Omzet Sligro Food Group stijgt in derde kwartaal met 1,8%


De groothandel uit Veghel merkt wel dat het sentiment in Nederland en België aan het veranderen is en de bestedingen afnemen als gevolg van het economische klimaat

Groothandel - De omzet van Sligro Food Group nam in het derde kwartaal van 2021 met 1,8% toe ten opzichte van vorig jaar. De groothandel verkocht in Nederland en België in die periode totaal zo’n 556 miljoen aan producten. Deze toename was volledig autonoom. Cumulatief nam de omzet over de eerste drie kwartalen van 2021 af met 9,8%.

In het derde kwartaal van 2021 zag de groothandel uit Veghel een sterk herstel bij bijna alle afzetmarkten. Uitzondering vormen de bedrijfscatering, evenementenbranche en de zorg, maar ook daar ziet Sligro stapsgewijs enig herstel. De groothandel heeft in die segmenten zowel in Nederland als in België een relatief sterke positie.

Tabak zorgde vorig jaar voor een belangrijke omzetbijdrage, mede door de groei. Dit jaar was er juist in de eerste driekwartalen sprake van een afname van de tabaksomzet van €36 miljoen als gevolg van gewijzigde wetgeving. De omzetontwikkeling in de overige klantsegmenten compenseert deze afname. Bovendien, zo laat Sligro weten in een toelichting, wordt die omzetontwikkeling in toenemende mate versterkt door het nieuwe platform van één bestelling, één levering en één factuur in samenwerking met partner Heineken.

Sligro verwacht dat als de laatste beperkende maatregelen worden opgeheven, de omzetten weer dicht in de buurt komen te liggen van de omzetten van vóór COVID. De omzetafname ten opzichte van het niveau vóór COVID beliep over de eerste negen maanden van dit jaar 26%. In Q3 was dat nog een afname van 10%, aldus Sligro.

Bron: Sligro/@FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuwsSligro stopt met verkoop tabak per 1 juli 2024

Tabak - Groothandel Sligro stopt met de verkoop van tabak en rookwaren per 1 juli 2024. In de bezorgservicetak van het bedrijf is sprake van nog twee lopende contracten, die ook na 1 juli 2024, worden gerespecteerd, zo laat de groothandel uit Veghel bij de presentatie van de jaarcijfers weten.

Lees bericht

Sligro Food Group ziet marktaandeel groeien in turbulent jaar

Groothandel - De Sligro Food Group wist in een turbulent jaar zowel in Nederland als in België het marktaandeel te vergroten. Dat bleek bij de presentatie van de jaarcijfers van de foodservicegroothandel. “De operationele prestaties verbeterden waardoor de ebitda met € 11 miljoen toenam tot € 137 miljoen. De nettowinst over het boekjaar werd gedrukt door incidentele lasten en bedroeg over 2023 € 6 miljoen,” aldus CEO...

Lees bericht
Sligro start tweede editie Young Talent Academy

Opleiding - Na een succesvolle eerste editie in schooljaar 2022-2023 krijgt de Sligro Young Talent Academy dit schooljaar een vervolg. Dit initiatief van Sligro en De Rooi Pannen Tilburg Horeca biedt een inspirerende leerervaring aan maar liefst zestig studenten die een opleiding tot kok, gastheer of gastvrouw volgen. De zestig aanmeldingen is een verdubbeling van de dertig studenten die deelnamen...

Lees bericht© 2024 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid