Nestlé en Vreugdenhil Dairy Foods willen landbouw verduurzamen

Landbouw - Nestlé en Vreugdenhil Dairy Foods starten een omvangrijk project om de broeigassen binnen de melkveehouderij te reduceren op basis van regeneratieve landbouwprincipes in Nederland. Het project is onderdeel van de Nestlé Global ambitie om tegen 2050 netto-nul emissie te bereiken.
De beide bedrijven gaan samen met de Wageningen University en een kleine groep van 17 pilot-boeren voor het project aan de slag. Maar Nestlé en Vreugdenhil Dairy Foods breiden het project later uit om meer dan 250 boerenbedrijven met kennis en financiële middelen te ondersteunen om de transitie te maken naar een regeneratieve melkveehouderij.
Impact
Een van de voorbeelden is het inzaaien van grasklaver dat zorgt voor verminderd gebruik van kunstmest wat tot een CO2-reductie leidt. Ook is bekend dat percelen met grasklaver smakelijker worden gevonden door het vee en dat er een hoger eiwitgehalte wordt verkregen in het kuilgras. ‘’Nederland is één van de belangrijkste agrilanden voor Nestlé wereldwijd. Op basis van de eerste succesvolle implementaties bij een 17 melkveehouderijen en een breed enthousiasme bij alle betrokkenen gaan we het project stapsgewijs breder uitrollen onder nog eens 250 melkveehouderijen. We willen impact maken en daarom investeren we de komende jaren gezamenlijk ruim 50 miljoen euro om onze ambitie, om tegen 2030 onze broeikasgassen te halveren, te realiseren”, aldus Nikki Adamo, CEO Nestlé Nederland.
Samenwerking
Om de broeikasgassen op het boerenbedrijf te halveren, is samenwerking in de hele keten nodig. Zo wordt er binnen het project samengewerkt met verschillende erfbetreders zoals teeltbedrijven mengvoerbedrijven, leveranciers van technologie en adviseurs. Ook voor deze bedrijven geldt dat regeneratieve landbouw en circulariteit belangrijke vertrekpunten zijn voor de zuivelsector van de toekomst.
Bron: Nestlé/@FoodClicks
Auteur: Steffen van Beek
Gerelateerd nieuws
Nestlé introduceert met Voie Gras plantaardige foie gras
Introductie - Nestlé heeft in zes maanden tijd een plantaardige foie gras ontwikkeld. Het product is vooralsnog alleen verkrijgbaar in Zwitserland en op een select aantal punten in Spanje. Ook is het product met de naam Voie Gras slechts tijdelijk verkrijgbaar zijn.
Lees berichtNestlé introduceert plantaardige WUNDA Barista
Introductie – Nestlé introduceert WUNDA Barist, een plantaardige alternatief voor melk, op basis van gele spliterwten. De opschuimmelk is naast plantaardig ook eiwitrijk (3,4 gram), laag in suikers en laag in vet.
Lees berichtNestlé wil koffieketen verder verduurzamen met plan 2030
Koffie - Nescafé - het grootste koffiemerk van Nestlé en 's werelds meest gedronken koffie - introduceert een omvangrijk programma met de ambitie de wereldwijde koffieteelt te verduurzamen: Nescafé Plan 2030. Het plan stimuleert de regeneratieve landbouw en moet het CO2-gebruik in de koffieketen verminderen.
Lees berichtNestlé lanceert KitKat Vegan in 15 landen
Zoetwaren - Na diverse pilots in een aantal landen vorig jaar, introduceert Nestlé in 2022 de vegan versie van KitKat in 15 landen. De nieuwe vegan KitKat wordt geproduceerd in de chocoladefabriek in Hamburg en wordt verkocht in onder meer Duitsland, UK, Frankrijk, Oostenrijk, Denemarken, Zweden, Finland, Polen, Letland, Estland, Litouwen, Polen en Nederland.
Lees berichtNestlé komt met babyvoeding merk Gerber Plant-tastic
Introductie – Levensmiddelenfabrikant Nestlé ziet niet alleen volwassenen meer plantaardig eten, maar ziet ook dat ouders die eetgewoonten vaker delen met de kinderen. Vandaar dat het bedrijf Gerber Plant-tastic introduceert, een nieuwe, biologische en 100% plantaardige productlijn voor baby’s vanaf 8 maanden.
Lees berichtGarden Gourmet introduceert Crunchy Veggies
Introductie - Garden Gourmet komt met een nieuwe innovatie: Crunchy Veggies. Een mix van voorgesneden, gemarineerde groenten en peulvruchten, waarmee gemakkelijk een groenterijke maaltijd is te maken.
Lees bericht