Mooiste Modderpoel van 2021 ligt in Ommen


Verkiezing - De verkiezing van de Mooist Modderpoel is dit jaar gewonnen door bioboer Lauwerns Sterken uit Ommen. Ruim 3.400 mensen brachten hun stem uit.

De Mooiste Modderpoel-verkiezing werd voor de zeventiende keer georganiseerd en is een initiatief van Wakker Dier. Voor de verkiezing waren de biologische boeren Lauwrens Sterken uit Ommen en Jop van Toor uit Macharen in de race.

Zoelen

Modderpoelen zijn cruciaal voor varkens. “Zoelen”, het rollen in de modder, is voor varkens natuurlijk gedrag. De modder helpt tegen parasieten en voorkomt zonnebrand. En, een duik in de modderpoel werkt verkoelend; omdat varkens niet kunnen zweten, is een modderbad, zonder andere hulpmiddelen, hun voornaamste manier om af te koelen.

Bron: Wakker Dier/@FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws

Jumbo Supermarkten stopt met de vers vleespromoties

Supermarkten - Jumbo stopt als eerste supermarktketen met vleespromoties in al haar winkels en online in Nederland. Dit besluit draagt bij aan het streven om in 2030 60% van de verkochte eiwitten van plantaardige oorsprong te laten zijn en 40% van dierlijke ingrediënten. Het gaat om de vers vleespromoties , niet die van vleeswaren.

Lees bericht


Steeds meer cateraars gaan voor plantaardig

Catering - Zestien bedrijfscateraars committeren zich aan de doelstelling van Wakker Dier om dierlijke producten voor een groot deel te vervangen door planten. “Deze cateraars maken samen een gigantische impact voor de dieren,” aldus Collin Molenaar van de organisatie.

Lees bericht

Vier op de tien sterrenrestaurants serveert foie gras

Onderzoek - Bij 43 procent van de Nederlandse sterrenrestaurants staat nog foie gras op de kaart. Dat blijkt uit onderzoek van Wakker Dier. De productie van deze vervette eenden- of ganzenlever is zeer dieronvriendelijk en in Nederland verboden. De dierenwelzijnsorganisatie roept de restaurants op om foie gras nog vóór de feestdagen van het menu te schrappen.

Lees bericht



Picnic bezorgt alleen nog verse kip mét ster

Dierenwelzijn – Online supermarkt Picnic bezorgt voortaan alleen nog verse kip met minimaal één Beter Leven-ster van de Dierenbescherming. Dat heeft de boodschappenbezorgdienst aan Wakker Dier laten weten. Daarmee is Picnic de eerste die dit voor het verse kippenvlees weet te bewerkstelligen, hun kipvleeswaren krijgen later dit jaar een ster.

Lees bericht




© 2024 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid