Online supermarkt Crisp haalt 30 miljoen euro op


Online supermarkt - De online supermarkt Crisp heeft in een kapitaalronde 30 miljoen euro opgehaald bij een groep internationale investeerders. Onder die investeerder ook Nederlandse topondernemers als Jitse Groen, oprichter van JustEat Takeaway en de oprichters van de betaaldienst Adyen. Dat meldt nu.nl

Crisp werd in 2018 opgericht door Tom Peeters, Michiel Roodenburg en Eric Klaassen. Met de technologie die zij hebben ontwikkeld zijn dagelijks de producten te bestellen van meer dan 650 producenten van levensmiddelen. Dat zijn naast boeren, kwekers en telers, ook producten van dagdagelijkse boodschappen.

Crisp wil met de eigen technologie consumenten verbinden met kleinschalige bedrijven. Dat doen zij door het bestellen lokaler en persoonlijker te maken. Co-Founder en CEO Tom Peeters eerder bij @FoodClicks: “Met onze zelf ontwikkelde supply chain technologie kunnen we vis die ’s avonds wordt besteld diezelfde nacht nog van de bron halen en de volgende dag bij onze klanten bezorgen. Zo krijgen steeds meer gezinnen in heel Nederland het voor elkaar om echt makkelijk hun verse boodschappen te doen.”

Gemiddeld 35 producten per bestelling

Crisp verschilt met andere partijen vooral op het vlak van de boodschappen zelf. Het gaat bij de online supermarkt niet alleen om delicatessen maar ook om betaalbare dagelijkse boodschappen. De gemiddelde bestelling ligt op 35 producten per mandje, dat is ook het resultaat van bestelde producten zoals halfvolle melk, volkorenbrood en belegen kaas. Veel van die producten zijn wel van kleinschalige makers en kwekers.

Buitenland

Peeters wil, volgens het bericht op nu.nl het opgehaalde kapitaal inzetten voor uitbreiding van het elektrische wagenpark, een herijking van het assortiment maken en de toeleveringsketen digitaliseren. Ook uitbreiding naar het buitenland wordt niet uitgesloten.

Bron: nu.nl/@FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws

Minder bestellingen, maar beter resultaat bij Just Eat Takeaway

Bezorgdienst - Minder bestellingen, maar toch een beter resultaat. Dat is de kern van de jaarcijfers van moederbedrijf Just Eat Takeaway van het Nederlandse Thuisbezorgd. Het betere resultaat werd vooral geboekt omdat ondernemers meer betaalden aan de maaltijdenbezorgdienst. Het bedrijf wist te melden dat het operationeel resultaat in 2023 naar 324 miljoen euro steeg.

Lees bericht


Freasy neemt plantaardige Good Chef over

Overname – Het Rotterdamse bedrijf Freasy, gespecialiseerd in de productie en verkoop van gezonde kant-en-klaar-diepvriesmaaltijden neemt het merk Good Chef over. Good Chef verkoopt sinds 2020 plantaardige vriesversmaaltijden. Met twee merken in vriesversmaaltijden wil Freasy sneller groeien.

Lees bericht

Mayte Oosterveld van PLUS wordt CFO Just Eat Takeaway

Benoeming - De Raad van Commissarissen van Just Eat Takeaway.com heeft financieel  directeur Mayte Oosterveld van PLUS voorgedragen als Chief Financial Officer en lid van de Raad van Bestuur van Just Eat Takeaway.com. In die functie zal zij Brent Wissink opvolgen die zijn vertrek heeft aangekondigd.

Lees bericht



Frikandel meest bestelde product op Nieuwjaarsdag

Analyse – Traditioneel maakt Thuisbezorgd aan het einde van het jaar een overzicht van de meest populaire bestelde gerechten. Dit jaar is het overzicht uitgebreider en biedt de analyse van de bestellingen een aardige inzage in het consumptiegedrag van de Nederlander bij bestellingen. Een overzicht van de Nederlandse trek in frikandel speciaal op nieuwjaarsdag en de grootste zoetekauw van Nederland, tot...

Lees bericht

Redefine Meat voortaan ook bij AH online en Crisp

Plantaardig - Redefine Meat is voortaan toch voor thuis te bestellen via Albert Heijn online en Crisp. Aanvankelijk richtte het merk voor plantaardige vleesproducten zich volledig op foodservicebedrijven. Het gaat om zes plantaardige vleesproducten, waaronder Redefine Rundergehakt, Premium Burger, Lamskebab, Bratwurst, Pulled Pork en Pulled Beef.

Lees bericht



© 2024 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid