Nederland krijgt 13 nieuwe Bib Gourmand restaurants
Selectie - Michelin heeft in haar Bib Gourmand selectie 2021 13 nieuwe Nederlandse restaurants aangewezen. De selectie van de in totaal 137 restaurants is tot stand gekomen in uitermate uitdagende tijden, zo laat de organisatie weten. ‘De horeca lijdt en de chefs vechten om het hoofd boven het water te houden. Het coronavirus heeft onze passie helaas stevig in zijn greep’ aldus Michelin.
Daarom heeft Werner Loens, selectiedirecteur van de MICHELIN Gids Nederland, grote waardering voor de chef die met allerlei innovatieve concepten starten. “Ze bieden take-away aan, zetten acties op om hun boeren te steunen en starten zelfs nieuwe bedrijven. Hun vechtersmentaliteit en positivisme overtuigt mij ervan dat we hier samen uitkomen. Als Michelin gids vinden wij het daarom belangrijk om deze restaurants te bekronen en de buitengewone verhouding tussen prijs, kwaliteit en plezier te onderstrepen.”
De 13 nieuwe Bib Gourmands zijn gevarieerd in hun soort, maar blinken wel uit in kwaliteit en onderscheidenheid. ‘Fa. Pekelhaaring in Amsterdam bijvoorbeeld, een urban canteen waar de keuken zich onderscheidt door een grote veelzijdigheid. Creatief, lokaal, Italiaanse flair, … Bib Gourmand! Die diversiteit en spontaniteit vonden we ook bij Alma Bodega in Oisterwijk, waar je als gast een uitgebreid palet aan fijne smaken kunt ontdekken, aldus het commentaar.
‘En als we het over een ruim aanbod hebben, mogen we Prix de Rome in Maastricht en Rust Wat in Blaricum niet vergeten. Restaurants die bewijzen dat alles niet té ingewikkeld maar toch vooral lekker moet zijn. Het zijn zaken waar je terugkeert, rasechte Bib Gourmands. En dat mogen we ook zeggen van Vineum in Rotterdam. We werden er gecharmeerd door de klassieke cuissons, de interessante ingevingen van de chef én de uitstekende wijnen.’
Op maandag 29 maart volgt de bekendmaking van de volledige Nederlandse selectie en de nieuwe Michelin sterren. Alle Nederlandse Bib Gourmand restaurants zijn hier te vinden.
Bron: Michelin/@FoodClicks
Auteur: Steffen van Beek
Gerelateerd nieuws
La Place heropent op nieuwe locatie vliegveld Madrid Barajas
Formulenieuws - La Place, de Nederlandse foodserviceformule, heeft een nieuwe locatie gekregen op het vliegveld Madrid Barajas. Terminal T4 heeft een aanpassing ondergaan om de groeiende aantallen reizigers op de luchthaven nu en in de toekomst beter van dienst te kunnen zijn. Als onderdeel van de renovatie heeft La Place een nieuwe vestiging geopend in de terminal.
Lees berichtJRE-Nederland doet mee aan Week Zonder Vlees & Zuivel
Actieweek – JRE-Jeunes Restaurateurs doet mee aan de Nationale Week Zonder Vlees & Zuivel. De restaurants willen de gasten een week traceren op eten en te drinken, zonder vlees en zuivel. De restaurateurs zijn van mening dat “deze kleine moeite een onvoorstelbaar positieve impact kan hebben op mens, dier en milieu”.
Lees berichtDe winnaars van de Gault&Millau Awards 2024
Verkiezing – Maandagmiddag werd in het Utrechtse Tivoli Vredenburg de winnaars bekend gemaakt van de Gault & Millau Awards 2024. Onder het toeziend oog van de top van de Nederlandse restaurantwereld werden zij op het podium bekroond, in 18 categorieën als ‘Chef van het Jaar’, ‘Jonge Chef van het Jaar’ en ‘Gastheer van het Jaar’. Na afloop van de bijeenkomst werd de nieuwe...
Lees berichtRamzy Group gaat samenwerken met Royal Swinkels
Samenwerking - De Ramzy Group en Royal Swinkels Family Brewers gaan samenwerken. De bierbrouwer uit Brabant versterkt hiermee haar positie in de hoofdstad. De Ramzy Group exploiteert in Amsterdam 35 bars, restaurants en hotels en is daarmee een gevestigde speler binnen de Amsterdamse hospitalitysector. Deze samenwerking legt tevens de basis voor verdere Amsterdamse groei van de Ramzy Group.
Lees berichtING: ‘Horeca gaat mager jaar tegemoet in 2024’
Analyse - De vooruitzichten voor de horeca voor 2024 zijn, met een minimale volumegroei van 1%, mager. Dit komt door de lage economische groei, een licht stijgende werkloosheid, een laag consumentenvertrouwen en oplopende prijzen in de horeca. Dat voorspelt ING Research in een Vooruitzicht Horeca.
Lees berichtEerste One Hundred Restroom bij ‘Work and Charge Hub 59’
Rezigersformat - Deze week vond de opening plaats van het toiletconcept One Hundred bij BRIER59. Deze zogenaamde ‘work-eat-charge hub’ is gelegen aan de A59 en biedt een mix van restaurants, elektrische laadfaciliteiten en moderne (flex) kantoren.
Lees bericht