Naam Roompot verdwijnt en wordt Landal


Brasserie op Landal Miggelenberg

Leisure - De naam Roompot voor de vakantieparken verdwijnt uit Nederland. De parken gaan voortaan verder onder de naam Landal. Verder verhuist het hoofdkantoor van Roompot in Goes naar Amsterdam en krijgt Landal na de zomer een nieuwe uitstraling.

Donderdag is het personeel over de veranderingen ingelicht. Het onlangs gefuseerde bedrijf is actief in dertien landen en heeft 346 parken. Roompot nam enige tijd geleden concurrent Landal over en bij die overname werd door verschillende partijen gezegd dat de naam Landal zou verdwijnen en dat de parken in naam zouden overgaan naar Roompot. Uit onderzoek blijkt dat Landal een grotere bekendheid heeft dan Roompot. Verder zou de naam Landal beter klinken dan de Nederlandse naam Roompot.

De toevoeging ‘GreenParks’ achter Landal komt ook te vervallen in de nieuwe naam. Eerder werd al bekend gemaakt dat de aanbieder van vakantiewoningen de ambitie heeft om zich te ontwikkelen tot marktleider op het gebied van ‘vakanties in de natuur’ op Europese schaal.

Het nieuwe hoofdkantoor zal begin volgend jaar in gebruik worden genomen. En na de zomer krijgt het logo Landal een nieuwe, modernere, uitstraling. De organisatie laat weten dat het nog ongeveer anderhalf jaar gaat duren voordat alle veranderingen zijn doorgevoerd.

Bron: Roompot/@FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuwsGastvrijheidsbepleiter Bas Hoogland overleden

Persoonlijk - Op 1 mei 2024 is Bas Hoogland, voormalig commercieel directeur van Landal GreenParks, op 63 jarige leeftijd overleden. Hoogland vertrok bij het vakantiebedrijf om gezondheidsredenen en startte daarna in het Zuid-Limburgse ‘bergdorp’ Vijlen een Bed & Breakfast. Mede door zijn social media-inspanningen wist hij enorme bekendheid te geven aan ‘De Heerlijkheid Vijlen’, zoals het vakantiegebied eigenlijk heet.

Lees bericht

Meer onbemande Omise-shops bij parken Molecaten

Leisure - Molecaten campings en vakantieparken slaat de handen ineen met Omise voor de inzet van onbemande parkshops. De eerste onbemande Shop in hun onderlinge samenwerking werd in de zomer van 2023 geopend op Molecaten Park Waterdunen. Deze draait inmiddels zo succesvol dat beide partijen nu verder gaan samenwerken.

Lees bericht

Landal ’t Loo neemt proef met zelfrijdende bezorgrobot

Leisure - Vakantiepark Landal Landgoed ’t Loo in ’t Loo-Oldebroek heeft de primeur van de eerste zelfrijdende robot op een Europees vakantiepark. De bezorgrobot gaat het parkteam in eerste instantie ondersteunen bij het aanleveren en ophalen van linnengoed in de recreatiewoningen, maar later wordt de bezorgrobot ook ingezet voor ontbijt- en bbq-pakketten en pizza’s.

Lees bericht


EuroParcs opent onbemande shops op vakantieparken

Vakantieparken – EuroParcs gaat tot het einde van dit jaar in totaal tien onbemande parkshops openen op vakantieparken verspreid over Nederland. Bezoekers kunnen in de winkels de belangrijkste dagelijkse boodschappen halen en bij een zelfscankassa afrekenen.

Lees bericht

Dormio en Roompot bereiken akkoord over 30 vakantieparken

Overname - Dormio Group en Roompot hebben voorwaardelijke overeenstemming bereikt over de verkoop van een dertigtal Nederlandse parken. Met de voorgenomen verkoop beoogt Roompot goedkeuring te ontvangen van de Nederlandse Autoriteit Consument en Markt (ACM) voor de overname van Landal GreenParks.

Lees bericht© 2024 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid