Naast pizza en hamburger is het vooral vegetarisch bij Thuisbezorgd


De grootste besteller kwam uit Amsterdam; hij besteld 852 keer dit jaar waarvan 200 broodjes kaas

Analyse - De pizza, hamburger en kapsalon zijn al jaren verreweg de meest bestelde gerechten in Nederland bij thuisbezorging, maar toch rukken andere producten op. Vooral vegetarisch komt vaker voor op de bestellijstjes bij Thuisbezorgd, zo laat het bedrijf weten. Thuisbezorgd.nl, het grootste platform voor het bestellen van eten in Nederland, deed voor het eerst onderzoek naar het eet- en bestelgedrag van Nederlanders.

Aan de basis van de analyse staan de geanonimiseerde data van de bestellingen van ongeveer 5 miljoen consumenten bij meer dan 12.000 aangesloten restaurants. Die bestellingen laten grote verschillen zien per provincie. Zo is in Noord-Holland de butter chicken terug te vinden in de top drie meest bestelde maaltijden, terwijl er in Gelderland en Noord-Brabant veel noedels worden besteld. De Groningers en Limburgers verrassen dan weer door relatief meer poké bowls en taco’s te bestellen dan de rest van Nederland. In heel Nederland geldt dat het aantal sushi dat besteld wordt nog steeds toeneemt. Dit jaar bestelden Nederlanders zelfs zoveel sushi dat er maar liefst vier voetbalstadions mee gevuld kunnen worden. Het volledige Food Trend Rapport trekt ook een internationale vergelijking en geeft een inkijkje in het bestelgedrag van buurlanden.

Groei vegetarisch

Nadat de vegetarische en veganistische gerechten in de Randstad jarenlang het hardst groeiden, ziet Thuisbezorgd.nl dit jaar juist de grootste groei in andere provincies te vinden is. Zo werden in de grote steden van Limburg maar liefst 55% meer vegetarische en veganistische gerechten besteld, gevolgd door steden in Noord-Brabant (45%), Gelderland (41%) en Overijssel (39%). De meest populaire vega gerechten zijn alternatieven voor klassiekers zoals de vegetarische pizza en de vegetarische kipburger. In heel Nederland zien we bovendien dat de vegan burger en de vegan funghi pizza erg in trek zijn.

Besteldrukte

Er worden ook behoorlijk grote bestellingen geplaatst. Op 31 maart kwam volgens Thuisbezorgd de duurste bestelling van dit jaar binnen bij één van de restaurants in Nederland. De rekening was ruim 800 euro waarbij er meerdere bezorgers aan te pas moesten komen om alles in één keer af te leveren. Andere opvallende besteldagen waar dit jaar bovengemiddeld veel geld werd uitgegeven waren de traditioneel drukke nieuwjaarsdag, een koude lentedag op 27 maart en op 10 april was het letterlijk en figuurlijk een goede vrijdag voor heel veel eetliefhebbers in Nederland.

Hele dag door bestellen

Opvallend is ook dat Nederlanders de hele dag door eten bestellen. Hoewel het avondeten rond 18.00 uur nog steeds het populairste moment van de dag is met 69% van alle bestellingen, worden tegenwoordig ook meer lunches en middagsnack besteld. Deze vertegenwoordigen 22% van alle bestellingen op Thuisbezorgd.nl. ’s Nachts wordt 6% ‘s besteld.

Tot slot nog een opvallen feitje: degene die de meeste bestellingen heeft geplaatst deed dat maar liefst 832 keer. Dit komt neer op 2.3 bestellingen per dag.

Bron: Thuisbezorgd/@FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws

Strandpaviljoenondernemers verwend met pizza bij opbouw

Strandpaviljoens - De strandpaviljoens zijn volop bezig met de start van het nieuwe seizoen. De tijdelijke locaties worden weer opgebouwd en de jaarrond paviljoens worden klaargemaakt voor het buitenseizoen. Dr. Oetker Professional speelde hierop in om een aantal van hen langs de Nederlandse kust te verrassen met warme pizza’s.

Lees bericht


Cafetariaformule Kwalitaria ziet vega aandeel groeien

Formulenieuws – De vraag naar vegetarisch groeit nog steeds, merkt ook Kwalitaria. En daarmee groeit ook het aanbod van de cafetariaformule. De ruim 135 vestigingen hebben een steeds uitgebreider vega assortiment met onder andere burgers, snacks en friet specials.

Lees bericht

Minder bestellingen, maar beter resultaat bij Just Eat Takeaway

Bezorgdienst - Minder bestellingen, maar toch een beter resultaat. Dat is de kern van de jaarcijfers van moederbedrijf Just Eat Takeaway van het Nederlandse Thuisbezorgd. Het betere resultaat werd vooral geboekt omdat ondernemers meer betaalden aan de maaltijdenbezorgdienst. Het bedrijf wist te melden dat het operationeel resultaat in 2023 naar 324 miljoen euro steeg.

Lees bericht

Mayte Oosterveld van PLUS wordt CFO Just Eat Takeaway

Benoeming - De Raad van Commissarissen van Just Eat Takeaway.com heeft financieel  directeur Mayte Oosterveld van PLUS voorgedragen als Chief Financial Officer en lid van de Raad van Bestuur van Just Eat Takeaway.com. In die functie zal zij Brent Wissink opvolgen die zijn vertrek heeft aangekondigd.

Lees bericht



Frikandel meest bestelde product op Nieuwjaarsdag

Analyse – Traditioneel maakt Thuisbezorgd aan het einde van het jaar een overzicht van de meest populaire bestelde gerechten. Dit jaar is het overzicht uitgebreider en biedt de analyse van de bestellingen een aardige inzage in het consumptiegedrag van de Nederlander bij bestellingen. Een overzicht van de Nederlandse trek in frikandel speciaal op nieuwjaarsdag en de grootste zoetekauw van Nederland, tot...

Lees bericht



© 2024 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid