Ondernemer Ramez Ramzy doet opnieuw overname


Horecaondernemer Ramez Ramzy met zijn vader Ramzy senior

Overname - De jonge ondernemer Ramez Ramzy (29) doet opnieuw een overname in Amsterdam. Werd eerder de voormalige skylounge-bar van het Ruby-Emma hotel overgenomen, nu gaat het om de overname van de historische en bekende cafés ‘De Bekeerde Suster’ en ‘De Zotte’.

De Ramzy Group geeft aan in samenspraak met de gemeente Amsterdam in te zetten op het aantrekken van hoogwaardig toerisme. De Ramzy Group motiveert de overname van de Amsterdamse cafés niet alleen oog te hebben voor toeristische bezoekers in het midden- en hogere segment, maar ook te willen waarborgen dat de binnenstad leefbaar en aantrekkelijk blijft. Een belangrijke pijler in het ondernemerschap van de Ramzy Group aldus het management in en toelichting: ‘De lokale Amsterdammer maakt de stad, en daarom moet het aanbod gewaarborgd blijven’.

Cafés met een geschiedenis

Het in de Jordaan gevestigde ‘De Zotte’ blijft een sfeervol bruin Amsterdams café, waar dagelijks van een breed en gevarieerd aanbod Belgische bieren genoten kan worden. Het pand waar deze bekende tapperij in huist werd rond 1905 opgetrokken. ‘Proeflokaal De Bekeerde Suster’ waarborgt de Amsterdamse ‘brouwcultuur’ waar dan ook Amsterdamse bieren gebrouwen blijven worden. De naam verwijst naar een middeleeuws klooster dat ongehuwde vrouwen opving. Dat klooster stond op exact dezelfde plaats: hartje centrum, aan de Kloveniersburgwal, vlakbij De Waag op de Nieuwmarkt. Twee cafés met een geschiedenis. Ramez Ramzy geeft aan: “Deze twee overnames zijn goed voor Amsterdam en haar bewoners. Maar we willen ook als Amsterdams bedrijf het karakter van het historische Amsterdam behouden en het aanbod voor de lokale Amsterdammer waarborgen. Hiermee helpen we mee de buurt gezellig en leefbaar te houden. De voorlaatste overname van de Sky Lounge helpt in de uitvoering van het gemeentebeleid om hoogwaardige toeristen aan te trekken en deze te verspreiden buiten het centrum van Amsterdam om op deze manier de druk op de binnenstad te verminderen.‘’

Ramzy Group

Dertig jaar geleden begon de vader van Ramez Ramzy met het exploiteren van zijn eerste horecazaak: een snackbar nabij het Rembrandtplein. Drie decennia later is de Ramzy Group door slim ondernemen uitgegroeid tot een bekende speler binnen de Amsterdamse horeca, hospitality en vastgoed branche.

Bron: Ramzy Group/@FoodClicks

Proeflokaal De Bekeerde Suster

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws

Ramzy Group gaat samenwerken met Royal Swinkels

Samenwerking - De Ramzy Group en Royal Swinkels Family Brewers gaan samenwerken. De bierbrouwer uit Brabant versterkt hiermee haar positie in de hoofdstad. De Ramzy Group exploiteert in Amsterdam 35 bars, restaurants en hotels en is daarmee een gevestigde speler binnen de Amsterdamse hospitalitysector. Deze samenwerking legt tevens de basis voor verdere Amsterdamse groei van de Ramzy Group.

Lees bericht


© 2024 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid