Nederlander Dirk Jacobs benoemd tot DG FoodDrinkEurope


De Nederlander Dirk Jacobs is de nieuwe Directeur-Generaal van FoodDrinkEurope

Benoeming - De Nederlander Dirk  Jacobs is vanaf 1 januari  2022 de nieuwe Directeur-Generaal van FoodDrinkEurope, de koepelorganisatie van de Europese voedingsindustrie. De sector is de grootste maaksector van de Europese Unie  (EU) en is gevestigd in Brussel.

Jacobs, van oorsprong uit Maasbree  (Peel  en  Maas,  N-Limburg), neemt de functie over van Mella  Frewen, die na bijna  15 jaar afscheid neemt van de organisatie. Jacobs is sinds 2010 werkzaam bij FoodDrinkEurope. Gedurende de laatste acht jaar heeft hij de posities van adjunct Directeur Generaal en hoofd van het departement voor consumenteninformatie, voeding en gezondheid bekleed. Hij speelde recentelijk nog een rol bij het opstellen van een  EU-Gedragscode  voor  Verantwoord Ondernemen en Marketingpraktijken in de Voedingssector.

De Federatie Nederlandse Levensmiddelen Industrie (FNLI) is als Nederlandse koepelorganisatie aangesloten bij FoodDrinkEurope.

Bron: FNLI/@FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws

Eugene Willemsen CEO International Beverages PepsiCo

Benoeming – PepsiCo stelt Eugene Willemsen aan als CEO International Beverages. De 56-jarige Nederlander zal zijn huidige functie, Chief Executive Officer van PepsiCo Afrika, Midden-Oosten en Zuid-Azië (AMESA), behouden en uitoefenen naast zijn nieuwe rol. Hij neemt het stokje over van Ram Krishnan.

Lees berichtFNLI: lastenverhoging remt verduurzaming voedingsmiddelenbedrijven

Industrie - De voorgenomen heffingen en verhoging van de energiebelasting op gas uit het aanvullende klimaatpakket van het demissionaire kabinet werken averechts voor voedingsmiddelenfabrikanten bij de verduurzaming. Dat stelt bracheorganisatie van de voedingsmiddelenindustrie FNLI. Volgens FNLI-directeur Cees-Jan Adema moet de politiek veel meer richten op de uitvoerbaarheid van de gewenste verduurzaming.

Lees bericht

‘Foodpartijen IMVO-convenant boeken flinke vooruitgang’

Monitoring - De partijen van het IMVO-convenant Voedingsmiddelen hebben veel bereikt in het vierde jaar, volgens een SER-bericht. Zo werden wereldwijd 50 experts opgeleid om risicoanalyses op het gebied van mensenrechten uit te voeren. Ook deden dit jaar meer bedrijven mee aan de monitoring, 156 tegenover 119 in het derde jaar.

Lees bericht


Jan Aaltzen Linde nieuwe voorzitter van de AKSV

Benoeming - Jan Aaltzen Linde, Managing Director van Van Geloven, is per 1 januari 2023 benoemd als nieuwe voorzitter van de Algemene Kokswaren- en Snackfabrikanten Vereniging (AKSV). Hij volgt Ronald Prince op die onlangs is benoemd tot voorzitter van de FNLI.

Lees bericht

Ronald Prince van Royal Smilde nieuwe voorzitter FNLI

Benoeming - Ronald Prince (CEO, Royal Smilde) is door het bestuur van de Federatie Nederlandse Levensmiddelen Industrie (FNLI) benoemd tot nieuwe voorzitter van de FNLI. Hij volgt vanaf 1 september 2022 Annemarieke de Haan op, die afscheid neemt als voorzitter van de FNLI vanwege haar nieuwe rol binnen Unilever als General Manager Home Care in Zuidoost-Azië.

Lees bericht© 2024 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid