‘Nieuwe ingrijpende maatregelen in de maak’


Coronamaatregelen – Niets is definitief zolang het niet is uitgesproken tijdens de persconferentie van vanavond, maar de voortekenen voor de foodservicemarkt zijn niet goed. Maatregelen die op tafel liggen zijn sluiting van de horeca in Amsterdam, Rotterdam en Den Haag om 22.00 uur, beperkt reizen binnen de Randstad en ook het publiek bij voetbalwedstrijden is niet meer welkom.

Het zijn enkele uitgelekte plannen waarover wordt bericht, maar de ondertoon van de betrokken instanties is serieus: er zijn ingrijpende maatregelen nodig om het virus effectief te bestrijden en de oplopende besmettingcijfers te kantelen. Enkele voorstellen die circuleren zijn dat thuiswerken strikter moet worden nageleefd – bedrijven zouden zelfs boetes kunnen krijgen, maar daarnaast wordt ook voorgesteld dat het reizen binnen de Randstad alleen mag indien strikt noodzakelijk; voorts moet de horeca voortaan om 22.00 uur dicht in plaats van nu 24.00 uur en mag er daarna niemand meer in. Vooralsnog lijkt die maatregel zich te beperken tot de Randstad (Amsterdam, Rotterdam en Den Haag), maar het is mogelijk dat de maatregel ook landelijk wordt doorgeveoerd; ook bij sportevenementen is straks geen publiek meer toegestaan, zowel bij de amateurs als bij betaald voetbal.

Registratieplicht

Verder wordt het voor contactberoepen verplicht een registratiebeleid te voeren. Die bezoek- en contactlijsten moeten het de GGD’s gemakkelijker maken om hun brononderzoek te kunnen uitvoeren. Ook supermarkten moeten de teugels weer aanhalen en mogen bezoek alleen toelaten met winkelwagentje, dat zij wel ontsmet moeten aanbieden.

Groepsgrootte

Volgens sommige media is ook de groepsgrootte momenteel onderwerp van discussie. Eerder waren er onbeperkte aantallen in de horeca mogelijk, mits de afstand van anderhalvemeter kon worden gewaarborgd. Voor gezelschappen, die nauw verwant zijn aan elkaar, was er wel een beperking van vijftig in één ruimte. In de voorstellen zou het aantal mensen dat mag samenkomen gemaximeerd worden op dertig.

Persconferentie

De maatregelen zouden morgen om 18.00 uur ingaan. Na drie weken wordt het effect ervan geëvalueerd. Pas na de persconferentie vanavond om 19.00 uur van premier Rutte en minister De Jonge wordt duidelijk welke maatregelen er precies gaan gelden.

Bron: @FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws

Schiphol opent met Avolta nieuw horecaconcept Salon

Luchthaven – Schiphol heeft in samenwerking met travel retailer Avolta (voorheen HMSHost) twee nieuwe horecaconcepten geopend in Lounge 1 op de luchthaven. Salon, geïnspireerd door de grachten en terrassen van Amsterdam, bestaat uit een Grand Café en Deli.

Lees bericht


Compass Group nieuwe horecapartner WEC

Catering - Compass Group Nederland en het WEC (Werelderfgoedcentrum Waddenzee) gaan een samenwerking aan. Als de nieuwe horecapartner van het WEC zal Compass Group Nederland een bijzonder horecaconcept ontwikkelen dat de schoonheid en het belang van het Waddengebied weerspiegelt.

Lees bericht


CIRFOOD nieuwe cateraar Evides Waterbedrijf

Catering - Evides is na Vitens het tweede waterbedrijf in het portfolio van CIRFOOD. De cateraar uit Hoofddorp breidt hiermee het portfolio in het B&I segment wederom verder uit.  Evides heeft CIRFOOD als nieuwe horecapartner gecontracteerd voor zowel de restaurant als de banqueting voor de locaties Kralingen en Spijkenisse.

Lees bericht


Foodsector bewust van invloed Gen-Z maar actie blijft uit

Onderzoek – In de foodsector is meer dan de helft (63%) zich ervan bewust dat Gen-Z andere behoeftes en wensen heeft op het gebied van buitenshuis eten. Toch past niet iedereen zich direct aan op de opkomst van met name Gen-Z. Dit blijkt uit onderzoek van de GROUP7 Professional Community onder respondenten uit Nederland (443), uit de segmenten Horeca, Fastservice en Catering, dat...

Lees bericht




© 2024 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid