dag: AI en robotisering moeten hospitality ondersteunen, maar kunnen de menselijke waarde van gastvrijheid nooit vervangen.

Lees berichtDormio en Roompot bereiken akkoord over 30 vakantieparken

Overname - Dormio Group en Roompot hebben voorwaardelijke overeenstemming bereikt over de verkoop van een dertigtal Nederlandse parken. Met de voorgenomen verkoop beoogt Roompot goedkeuring te ontvangen van de Nederlandse Autoriteit Consument en Markt (ACM) voor de overname van Landal GreenParks.

Lees bericht

Koekjes van De Koekfabriek voor gasten Landal GreenParks

Leisureparken - Landal GreenParks gaat op 15 vakantieparken de koekjes van De Koekfabriek serveren. In totaal gaat het om ruim 1 miljoen handgemaakte koekjes, die gasten krijgen bij hun warme dranken. De samenwerking is bijzonder: bij De Koekfabriek werken mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt.  Dankzij de samenwerking met Landal GreenParks kunnen circa tien structurele werkplekken worden opgevuld.

Lees bericht© 2024 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid