Horecaondernemers kunnen steunpakket NOW-3 aanvragen


Corona – Horecaondernemers kunnen zich tot en met 13 december inschrijven voor de steunmaatregel NOW-3 van de rijksoverheid. Het gaat om een tegemoetkoming in de loonkosten voor de maanden oktober, november en december.

Om in aanmerking te komen voor het steunpakket gelden wel weer meer mitsen en maren en voorwaarden dan bij de vorige twee regelingen. Het is daarom zaak voor ondernemer goed te kijken naar de voorwaarden. Ook is de tegemoetkoming lager dan bij het eerste NOW-pakket in het voorjaar. Toen bedroeg de steun maximaal 90 procent van de loonsom, nu is dit 80 procent. Hier staat tegenover dat van een extra verlaging bij (alsnog) bedrijfseconomisch ontslag van medewerkers geen sprake meer is. Wel ben je in geval van ontslag verplicht je in te spannen om nieuw werk te zoeken voor de medewerker. Bovendien moet het ontslag bij de UWV gemeld worden.

Mate van omzetverlies

Om in aanmerking te komen voor NOW-3 moet je, gerekend over drie aaneensluitende maanden, minimaal 20 procent van jouw bedrijfsomzet kwijt zijn. Als je over eerdere maanden van het jaar dit omzet verlies al doorgegeven hebt, gaat het in dit geval dus om de maanden oktober, november en december.

Bron: ProFri

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws

Schiphol opent met Avolta nieuw horecaconcept Salon

Luchthaven – Schiphol heeft in samenwerking met travel retailer Avolta (voorheen HMSHost) twee nieuwe horecaconcepten geopend in Lounge 1 op de luchthaven. Salon, geïnspireerd door de grachten en terrassen van Amsterdam, bestaat uit een Grand Café en Deli.

Lees bericht


Compass Group nieuwe horecapartner WEC

Catering - Compass Group Nederland en het WEC (Werelderfgoedcentrum Waddenzee) gaan een samenwerking aan. Als de nieuwe horecapartner van het WEC zal Compass Group Nederland een bijzonder horecaconcept ontwikkelen dat de schoonheid en het belang van het Waddengebied weerspiegelt.

Lees bericht


CIRFOOD nieuwe cateraar Evides Waterbedrijf

Catering - Evides is na Vitens het tweede waterbedrijf in het portfolio van CIRFOOD. De cateraar uit Hoofddorp breidt hiermee het portfolio in het B&I segment wederom verder uit.  Evides heeft CIRFOOD als nieuwe horecapartner gecontracteerd voor zowel de restaurant als de banqueting voor de locaties Kralingen en Spijkenisse.

Lees bericht


Foodsector bewust van invloed Gen-Z maar actie blijft uit

Onderzoek – In de foodsector is meer dan de helft (63%) zich ervan bewust dat Gen-Z andere behoeftes en wensen heeft op het gebied van buitenshuis eten. Toch past niet iedereen zich direct aan op de opkomst van met name Gen-Z. Dit blijkt uit onderzoek van de GROUP7 Professional Community onder respondenten uit Nederland (443), uit de segmenten Horeca, Fastservice en Catering, dat...

Lees bericht




© 2024 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid