Nederland plaatst zich voor finale Global Chefs Challenge
Wedstrijd - Nederland heeft zich in Rimini geplaatst voor de finale van de Globals Chefs Challenge in Singapore in 2024. Deze wedstrijden worden georganiseerd door World Association of Chefs Societies (WACS) waar in Nederland het Gastronomisch Gilde bij aangesloten is. Tom Lamers en Tim Hoppe vertegenwoordigden Nederland tijdens de voorronde in Rimini.
In totaal deden 18 Europese landen mee aan de wedstrijd in Rimini, Italië. De deelnemers moesten een voorgerecht en een hoofdgerecht presenteren aan de jury waarin heilbot en kalfsvlees van de VanDrie Group de verplichte onderdelen waren. Tom Lamers en Tim Hoppe, beide werkzaam bij Restaurant het Koetshuis in Bennekom (resp. chef en chef de partie) waren tevreden met hun gerechten. “De cuisson van ons kalfsvlees gerecht was subliem en de jury gaf aan dat dit het beste gerecht van de dag was, dat is natuurlijk heel gaaf!
Jurylid
Nederland was ook vertegenwoordigd in de jury door Waldrik Kremer die sinds enkele jaren zich jurylid voor Worldchefs mag noemen. Hij is de enige Nederlander in het jury circuit en is al vele jaren betrokken bij het Nederlands Culinair Team.
Singapore
Worldchefs organiseert in 2024 het jaarlijkse congres in Singapore en de finale van de Global Chefs Challenge is hieraan gekoppeld. De wedstrijden zullen plaatsvinden van 20-25 oktober 2024. In Nederland is het Gastronomisch Gilde als enige vereniging aangesloten bij de WACS.
Bron: Gastronomisch Gilde/@FoodClicks
Auteur: Steffen van Beek
Gerelateerd nieuws
Nederlands Culinair Team wint Zilver en Sustainability Award
Wedstrijd - Het Nederlands Culinair Team, vertegenwoordigd door Tom Lamers en Tim Hoppe, heeft afgelopen week zilver en de Sustainability Award gewonnen tijdens de finale van de Global Chef Challenge in Singapore. Deze wedstrijd werd georganiseerd door het chef-netwerk Worldchefs.
Lees berichtFinalisten van de HANOS Gouden Koksmuts zijn bekend
Vakwedstrijd - Tijdens de voorronde in de wedstrijdarena van het Gastronomisch Gilde op Gastvrij Rotterdam streden 11 deelnemende teams om een plek in de finale van de HANOS Gouden Koksmuts. De jury selecteerde 6 finalisten en het Gastronomisch Gilde vergeeft in de komende maanden nog 1 wildcard. Deze finale vindt plaats op maandag 8 januari 2024 tijdens de Horecava.
Lees berichtYornie van Dijk van Restaurant Basiliek wint eerste Green Chef’s Hat
Wedstrijd - Yornie van Dijk van Restaurant Basiliek* uit Harderwijk is de eerste winnaar geworden van de nieuwe 100% plantaardige kookwedstrijd de Green Chef’s Hat. Maandag 18 september, op de eerste beursdag van Gastvrij Rotterdam streden 5 deelnemers om de titel.
Lees berichtKoffiebranderij Mocca d’Or wordt partner van Gastronomisch Gilde
Samenwerking – Koffiebranderij Mocca d’Or in Zwolle en het Gastronomisch Gilde zijn een partnership aangegaan. De samenwerking moet bijdragen aan het bieden van kennis, keuze en inspiratie voor de Nederlandse gastronomie. Beide partijen willen de lat hoog leggen in hun ambities de beste op hun gebied te willen zijn.
Lees berichtGastvrij Rotterdam zet horecapersoneel in campagne centraal
Campagne - De horecavakbeurs Gastvrij Rotterdam, die van 18 tot en met 20 september in Rotterdam Ahoy wordt gehouden, krijgt ter gelegenheid van de tiende editie een nieuw campagnebeeld. Centraal daarin staat de horecaprofessional.
Lees berichtNederlands Culinair Team scoort twee medailles tijdens Worldcup
Wedstrijd - Het Culinary Team the Netherlands heeft in Luxemburg twee medailles in de wacht gesleept tijdens de Culinary Worldcup 2022. Op het onderdeel “Chefs Table” werd brons gewonnen en woensdag won het team tijdens het onderdeel Hot Kitchen een zilveren medaille.
Lees bericht