‘NVBF wil geen coronatoegangsbewijs voor bioscoop- en theaterbezoek’


Bezoekers wisten eerste Pinksterdag de weg naar de bioscopen en filmtheaters weer volop te vinden / Foto bij: Pathé bioscopen

Bioscopen - De Nederlandse Vereniging van Bioscopen en Filmtheaters (NVBF) spreekt in een  open brief aan het demissionaire kabinet haar zorgen uit over het vervallen van de anderhalvemeterregel per 20 september als het aantal besmettingen en ziekenhuizen die versoepeling toestaan. Consequentie daarvan zou zijn dat de bedrijven in deze sector bezoekers moet vragen om een coronatoegangsbewijs wanneer meer dan 75 mensen in de zaal plaatsnemen.

Voor de 260 bioscopen en theaterzalen zou de voorgestelde versoepeling door demissionair premier Mark Rutte op 13 augustus jl. voor de zalen juist een verslechtering zijn, omdat onder de huidige maatregelen juist meer dan 75 mensen in een zaal mogen zitten. Na de versoepeling zouden er weliswaar ook nog meer dan 75 mogen plaatsnemen, maar dan moet er wel om een toegangsbewijs worden gevraagd aan de bezoekers.

Volgens de vereniging zou die voorgestelde verruiming juist een breuk betekenen voor de positieve trend, waarin de bioscopen en theater nu zitten. Alle bioscopen en filmtheaters in Nederland hebben vanaf 1 juli tot op heden 70% van het aantal bezoekers mogen ontvangen in vergelijk met het jaar 2019. ‘Voorwaar een prestatie als wordt bedacht dat we nog steeds te maken hebben met corona en de beperkingen die daarbij zijn opgelegd,’ aldus de vereniging in de open brief.

Huidige situatie handhaven

De vereniging  wil de huidige situatie met de anderhalvemeterregel daarom handhaven, ook als na 20 september versoepeld wordt. Uitzondering kan gemaakt worden voor als mensen uit één huishouden komen.

Mocht het kabinet  niet instemmen met de vraag van de bioscopen en theaters dan pleit de NVBF voor een maximale capaciteit van 100 bezoekers, in plaats van 75. 100 bezoekers per gebouw zal de sector nog steeds duperen, maar het aantal bezoekers ligt dan in ieder geval hoger. De sector verwacht wel dat het kabinet doorgaat met de overheidssteun zoals die nu nog wordt gegeven.

Volgens de NVBF heeft de invoering van een coronatoegangsbewijs aangetoond dat het een sterk negatief effect heeft op het bioscoop- en theaterbezoek. Concrete en harde cijfers uit het buitenland onderstrepen dit. Zo is in Frankrijk het bezoekersaantal met 41% gedaald, in Italië zelfs met 60%. Bovendien gaat voor iemand die niet gevaccineerd is, maar wel een bewijs voor zijn bezoek moet laten zien, de prijs van een toegangskaartje  fors omhoog. Geschat wordt dat dit met gemiddeld tien euro per kaartje is. Voor een gezin met twee kinderen is dat vrijwel niet haalbaar, aldus de NVBF.

Bron: @FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws




ING: ‘Horeca gaat mager jaar tegemoet in 2024’

Analyse - De vooruitzichten voor de horeca voor 2024 zijn, met een minimale volumegroei van 1%, mager. Dit komt door de lage economische groei, een licht stijgende werkloosheid, een laag consumentenvertrouwen en oplopende prijzen in de horeca. Dat voorspelt ING Research in een Vooruitzicht Horeca.

Lees bericht

Jimmy’s bouwt nieuwe duurzame hoofdvestging in Ridderkerk

Hoofdkantoor - Jimmy Products, de producent van Jimmy’s Popcorn, Nachos en Dips, heeft bekend gemaakt dat het een nieuwe hoofdvestiging gaat bouwen op het bedrijventerrein Dutch Fresh Port in Ridderkerk. Dit nieuwe bedrijvenpark is uitsluitend bestemd voor circulaire en duurzame agrofood-bedrijven. Jimmy’s wil hier de eigen ambities op het terrein van duurzaamheid verwezenlijken.

Lees bericht



Recordaantal high tea reserveringen voor Moederdag

Moederdag – Voor Moederdag 2023 zijn er meer high tea reserveringen binnengekomen, dan voor Moederdag vorig jaar. Nu al zijn er 25% meer reserveringen gemaakt fan in 2022. Dat blijkt uit een enquête onder verschillende restaurants en de reserveringsdata van HighTea.nl.

Lees bericht



© 2024 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid