Nederlander Dirk Jacobs benoemd tot DG FoodDrinkEurope


De Nederlander Dirk Jacobs is de nieuwe Directeur-Generaal van FoodDrinkEurope

Benoeming - De Nederlander Dirk  Jacobs is vanaf 1 januari  2022 de nieuwe Directeur-Generaal van FoodDrinkEurope, de koepelorganisatie van de Europese voedingsindustrie. De sector is de grootste maaksector van de Europese Unie  (EU) en is gevestigd in Brussel.

Jacobs, van oorsprong uit Maasbree  (Peel  en  Maas,  N-Limburg), neemt de functie over van Mella  Frewen, die na bijna  15 jaar afscheid neemt van de organisatie. Jacobs is sinds 2010 werkzaam bij FoodDrinkEurope. Gedurende de laatste acht jaar heeft hij de posities van adjunct Directeur Generaal en hoofd van het departement voor consumenteninformatie, voeding en gezondheid bekleed. Hij speelde recentelijk nog een rol bij het opstellen van een  EU-Gedragscode  voor  Verantwoord Ondernemen en Marketingpraktijken in de Voedingssector.

De Federatie Nederlandse Levensmiddelen Industrie (FNLI) is als Nederlandse koepelorganisatie aangesloten bij FoodDrinkEurope.

Bron: FNLI/@FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws

Ondanks corona meer aandacht voor verduurzaming

Rapport - In de voedingsmiddelensector laten 105 bedrijven hun vorderingen zien op het gebied van internationaal maatschappelijk verantwoord ondernemen. Dit is meer dan een verdubbeling ten opzichte van de vorige periode, blijkt uit de jaarrapportage 2019 - 2020 van het Convenant Voedingsmiddelen. Ondanks de coronacrisis hebben meer bedrijven er werk van gemaakt om risico’s in hun ketens te identificeren en aan te...

Lees bericht


FNLI-monitor: ‘COVID-19 forse klap voor out of home-leveranciers’

Analyse – De jaarlijkse ‘Monitor Levensmiddelenindustrie’ van de Federatie Nederlandse Levensmiddelenindustrie (FNLI) laat een onverminderd groot belang zien van de sector voor de economie van Nederland. Maar dat is 2019. Het jaar 2020 geeft een heel ander beeld. Vooral leveranciers in de out-of-homemarkt krijgen forse klappen.

Lees bericht
© 2022 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid