Omzet Sligro daalt in eerste kwartaal met bijna 40%


Sligro ziet toekomst niet somber in, maar verwacht wel enige afkoeling van de markt

Groothandel –  Sligro Food Group realiseerde over het eerste kwartaal van 2021 een omzet van €328 miljoen, een afname van €205 miljoen of 38,4% ten opzichte van de omzet van €533 miljoen in 2020. Dat meldt de groothandel uit Veghel vandaag in het kwartaalbericht.

Hoewel er in het eerste kwartaal van 2020 al effecten zaten van de coronalockdown, werd de omzet in het eerste kwartaal gecorrigeerd voor de periode vóór de coronacrisis bijna gehalveerd (43%). Sligro meldt daarover: ‘Hoewel dat een significante daling is, die groter is dan tijdens de twee lockdown-periodes in 2020, verstevigen we daarmee opnieuw onze relatieve positie in de markt’.

Kostenbesparingen, steunmaatregelen van de overheid, uitstel van investeringen en nieuwe financieringsregelingen bieden Sligro voldoende ruimte. Daarnaast voorziet de groothandel dat, de markten waarin het bedrijf actief is, in het tweede kwartaal weer stap voor stap herstellen.

House of Drinks

In relatieve zin doet de groothandel het goed en verstevigt het bedrijf haar positie. Autonoom, maar ook middels overnames, zoals recent de Amsterdamse drankhandelaar House of Drinks, dat onder meer de drank verzorgt op de festivals van ID&T.

Sligro spreekt geen verwachtingen uit over de toekomstige omzetontwikkeling. De halfjaarcijfers worden op 22 juli gepubliceerd.

Bron: @FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuwsSligro stopt met verkoop tabak per 1 juli 2024

Tabak - Groothandel Sligro stopt met de verkoop van tabak en rookwaren per 1 juli 2024. In de bezorgservicetak van het bedrijf is sprake van nog twee lopende contracten, die ook na 1 juli 2024, worden gerespecteerd, zo laat de groothandel uit Veghel bij de presentatie van de jaarcijfers weten.

Lees bericht

Sligro Food Group ziet marktaandeel groeien in turbulent jaar

Groothandel - De Sligro Food Group wist in een turbulent jaar zowel in Nederland als in België het marktaandeel te vergroten. Dat bleek bij de presentatie van de jaarcijfers van de foodservicegroothandel. “De operationele prestaties verbeterden waardoor de ebitda met € 11 miljoen toenam tot € 137 miljoen. De nettowinst over het boekjaar werd gedrukt door incidentele lasten en bedroeg over 2023 € 6 miljoen,” aldus CEO...

Lees bericht
Sligro start tweede editie Young Talent Academy

Opleiding - Na een succesvolle eerste editie in schooljaar 2022-2023 krijgt de Sligro Young Talent Academy dit schooljaar een vervolg. Dit initiatief van Sligro en De Rooi Pannen Tilburg Horeca biedt een inspirerende leerervaring aan maar liefst zestig studenten die een opleiding tot kok, gastheer of gastvrouw volgen. De zestig aanmeldingen is een verdubbeling van de dertig studenten die deelnamen...

Lees bericht© 2024 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid