Online supermarkt Telesuper verder als PLUS Zakelijk


Telesuper-medeoprichter Johan Dekker voor het pand in Almere kort na de opening van het nieuwe bedrijfspand en het samengaan met COOP

Beëindiging – De vestiging van online supermarkt Telesuper in Almere is vorige week gesloten. Het bedrijf in Almere was voor een deel in handen van COOP. Klanten die willen kunnen over naar PLUS Zakelijk.

Telesuper was eerst gevestigd aan de Zandzuigerstraat in Almere, maar verhuisde na de overname door COOP naar een groter pand aan de Damsluisweg. Vanaf die locatie werden naast alle bestellingen voor verschillende zorginstellingen ook alle online bestellingen gedaan voor de online kanten van de COOP-supermarkten. De directie van Telesuper was in handen van twee COOP-ondernemers, te weten Johan Dekker en Marco Verduijn, die het bedrijf Telesuper ook hebben opgericht.

PLUS stopt met Telesuper omdat de supermarktorganisatie zich wil richten op het model van ‘pick from store’. Volgens PLUS levert dat e-commercemodel meer efficiëntie en kostenvoordelen dan een centraal dc. Dat Telesuper zou verdwijnen werd november vorig jaar al bekendgemaakt. Afgelopen week sloot de locatie in Almere definitief de deuren.

Bron: @FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws

Foodplatform QSTA en databeheerder Foodbyte fuseren

Samenvoeging – Databeheerbedrijf Foodbyte en online foodplatform QSTA in Rotterdam zijn per 1 maart jl. samengevoegd. De bedrijven zetten hun gezamenlijke activiteiten voort onder de naam QSTA. Dankzij de samenvoeging wil het nieuwe QSTA verder voorop lopen in de foodwereld als het gaat om het verwerken en publiceren van fooddata.

Lees bericht


John Uffing hoofd winkelbedrijf Boon Food Group

Benoeming - John Uffing wordt per 11 maart verantwoordelijk voor het winkelbedrijf van Boon Food Group. Hij gaat leiding geven aan de acquisitie-, bouw- en vastgoedactiviteiten en zal de volledige winkeloperatie gaan aansturen. Uffing is op dit moment nog werkzaam als algemeen directeur bij Focusplaza.  Daarvoor heeft hij 23 jaar bij Coop Supermarkten/Plus Retail gewerkt.

Lees bericht

Getir start met verkoop van G’woon private label

Bezorgdienst – Boodschappenbezorgdienst Getir breidt haar bestaande assortiment uit met circa 90 private labelproducten van G’woon. Het gaat om afbakbrood, ontbijtproducten, dranken, pasta, rijst, olijfolie, koekjes, snacks, schoonmaakmiddelen, wc-papier en dierenvoeding. De producten worden vanaf dinsdag ook aangeboden in de Gorillas-app.

Lees bericht

ING ziet winkelverkopen voor het eerst in tien jaar krimpen

Analyse – ING Research geeft in een analyse van de winkelverkopen aan dat het uitdagende tijden zijn voor retailers. De retailsector heeft te maken met een hoge inflatie en een laag consumentenvertrouwen. De verwachting is dat voor het eerst in tien jaar de afzet krimpt met zo’n 2% in 2023.

Lees bericht


Kwalitaria wint twee Dutch Interactive Awards

Verkiezing - Kwalitaria heeft samen met Bluebird Day twee zilveren Dutch Interactive Awards in ontvangst mogen nemen voor het nieuwe online platform. Tijdens de uitreiking in de Beurs van Berlage werd zowel in de categorie Digitale Transformatie als in de categorie E-commerce een award gewonnen.

Lees bericht

Gebruik creditcards vaak ongewenst bij retail in Nederland

Betaalmethode - Het gebruik van creditcards in Nederlandse supermarkten en conveniencestores ligt Europees gezien laag. Opmerkelijk want veel Nederlanders betalen wel in het buitenland met hun creditcard. Amper 2,5 procent van de kassabetalingen in Nederland wordt afgerekend met een creditcard.

Lees bericht



© 2024 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid