Horecaondernemers kunnen steunpakket NOW-3 aanvragen
Corona – Horecaondernemers kunnen zich tot en met 13 december inschrijven voor de steunmaatregel NOW-3 van de rijksoverheid. Het gaat om een tegemoetkoming in de loonkosten voor de maanden oktober, november en december.
Om in aanmerking te komen voor het steunpakket gelden wel weer meer mitsen en maren en voorwaarden dan bij de vorige twee regelingen. Het is daarom zaak voor ondernemer goed te kijken naar de voorwaarden. Ook is de tegemoetkoming lager dan bij het eerste NOW-pakket in het voorjaar. Toen bedroeg de steun maximaal 90 procent van de loonsom, nu is dit 80 procent. Hier staat tegenover dat van een extra verlaging bij (alsnog) bedrijfseconomisch ontslag van medewerkers geen sprake meer is. Wel ben je in geval van ontslag verplicht je in te spannen om nieuw werk te zoeken voor de medewerker. Bovendien moet het ontslag bij de UWV gemeld worden.
Mate van omzetverlies
Om in aanmerking te komen voor NOW-3 moet je, gerekend over drie aaneensluitende maanden, minimaal 20 procent van jouw bedrijfsomzet kwijt zijn. Als je over eerdere maanden van het jaar dit omzet verlies al doorgegeven hebt, gaat het in dit geval dus om de maanden oktober, november en december.
Bron: ProFri
Auteur: Steffen van Beek
Gerelateerd nieuws
Schiphol opent met Avolta nieuw horecaconcept Salon
Luchthaven – Schiphol heeft in samenwerking met travel retailer Avolta (voorheen HMSHost) twee nieuwe horecaconcepten geopend in Lounge 1 op de luchthaven. Salon, geïnspireerd door de grachten en terrassen van Amsterdam, bestaat uit een Grand Café en Deli.
Lees berichtCompass Group nieuwe horecapartner WEC
Catering - Compass Group Nederland en het WEC (Werelderfgoedcentrum Waddenzee) gaan een samenwerking aan. Als de nieuwe horecapartner van het WEC zal Compass Group Nederland een bijzonder horecaconcept ontwikkelen dat de schoonheid en het belang van het Waddengebied weerspiegelt.
Lees berichtBiertje in Europees restaurant het duurst in Noorwegen
Prijsvergelijking – Van alle Europese steden is de gemiddelde prijs van een biertje in Noorwegen het duurst. Portugal is het goedkoopst, maar voor wie echt voor een dubbeltje op de eerste rang wil zitten voor zijn biertje in een restaurant moet naar Noord-Macedonië.
Lees berichtCIRFOOD nieuwe cateraar Evides Waterbedrijf
Catering - Evides is na Vitens het tweede waterbedrijf in het portfolio van CIRFOOD. De cateraar uit Hoofddorp breidt hiermee het portfolio in het B&I segment wederom verder uit. Evides heeft CIRFOOD als nieuwe horecapartner gecontracteerd voor zowel de restaurant als de banqueting voor de locaties Kralingen en Spijkenisse.
Lees berichtFoodsector bewust van invloed Gen-Z maar actie blijft uit
Onderzoek – In de foodsector is meer dan de helft (63%) zich ervan bewust dat Gen-Z andere behoeftes en wensen heeft op het gebied van buitenshuis eten. Toch past niet iedereen zich direct aan op de opkomst van met name Gen-Z. Dit blijkt uit onderzoek van de GROUP7 Professional Community onder respondenten uit Nederland (443), uit de segmenten Horeca, Fastservice en Catering, dat...
Lees berichtPlant FWD Week wil inspireren vaker plantaardig te kiezen
Actie - Plant FWD organiseert de eerste Plant FWD Week, waar ruim 40 restaurants, waaronder Cannibale Royale, Restaurant Flore **, The Lobby, Chez Nina, Yerba en Madre, mensen worden geïnspireerd vaker plantaardig te eten.
Lees bericht