Omzet Sligro daalt in eerste kwartaal met bijna 40%


Groothandel –  Sligro Food Group realiseerde over het eerste kwartaal van 2021 een omzet van €328 miljoen, een afname van €205 miljoen of 38,4% ten opzichte van de omzet van €533 miljoen in 2020. Dat meldt de groothandel uit Veghel vandaag in het kwartaalbericht.

Hoewel er in het eerste kwartaal van 2020 al effecten zaten van de coronalockdown, werd de omzet in het eerste kwartaal gecorrigeerd voor de periode vóór de coronacrisis bijna gehalveerd (43%). Sligro meldt daarover: ‘Hoewel dat een significante daling is, die groter is dan tijdens de twee lockdown-periodes in 2020, verstevigen we daarmee opnieuw onze relatieve positie in de markt’.

Kostenbesparingen, steunmaatregelen van de overheid, uitstel van investeringen en nieuwe financieringsregelingen bieden Sligro voldoende ruimte. Daarnaast voorziet de groothandel dat, de markten waarin het bedrijf actief is, in het tweede kwartaal weer stap voor stap herstellen.

House of Drinks

In relatieve zin doet de groothandel het goed en verstevigt het bedrijf haar positie. Autonoom, maar ook middels overnames, zoals recent de Amsterdamse drankhandelaar House of Drinks, dat onder meer de drank verzorgt op de festivals van ID&T.

Sligro spreekt geen verwachtingen uit over de toekomstige omzetontwikkeling. De halfjaarcijfers worden op 22 juli gepubliceerd.

Bron: @FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws

Sligro komt met herstartcampagne voor de horeca

Groothandel – Nu op 28 april de terrassen weer open mogen en er meer ruimte komt voor de horecabedrijven, komt groothandel Sligro met een herstartcampagne. De groothandel uit Veghel wil met de campagne ‘Voor elkaar, met elkaar’ op een hartverwarmende manier de Nederlandse horeca laten weten dat van de herstart er samen een groot succes van gaan maken.

Lees bericht
Previcus helpt Sligro-klanten met juiste WOZ-waarde

Diensten - Veel ondernemers en particulieren betalen te veel belasting, omdat de WOZ-waarde van hun pand(en) te hoog is vastgesteld. Sligro gaat daar samen met Previcus Vastgoed wat aan doen. Ondernemers die twijfelen over de juistheid van hun aanslag kunnen met de adviesdienst samen optrekken en bezwaar aan tekenen.

Lees bericht


Sligro helpt ondernemers ook belasting besparen

Groothandel – Sligro is een samenwerking gestart met Previcus Vastgoed en gaat ondernemers helpen bij het verlagen van hun WOZ-waarde(n). Wanneer deze waarde te hoog is vastgesteld, betalen ondernemers teveel belasting. Ondernemers nemen deel op basis van ‘no cure, no pay’.

Lees bericht

‘Sligro heeft last van COVID-19, maar ziet ook overnamekansen’

Groothandel - Sligro verwacht nog een belangrijk deel van 2021 last te hebben van de gevolgen van COVID-19. Herstel ziet het bedrijf pas in de tweede helft van het jaar. De huidige situatie biedt de groothandel ook kansen, zo blijkt uit een toelichting in het FD vanmorgen op de jaarcijfers van CEO Koen Slippens. Voor dit jaar houdt de topman rekening...

Lees bericht© 2021 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid