Omzet Sligro Food Group stijgt in derde kwartaal met 1,8%


De Belgische groothandelsactiviteiten zouden worden overgenomen door Sligro

Groothandel - De omzet van Sligro Food Group nam in het derde kwartaal van 2021 met 1,8% toe ten opzichte van vorig jaar. De groothandel verkocht in Nederland en België in die periode totaal zo’n 556 miljoen aan producten. Deze toename was volledig autonoom. Cumulatief nam de omzet over de eerste drie kwartalen van 2021 af met 9,8%.

In het derde kwartaal van 2021 zag de groothandel uit Veghel een sterk herstel bij bijna alle afzetmarkten. Uitzondering vormen de bedrijfscatering, evenementenbranche en de zorg, maar ook daar ziet Sligro stapsgewijs enig herstel. De groothandel heeft in die segmenten zowel in Nederland als in België een relatief sterke positie.

Tabak zorgde vorig jaar voor een belangrijke omzetbijdrage, mede door de groei. Dit jaar was er juist in de eerste driekwartalen sprake van een afname van de tabaksomzet van €36 miljoen als gevolg van gewijzigde wetgeving. De omzetontwikkeling in de overige klantsegmenten compenseert deze afname. Bovendien, zo laat Sligro weten in een toelichting, wordt die omzetontwikkeling in toenemende mate versterkt door het nieuwe platform van één bestelling, één levering en één factuur in samenwerking met partner Heineken.

Sligro verwacht dat als de laatste beperkende maatregelen worden opgeheven, de omzetten weer dicht in de buurt komen te liggen van de omzetten van vóór COVID. De omzetafname ten opzichte van het niveau vóór COVID beliep over de eerste negen maanden van dit jaar 26%. In Q3 was dat nog een afname van 10%, aldus Sligro.

Bron: Sligro/@FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws

Cheque voor Jeugdfonds bij heropening Sligro Alkmaar

Groothandel – Ter gelegenheid van de heropening van de Sligro-vestiging in Alkmaar werd een schenking gedaan aan het Alkmaarse Jeugdfonds Sport & Cultuur. De volledig verbouwde locatie werd dinsdag geopend door Angélique Schmeinck (24Kitchen), Kees Kiestra (directeur Sligro zelfbedieningsgroothandels en Sander Koolwijk (vestigingsdirecteur Sligro Alkmaar).

Lees berichtBiermarkt bijna terug op niveau voor de COVID

Analyse - De Nederlandse biermarkt is bijna terug op het niveau van voor de COVID-19-pandemie. De biermarkt is alleen wel veranderd. Zo is het aandeel alcoholvrij bier en speciaalbier de afgelopen jaren gegroeid en dat van pils iets gedaald.

Lees bericht© 2023 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid