Nieuwe organisatie DSEA wil zoetwarenbedrijven ondersteunen


Zoetwaren - Onlangs heeft er op  initiatief van Ton Baas van Baas Consultancy en directeur Rob Schotema van RS Vision Expo/Koelnmesse een bijeenkomst plaatsgevonden waarin de eerste stap is gezet naar de oprichting van de Dutch Sweets Export Association, kortweg DSEA.

De nieuwe organisatie wil de professionele partner zijn van Nederlandse zoetwaren bedrijven die direct of indirect betrokken zijn bij de zoetwaren industrie en op zoek zijn naar uitbreiding in bestaande en opkomende markten wereldwijd.

Buiten de twee initiatiefnemers wordt de oprichting van DSEA ondersteund door verschillende vertegenwoordigers uit de zoetwarensector, zoals Robert van Barneveld van Sweetlife), Wouter Struijs van Giftsandconcepts, Rene Nederpelt , voormalig manager Europese inkoop Ahold Delhaize en Cor Rijken van Cor Rijken Verpakkingen.

Collectief

Bedoeling van de DSEA is dat het de aangesloten zoetwarenbedrijven collectief promoot in binnen- en buitenland. De nieuwe organisatie wil realiseren door het initiëren en ondersteunen van marketing en promotionele activiteiten. Zo zal DSEA handelsmissies organiseren, gezamenlijke deelname aan zoetwarenevenementen coördineren, maar ook data verzamelen over bestaande en nieuwe markten. Rob Schotema: “Omdat het delen van kennis, expertise en netwerken zorgdraagt voor onderlinge versterking, met andere woorden samen kom je verder dan alleen.”

Lidmaatschap

Het lidmaatschap staat open voor alle Nederlandse bedrijven die producten, services en goederen leveren welke gerelateerd zijn aan de zoetwaren industrie. Lidmaatschap is gratis op voorwaarde dat het zoetwarenbedrijf zich wel officieel registreert als DSEA-lid. De kosten voor deelname aan de activiteiten van DSEA zullen hoofdelijk worden omgeslagen over het aantal deelnemers aan de desbetreffende activiteit.

Bron: @FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws

DSEA neemt taken over van zoetwarenorganisatie VBZ

Samenwerking - VBZ, de brancheorganisatie voor koek, snoep, chocolade, zoutjes en noten en de Dutch Sweets Export Association (DSEA) hebben een 5 jarige samenwerkingsovereenkomst ondertekend. DSEA neemt alle exportactiviteiten van VBZ voor koek, snoep en chocolade over met ingang van 1  januari 2022.

Lees bericht


Snack- en zoetwarenbeurs ISM krijgt Japanse editie

Vakbeurzen – De Duitse ISM organiseert volgend jaar ook een snack- n zoetwarenbeurs beurs in Japan. De ISM-Japan is nieuw en wordt van 13 tot en met 15 April 2022 in het Tokyo Big Sight complex in Tokyo Japan gehouden. De Dutch Sweets Export Association (DSEA) organiseert samen met beurorganisator RS Vision Expo op maandag 18 oktober een informatiemiddag over de nieuwe beurs.

Lees bericht



© 2024 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid