New York Pizza introduceert als eerste keten in Nederland de vegetarische pepperoni


Formulenieuws - New York Pizza komt als eerste keten in Nederland met een vegetarische pepperoni. De vegetarische variant van de meest populaire pizza in Nederland is een primeur in ons land.

New York Pizza wil met de Pizza Pepperoni inspelen op de groeiende trend van vegetarisch en veganistisch eten. Directeur Philippe Vorst: “Nadat wij 2 jaar geleden de eerste keten met vegan pizza’s waren, hebben wij een enorme groei in dit segment gezien. We zien mensen dan ook steeds bewuster bezig zijn met eten. Hoe kunnen wij deze mensen dan beter bedienen dan door ons icoon in een vegetarische variant aan te bieden.”

De Veggie Pepperoni Perfection, met mozzarella, champignons en vegan pepperoni, is als vegetarische variant te bestellen en ook los als vegan samen te stellen. De vegetarische pepperoni is gemaakt op basis van soja en zonnebloemolie.

Ook veganisten

Niet alleen flexitariërs en vegetariërs kunnen vanaf deze week de Veggie Pepperoni bestellen, ook veganisten. Door te kiezen voor vegan kaas in plaats van mozzarella is de pizza ook volledig plantaardig samen te stellen. Voor diegenen die meer groente willen eten kunnen de Veggie Pepperoni ook beleggen op een bloemkoolbodem.

Nationale Week Zonder Vlees

Speciaal voor de derde editie van de Nationale Week Zonder Vlees, van 9 t/m 15 maart, introduceert New York Pizza ook twee vegetarische pizza’s, te weten de Hete Kip pizza en de East Side Shoarma pizza. Bij de kipvariant is gebruik gemaakt van de ‘kip’ van de Vegetarische Slager. En ook voor deze twee nieuwe varianten geldt dat zij volledig vegan zijn te maken door de mozzarella te vervangen voor vegan kaas.

Bron: @FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws








Nationale Week Zonder Vlees-campagne krijgt Europees vervolg

Campagne – De Nationale Week Zonder Vlees, het initiatief dat Nederland al vijf jaar inspireert minder vlees te eten, krijgt vanaf 2023 een Europees tintje. Dankzij het Europese subsidieprogramma ‘Horizon Action Grant’ kan de campagne uitgebreid worden naar het buitenland. Het eerste land is België, waar de week in oktober 2023 wordt gehouden. Daarna volgen andere Europese landen.

Lees bericht



© 2024 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid