Omzet Sligro Food Group stijgt in derde kwartaal met 1,8%


Groothandel - De omzet van Sligro Food Group nam in het derde kwartaal van 2021 met 1,8% toe ten opzichte van vorig jaar. De groothandel verkocht in Nederland en België in die periode totaal zo’n 556 miljoen aan producten. Deze toename was volledig autonoom. Cumulatief nam de omzet over de eerste drie kwartalen van 2021 af met 9,8%.

In het derde kwartaal van 2021 zag de groothandel uit Veghel een sterk herstel bij bijna alle afzetmarkten. Uitzondering vormen de bedrijfscatering, evenementenbranche en de zorg, maar ook daar ziet Sligro stapsgewijs enig herstel. De groothandel heeft in die segmenten zowel in Nederland als in België een relatief sterke positie.

Tabak zorgde vorig jaar voor een belangrijke omzetbijdrage, mede door de groei. Dit jaar was er juist in de eerste driekwartalen sprake van een afname van de tabaksomzet van €36 miljoen als gevolg van gewijzigde wetgeving. De omzetontwikkeling in de overige klantsegmenten compenseert deze afname. Bovendien, zo laat Sligro weten in een toelichting, wordt die omzetontwikkeling in toenemende mate versterkt door het nieuwe platform van één bestelling, één levering en één factuur in samenwerking met partner Heineken.

Sligro verwacht dat als de laatste beperkende maatregelen worden opgeheven, de omzetten weer dicht in de buurt komen te liggen van de omzetten van vóór COVID. De omzetafname ten opzichte van het niveau vóór COVID beliep over de eerste negen maanden van dit jaar 26%. In Q3 was dat nog een afname van 10%, aldus Sligro.

Bron: Sligro/@FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuwsRechtbank wijst alle vorderingen van Jumbo en Coop op Sligro af

Rechtbank -  De rechtbank in Amsterdam heeft alle vorderingen van Jumbo en Coop op groothandel Sligro, voortvloeiend uit de transactie rond de verkoop van EMTÉ in 2018, afgewezen. Beide partijen maken geen aanspraak op de gevorderde 83 miljoen euro. Bovendien zijn Jumbo en Coop veroordeeld tot het betalen van de proceskosten. De uitspraak is in lijn met de verwachtingen die Sligro meermaals...

Lees bericht
Sligro gelooft in krachtig herstel ondanks omzetdaling

Groothandel – Ondanks het omzetverlies over de eerste maanden van dit jaar door alle coronamaatregelen, ziet Sligro de komende periode met vertrouwen tegemoet. Zo is de groothandel gestart met de bouw van een nieuw vers-distributiecentrum in Veghel, is de ombouw van de zelfbedieningslocaties naar de 3.0 formule hervat met de verbouwing van Sligro Heerlen en wordt gestart met een bezorgservicelocatie in Gent...

Lees bericht
© 2021 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid