Nederland plaatst zich voor finale Global Chefs Challenge


Het Nederlands team na de uitreiking van de prijzen / Foto bij: Charlotte Mauritz / Annoncé Management

Wedstrijd - Nederland heeft zich in Rimini geplaatst voor de finale van de Globals Chefs Challenge in Singapore in 2024. Deze wedstrijden worden georganiseerd door World Association of Chefs Societies (WACS) waar in Nederland het Gastronomisch Gilde bij aangesloten is. Tom Lamers en Tim Hoppe vertegenwoordigden Nederland tijdens de voorronde in Rimini.

In totaal deden 18 Europese landen mee aan de wedstrijd in Rimini, Italië. De deelnemers moesten een voorgerecht en een hoofdgerecht presenteren aan de jury waarin heilbot en kalfsvlees van de VanDrie Group de verplichte onderdelen waren. Tom Lamers en Tim Hoppe, beide werkzaam bij Restaurant het Koetshuis in Bennekom (resp. chef en chef de partie) waren tevreden met hun gerechten. “De cuisson van ons kalfsvlees gerecht was subliem en de jury gaf aan dat dit het beste gerecht van de dag was, dat is natuurlijk heel gaaf!

Jurylid

Nederland was ook vertegenwoordigd in de jury door Waldrik Kremer die sinds enkele jaren zich jurylid voor Worldchefs mag noemen. Hij is de enige Nederlander in het jury circuit en is al vele jaren betrokken bij het Nederlands Culinair Team.

Singapore

Worldchefs organiseert in 2024 het jaarlijkse congres in Singapore en de finale van de Global Chefs Challenge is hieraan gekoppeld. De wedstrijden zullen plaatsvinden van 20-25 oktober 2024. In Nederland is het Gastronomisch Gilde als enige vereniging aangesloten bij de WACS.

Bron: Gastronomisch Gilde/@FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws

Finalisten van de HANOS Gouden Koksmuts zijn bekend

Vakwedstrijd - Tijdens de voorronde in de wedstrijdarena van het Gastronomisch Gilde op Gastvrij Rotterdam streden 11 deelnemende teams om een plek in de finale van de HANOS Gouden Koksmuts. De jury selecteerde 6 finalisten en het Gastronomisch Gilde vergeeft in de komende maanden nog 1 wildcard. Deze finale vindt plaats op maandag 8 januari 2024 tijdens de Horecava.

Lees berichtKoffiebranderij Mocca d’Or wordt partner van Gastronomisch Gilde

Samenwerking – Koffiebranderij Mocca d’Or in Zwolle en het Gastronomisch Gilde zijn een partnership aangegaan. De samenwerking moet bijdragen aan het bieden van kennis, keuze en inspiratie voor de Nederlandse gastronomie. Beide partijen willen de lat hoog leggen in hun ambities de beste op hun gebied te willen zijn.

Lees bericht
‘Gastvrij Rotterdam moet vastigheid bieden in onzekere tijden’

Interview - Gastvrij Rotterdam had bij de editie van vorig jaar het geluk dat ze plaatsvond in een periode dat de coronamaatregelen werden versoepeld. Toch schaalde de beursorganisatie de veiligheidsmaatregelen voor de bezoekers niet af. ‘We hadden van tevoren afgesproken om de beurs veilig te organiseren voor deelnemers en bezoekers en dat hebben we gedaan’, aldus beursorganisator Robert Melaard aan...

Lees bericht© 2024 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid